söndag 17 april 2011

Imorgon istället - shopping som ett substitut för löpning

Ikväll var meningen att ni läsare skulle få läsa om hur jag sprang 10km tuff snabbdistans men så blev det inte. Ju längre eftermiddagen och kvällen led desto mindre blev löplusten trots att det var en fantastisk kväll ute. Istället lite fotboll med sonen, David Villas Barcelona (sonen) slog Fabregas Arsenal (jag) med 10-9 i en stenhård match...och sedan Mästarnas Mästare i TV-soffan med resten av familjen.

Jag sprang igår, 13,5km i lugn 4:55-fart med joggingvagn och det gör absolut ingenting om jag väntar till imorgon kväll med den där snabbdistansen. Det här med att springa med vagn har jag fastnat lite för. Lite lustigt att det skulle krävas fyra barn innan jag fattade det! Löpsteget och hållningen blir inte lika bra som när man springer utan vagn och vill man springa riktigt fort får man nog ställa vagnen åt sidan men det är verkligen tidseffektivt att springa med joggingvagn!!

Eftersom jag nu ska lämna tillbaka vagnen jag lånat så har jag kikat på begagnat-marknaden och igår kväll dök det upp en annons på en vagn till salu här i Nykvarn hos en familj som vi känner väl som också har fyra barn och som är duktiga löpare och orienterare i princip hela familjen. Det var inte mycket att tveka på, jag är en tusenlapp fattigare men en joggingvagn av modellen nedan (fast vår är grön) rikare.

Kool Stride Paramount. Vi kommer att kuta många mil ihop i höst när jag är föräldraledig.

6 kommentarer:

 1. Blir lika glad varje gång jag läser att din son håller på Barca :-)

  Ska bli skoj att läsa om snabbdistansen på 10 km, det kommer gå galant och förmodligen sjukt snabbt. En vecka till Påsksmällen, är morgondagen det sista tuffa passet inför tävlingen?

  SvaraRadera
 2. Som alla femåringar är han en riktig medgångssupporter och han skulle inte tveka att börja hålla på Real Madrid istället om de börjar dominera (han brukar hålla på bortalaget de gånger SSK ligger under hemma i Scaniarinken...)

  Lite laddad för att springa 10km snabbt nu på träning, har en bra känsla i kroppen! Slutet av veckan blir riktigt lugn då vi åker till min släkt i Oskarshamn över påsk så jag hoppas på två kvalitétspass innan dess.

  SvaraRadera
 3. Hej Staffan!
  Jag tycker det lät som att du fick ett väldigt bra pris på vagnen och du....... Somliga behöver lite tid innan de förstår ;-). Jag har två barn och har aldrig ägt en joggingvagn så du är inte ensammen om att "inte förstå" :-). Man lär sig så länge man lever....

  SvaraRadera
 4. Haha, de är smarta femåringarna. Min son brukar innan en match börjar säga att han håller på det lag som vinner. Enkelt och logiskt...

  Lycka till med kvalitetspassen och ha en riktigt skön påsk om vi inte hörs.

  SvaraRadera
 5. Kanonköp! 1000 spänn...

  Lite avis då jag själv sökt men misslyckats med att hitta någon.

  SvaraRadera
 6. Lennart, hoppas det, den är välanvänd men ändå i väldigt fint skick. Precis, man lär så länge man lever och tur är väl det...

  Thomas, det låter som något som min son skulle kunna säga också! Tack detsamma!!

  Farsan, hoppas du har rätt, den verkar väldigt bra! Håll utkik så blir det som i Triss-reklamen - Plötsligt händer det...

  SvaraRadera