fredag 3 januari 2014

Invigning av löpåret 2014

Hela julledigheten har jag gått och snorat utan några andra symptom och det har inte hindrat mig från att träna. Igår gjorde jag ett fotojobb angående Lidingöloppet som så småningom kommer publiceras i Intersports kundtidning och efter det var det dags att så att säga inviga 2014 också med löparskor.

Det blev en sväng på min vanliga terrängrunda. Med tanke på att det är decem....eh, just det, januari var det hårt och fint och väldigt springbart i skogen förutom att det var ganska vattensjukt på sina ställen och den vattendränerande förmågan hos terrängskorna fick verkligen bekänna färg!

Jag är lyckligt lottad som har en så här fin runda ett par hundra meter från ytterdörren. Stig som både är löpvänlig och snabb ibland, riktigt teknisk och svår ibland med rötter och vassa stenar. Sten-och bergshällar, över diken, gammal skogsväg, djup skog, längs vatten, över ängar, genom ett naturreservat där vitsipporna är så fina på våren, allt detta hinner jag uppleva under en dryg mil på den här rundan!

Förmodligen blev jag lite kall när jag fotades och fötterna kalla och blöta under löprundan och det var kanske inte vad min förkylning behövde för idag känner jag mig lite hängig och seg. Hur gärna jag än vill springa så vill jag hellre känna mig helt frisk och jag kommer därför nu vila ett par dagar från löpningen. Att träna i det här läget ger ingen träningseffekt utan är bara en negativ belastning och gör att det längre tid att bli helt frisk!

10 kommentarer:

 1. Nog är vi lyckligt lottade, vi som har terrängen alldeles om hörnet!
  Krya på dg från hängigheten! Jag går också runt och snosnorar, men har inte ännu inte fattat beslut om träningsvila. Vilket jag antagligen borde göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är vi! Jag provsprang igår efter tre dagars vila och det kändes OK men idag känner mig risig igen så vila igen.

   Radera
 2. Kul med fotojobbet! Jag skulle tycka det var värt en liten förkylning :-). Jag menar, vem vet vad det kan leda till :-)! Jag ser det hela positivt :-)!

  Krya på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nu börjar jag tycka att det inte var var värt det :) Provade att springa efter tre dagar igår och det gick OK men jag är fortfarande inte bra!

   Radera
 3. Jag får hålla med om att det är ren lycka att ha så nära till en terrängrunda man har lärt sig att älska!

  SvaraRadera
 4. Lycka till med löpåret 2014. Alltid kul att kolla in din blogg.

  SvaraRadera