torsdag 30 september 2010

En global blogg?


Föga överraskande har denna svenska blogg mest läsare i...just det...Sverige! Hittade en statistik-funktion i blogger där en del roligt fanns att titta på. När jag tittade på trafiken hit så hittade jag igen föga överraskande flera av de bloggar jag själv läser.

Desto märkligare då att studera statistiken över sidvyer. Att Finland, Norge och Danmark finns med kan jag möjligen köpa (tror faktiskt jag har någon "följare" från Norge) men att jag skulle ha "riktiga" läsare i följande länder känns konstigare;

USA, Storbritannien, Andorra, Japan, Frankrike, Argentina, Cypern, Makedonien.

Är det "riktiga" svenska läsare boendes utomlands, är det folk från det här länderna som hamnat på den här bloggen "av misstag" eller är det bara spökteknik i form av spam och annat som jag inte förstår mig på?

Förmodligen får jag inget svar på de här frågorna och bör nog istället belasta min hjärna med funderingar som jag faktiskt har någon nytta av! Om någon mot förmodan bor i de här länderna och läser den här bloggen, lämna gärna en kommentar och förklara hur ni hittade hit!

För övrigt vilodag med ganska stela ben idag efter ett par bra lunchpass i veckan. Imorgon är jag föräldraledig och hoppas kunna starta uppladdningen inför Hässelbyloppet med ett kortare intervallpass.

7 kommentarer:

 1. Jag letade reda på den där statistiken och såg lustigt nog att jag också hade någon läsare från lilla Andorra. Alla kontinenter fanns med, utom Afrika (jaja och Antarktis). Mest utländska träffar var från Finland, Norge och Nederländerna. Den mest exotiska var från Hong Kong.

  SvaraRadera
 2. Hej, kan inte allt om det här men en tanke jag fick var att datatrafiken på internet ofta går över landets gränser.

  Även om jag sitter i Vallentuna kanske mina IP-paket går via ett annat land innan de når den servern du har din blogg på och då kanske det ser ut som att du får trafik från USA.

  Vad vet jag.....

  SvaraRadera
 3. Har din blogg flest läsare i Sverige?
  Väljer medvetet att feltolka det du skrivit :-)

  Förr var herrens vägar outgrundliga, numera är det teknikens vägar...

  10 dagar kvar!

  SvaraRadera
 4. Hola! jag kan garantera att jag läser din blogg då och då. Jag bor i Barcelona och jagar sub40....PB 40:12 i KistaLoppet.

  Mvh Omar

  SvaraRadera
 5. En av läsarna i Frankrike är jag. Dock kommer din statistik snart visa en mindre i Frankrike och i stället en läsare i Australien! Dags för lite varmare löpningsväder! :-)

  SvaraRadera
 6. Johan, det verkar ju vara en blandning av teknik och "riktiga läsare".

  Lennart, ja, vad vet jag, internet känner ju inte av några geografiska nationsgränser.

  Hempa, så kunde man visst tolka det också :-) Precis, 10 dagar kvar och idag körde jag tvåhundringar och det gick fortare än jag planerat, den sjunde under 31 sekunder :-)

  Hola Omar, vad kul!! 40:12...då är det inte långt borta!! Buena suerte con tu carrera!

  Anna, vad kul!! I Australien finns ju även Petra, se blogglänk nere till höger - "Petra running". Australien är ju inte så stort så ni kanske springer på varandra någonstans ;)

  SvaraRadera
 7. Staffan,
  det är nog många utlandssvenskar som läser de stora svenska dagstidningarna på nätet, varav iallfall den ena har en tämligen känd bloggjoggare på vars blogg du lämnat dina spår och länkar. Voila' !
  Det är bara min teori, men känn på den.

  PS. Jag tillhör en av dem och bor i södra Tyskland. Du verkar f.ö. inte ha så många supporters härifrån.
  D.S.

  SvaraRadera