torsdag 28 april 2011

Det börjar löna sig...och alla dessa skor man vill ha


Först vill jag tacka för alla fina kommentarer på förra inlägget, det värmer och inspirerar verkligen!!

Äntligen börjar jag också få lite monetär nytta av bloggen. I förra veckan trillade det in ett mail med en förfrågan om jag ville ha ett friex av boken ovan och jag var såklart inte sen att tacka ja. Jag har precis börjat läsa och inledningsvis handlar den mest om jakten på Tarahumaraindianerna i Mexico med en närmast mytisk förmåga att springa långt och fort men den är trevlig och lättläst i formatet och fortsättningen lovar gott. Jag återkommer med en recension när jag läst ut boken.

Förra året hörde jag mig för om jag kunde få testa någon av Sauconys lättviktsmodeller och det skulle nu gå för sig att få köpa en av deras modeller för inköpspris på ca en femhundring exkl moms. Den Saucony-modell jag är mest intresserad av är slimmade A4 men den är nog egentligen ganska lik Adidas Adios som jag redan har och jag har inte behov av ytterligare en sådan lätt sko, dagens I-landsproblem verkligen!!

Lars tycker att Asics borde sponsra mig, så mycket reklam som han tycker jag gör för deras modell DS Trainer men från Asics är det knäpptyst :-) Jag har ett par Asics DS Trainer 15 som gått drygt 60 mil men vill gärna köpa ett par av de snygga nya gula i modell 16 också. Alla dessa skor man vill ha, suck! Jag sprang också ett pass i mina marathonskor från 2010, mina Brooks ST4 häromdagen. Det var ett tag sedan vi umgicks och jag kom på hur otroligt mycket jag gillar dem också, lite bredare sulprofil än Adiosen men nästan lika lätta och trots det med fin dämpning.
Brooks ST4 Racers 250g löpkänsla - klockrena på kvalitétspass och tillräckligt dämpade för en lätt löpare på maran!
De har nu bytt modell och heter logiskt ST5 Racers och har en ganska funky färgsättning.


Brooks ST5 Racers - I dessa passerar man inte obemärkt!
Det är bara mina tyngsta Adidas-skor jag nästan inte springer i längre, de håller på att reduceras till klippa gräset/måla/snickra/fixa-hemma-skor.

Igår sprang jag en lätt lunchrunda igen, 11,5km i 4:56-tempo. Benen har varit mycket fräschare efter tävlingen i måndags än efter förra veckans snabbdistans över 10km men mot slutet igår blev de lite sega.

8 kommentarer:

 1. Jag beställde hem ett par Asics DS Trainer 16 turkosa! (Tjejfärgerna). Så nu har jag dem, Kayano coh GT-2150 (dubbade)!

  SvaraRadera
 2. Jag har ett par A4:or och dom är som moccasiner att springa i. Mycket lätta och sköna.

  SvaraRadera
 3. Kvantumloppet är kuperat, å andra sidan sker start och mål på samma plats så det med andra ord även nerför ibland :-)
  Kul att du börjar få nytta av bloggen! Asics borde faktiskt sponsra dig, fast du får väl hota med att bojkotta deras skor för att de ska ta dig på allvar. Du vet hur det är med trogna kunder va...? ;)

  SvaraRadera
 4. Jag misstänker att du sumpat dina chanser gällande Asics med dina spydiga kommentarer på vissas Noosan ;) Kul att få en bok; ser fram emot recension!

  SvaraRadera
 5. Jag sträckläste den boken!
  Så här skrev jag om den; http://blog.nemonisimors.com/?view=entries&entryid=2491

  Trevlig läsning!

  SvaraRadera
 6. Staffan: Blir det inte jobbigt med deklarationen så fort företag börjar skicka hem grejer? Som jag förstått det måste man deklarera allt de skickar hem oavsett om man vill ha sakerna eller inte!
  Men det där kanske sköts smidigt nuförtiden men du för kolla upp det i tid.
  /Peter

  SvaraRadera
 7. Grattis, en mycket bra bok. Lättsamt skriven, med amerikansk entusiasm och otroliga karaktärer. Jag har väl hänvisat till den boken i ett tiotal inlägg tror jag:)

  SvaraRadera
 8. Lila Mimsan, en riktig Asics-fantast alltså :) Härligt!

  Odda, jag har hört att de är toppen, men som sagt, mina Adios är också väldigt tunna och förmodligen ganska lika och så många miltävlingar där väl A4 passar bäst, springer jag ju inte.

  Hempa, får se ang Kvatumloppet. Du har en poäng där, tveksam dock till om min bojkott kommer ha någon effekt eller ej :)

  Sofie, aj då, det skulle jag ju tänkt på tidigare, dumt av mig :) Recension kommer så småningom men ha tålamod, jag läser inte så mycket längre. En av de saker jag inte har ork/tid för i tillvaron just nu.

  Ingmarie, tack! ja, den verkar lovande även om introduktionen var ganska lång och mest liknade en skröna tycker jag med dessa bakfulla indianer som sprang 10 mil hur lätt som helst, men nu börjar det bättra sig.

  Peter, om det blir ett problem vilket jag betvivlar får jag hantera det 2012 då deklarationen min ligger hos skatteverket sedan ett par veckor tillbaka.

  Johan, tack! Se mitt svar till Ingmarie, fortsättningen av boken lovar gott!

  SvaraRadera