lördag 30 april 2011

Ren löpglädje på ett helt fantastiskt halvmarapass!!

 

Jag önskar att alla skulle få uppleva ett sådant pass jag fick uppleva idag!

En kombination av ren löpglädje och en känsla av att vara en evighetsmaskin! Vi tillbringade valborgsförmiddagen ute på landet och efter fotboll, brännboll,  lunch och fika så transportlöpte jag 15km hem till svärföräldrarna. Fantastiskt vårfina soliga omgivningar, peppande musik i lurarna där jag nästan sprang och sjöng med i the Arks olika singlar, en kraftig sidvind på 7-8 m/s de första fem km som sedan blev en kraftig medvind sista milen tillbaka.

Jag rullade iväg i 4:20-fart med tanke på ca 8-10km snabbdistans men det bara rullade på och farten blev bara högre ju närmare målet jag kom, passerade 10km på 40:40 och sprang fortfarande snabbt, tolv, fjorton och till slut blev det hela 15,4 km i en snittfart på 4:02 min/km och det kändes som om jag var en evighetsmaskin som hade kunnat fortsätta 6km till och därmed satt en prydligt rekord på halvmaran idag! Visst hade jag hjälp av vinden i ryggen men det gick så lätt idag även i de långa motluten längs med den gamla vägen.

Jag verkar helt enkelt ha prickat in kanonformen just nu! Kungsholmen Runt nästa lördag skulle därmed sitta riktigt fint men det ser inte ut som jag kommer iväg till start i år. Måste se om det ändå inte går att lösa på något sätt...

10 kommentarer:

 1. Härlig och grymt inspirerande läsning!! Perfekt start på dagen att börja läsa något så positivt och energigivande! Nu är sub 1:25 på 1/2-maran nära, du behöver "bara" hitta en tävling... :-)
  Skulle vara intressant om du försökte analysera vad i ditt träningsupplägg som gett denna formtopp just nu.

  SvaraRadera
 2. Ja jisses... där ligger man i lä, jag som var så nöjd över att ha fått upp lite fart i kroppen igen. Du är verkligen i kanonform just nu!!

  SvaraRadera
 3. Det är just de där passen man strävar så hårt efter! Underbart! Håller tummarna för att du hittar en lösning för nästa helg!

  SvaraRadera
 4. Underbart!
  Jag hade ett liknande pass för några månader sedan. Det gick dock inte riktigt lika fort men andning, puls och stegfrekvens fungerade perfekt :-).

  Försök att komma till start på Kungsholmen Runt :-)

  SvaraRadera
 5. Thomas, ja 1:25 kändes mer än möjligt igår, får se om jag får till någon analys men ända sedan det där långintervallpasset med 3x3km har det känts bra i kroppen.

  Madeleine, det är klart att du ska vara nöjd!! Du har varit långtidsskadad och på kort tid kommit i bra form och ska snart springa maran och det kommer gå kanon!!!

  Ingmarie, precis, tack! Får nog be hustrun väldigt snällt i så fall...

  Lennart, visst är det en skön känsla?! Jag ska göra ett försök men räknar inte med att kunna springa på lördag.

  SvaraRadera
 6. Såna pass är helt underbara! Det är bara att njuta när känslan infinner sig.

  Självklart slutade mitt lopp i dur! :)

  SvaraRadera
 7. Hade glömt bort ditt 3*3000-pass så jag var tvungen att leta upp dig på jogg.se för att läsa mer. 2 min vila ser jag, blir nog så för mig också nästa gång.
  Du har ju hållt igång träningen bra på en för dig normal nivå för att under en period på slutet vridit upp intensiteten en aning, möjligt att det är detta som lyft dig en nivå. Bara att känna att 1:25 är rimligt måste kännas kanon!
  Så, vad säger hustrun? ;-)

  SvaraRadera
 8. Vore verkligen kul att se en Staffan i toppform på Kungsholmen. Galet starkt pass!

  SvaraRadera
 9. Mikael, visst är det, bara att passa på att njuta.

  Thomas, så är det nog att jag snäppat upp intensiteten en aning. Ja, det känns kanon just nu! Vill inte tjata för mycket om mina löpartävlingar när hon har saker hon vill göra så vi får se senare i veckan.

  Lars, håller med dig :-) Tack!

  SvaraRadera
 10. om du springer 15km runt 4.00/km då kan jag säga att du underpresterar i dina lopp.

  Jag har med knappt ett års träning lyckats göra 31:48 på milen, och jag kör nästan aldrig mina distanspass i 4:00 fart.

  SvaraRadera