tisdag 5 april 2011

Awarded

Jag fick en bloggaward av John förra veckan och jag har tidigare fått av Johan och Petra men varit oartig att inte skriva om det. Ber om ursäkt för det men gottgör det härmed genom att skriva några helt slumpvist utvalda saker om mig som ni kanske inte visste om. Alltså hamnar inte löpningen i fokus den här gången.
 1. Av någon anledning jag inte helt förstår är jag otroligt höjdrädd och det verkar bara bli värre med åren. Johan, ser fram emot ett inlägg om evolutionsbiologin och hur hjärnan fungerar här... Därför är jag världens tråkigaste sällskap, t ex på Gröna Lund/Liseberg. Jag skulle nog inte överleva Fritt Fall! Jag gillar egentligen att åka Berg-och-dalbana men det faktum att man alltid måste åka upp först gör att jag avstår.
 2. Min favorit-färg är blå, favoritplagget är skjorta och antalet skjortor i min garderob i olika varianter av blåmönstrat är därför 17st...
 3. Jag har ett väldigt bra sifferminne, t ex telefonnummer och även registreringsnummer på bilar av någon märklig anledning. Jag skulle nog bli ett bra vittne om jag hamnade i en sådan situation.
 4. Förutom löpning heter min favoritavkoppling segling. Uppväxt i seglande familj (mina föräldrar har fortfarande båt) hade jag en härlig barndom på Östersjön på somrarna, tyckte det var trist i tonåren men nu i vuxen ålder tycker jag det är fantastiskt att segla, även om det blir alltför sällan numera. Det var faktiskt flera år sedan jag var ute nu.
 5. Jag är lite för ohändig och lite för ointresserad för att jag ska vara en ideal husägare. Med lite moraliskt stöd och ibland lite hjälp brukar det ändå bli ganska bra till slut.
 6. Jag är ganska kreativ. De tre senaste åren har vi kört ett kort julspex för personalen på jobbet och jag har de tre senaste åren skrivit och även framfört det ihop med några kollegor och det har varje gång blivit otroligt uppskattat i all sin enkelhet.
 7. Jag är hyffsat bra på att sjunga, sjöng i en studentkör under åren i Uppsala ("Pipetten", fyndigt namn på en kör med Apotekare...eller inte). Numera begränsar jag sjungandet till duschen eller till hårda Sing Star-dueller mot barnen samt att jag brukar framföra en omgjord variant på Staffan var en Stalledräng på Lucia-tåget, återigen på jobbet, ibland inför 300 pers...
 8. Jag är kvällsmänniska mer än morgonmänniska, favoritwhisky; Ardbeg, favoritstad; har jag nog kvar att besöka men gillar Chicago, Paris och Prag. Favoritfilm; ingen aning men jag gillar filmer där parallella handlingar drivs framåt och flätas in i varandra som i "Short Cuts" eller "Magnolia". Favoritårstid; definitivt sommar, (favoritstunder förutom när jag springer då): sitta själv på en sten vid havet och bara vegetera, en fika eller promenad med min fru bortom vardagens stress och bekymmer, ett bra samtal eller en bra film med äldsta dottern samt att betala dyra pengar för att ihop med sönerna se favorithockeylaget Södertälje Sportklubb förlora ännu en match,
 9. Jag är ett stort fan av Berglin, tycker ofta figurerna är otroligt mitt i prick!
  Berglin-strip från Svd.se
  
Nu vet ni lite mer om mig! Jag bryter mot reglerna och skickar inte awarden vidare eftersom jag då skulle skicka den till personer som redan fått samma award av andra.

Idag har jobbet "förhindrat" lunchlöpning i och med att jag satt på skolbänken mellan 8:30-17:00 och ikväll är jag därför alldeles för trött för att ge mig ut. Därför har det blivit två dagars vila nu efter söndagens fartlek men imorgon ska det förhoppningsvis lunchspringas igen!

9 kommentarer:

 1. Haha, jag är också lite höjdrädd i spannet 3-6 meter. Gillar inte att vara på taket eller att måla vindskivor. Men 100 meter går bättre. Jag kommer nog att skriva om det framöver, var så säker:)

  Känner igen dig i det mesta du skriver. En kreativ person som njuter av livet och inte är rädd att bryta mot regler. Jag gillar också Berglin, den där var ju på pricken:)

  SvaraRadera
 2. Vad kul att få läsa om lite andra saker än löpningen. Man blir ju lätt insnöad på den. Och jag är också extremt höjdrädd.

  SvaraRadera
 3. Tack för info - riktigt kul att läsa!

  Och jag tror att många löpare ofta har många andra strängar på sin lyra men att i en blogg om löpning så läggs det ju inte så stor vikt vid dessa extra strängar :-P

  Och höjdrädd det är jag med; att jag flög helikopter i NYC nyligen var en av de största "grejer" jag gjort som är förknippat med alla mina "fobier": höjdskräck/åksjuka/flygrädsla - en riktigt "höjdarkombination" för psyket - BUT I DID IT!

  SvaraRadera
 4. Johan, mitt spann kanske börjar vid 3-4 meter men fortsätter definitivt över 6 meter...ska montera lite ventiler på vinden i sommar...8 meter upp på en stege :( Bryter mot regler vet jag inte om det är så mycket jag, men idag på jobbet gjorde jag faktiskt det när jag sade nej till en sak och det var rätt skönt...

  Anna, ja, det är alltid kul att få veta mera om personen "bakom" löparen! Höjdrädsla verkar vanligt hos löpare av kommentarerna att drömma...

  Eva, visst har löpare ofta många andra talanger också! Helikopter låter LÄSKIGT även om det är över NYC!!!

  Ingmarie, glad att du gillade det!!

  SvaraRadera
 5. Du bröt mot awardregeln:) Det var ju rätt att bryta där.

  SvaraRadera
 6. Kul att få reda på lite detaljer kring din person. Mycket utav det kom inte som en chock. Man får en känsla av hur en person är genom att läsa det som de skriver, även om det främst handlar om löpning. Att du är kreativ har jag förstått, nu väntar jag på att du skall dyka upp i Idol med (4:30-farts) Staffanlåten :)

  SvaraRadera
 7. Jag är rädd att jag måste vara den tråkmåns som påpekar att serien heter Berglin*s*, eftersom den skapas av bägge makarna Berglin (Jan och Maria). Den är dock suverän i sin sammanfattning av mänsklighetens brister och tragikomiska tillkortakommanden!

  Här är för övrigt ännu en löpare som lidit mycket av höjdskräck, men jag märker att den faktiskt går att kontrollera med åren! I mitt fall genom mycket takarbete på renoveringsgården i Skåne ;o)

  SvaraRadera
 8. John, Idol :-) Det vore något!!

  Chris, du har ju absolut rätt, visst är båda inblandade i skapandet av serien, tack för påpekandet! Låter hoppfullt att det där med höjdskräcken avtar med åren!

  SvaraRadera