onsdag 20 april 2011

Lättare backintervaller och nu en kort blogg-semester

Igår ett mellanting mellan lugn distans och backintervaller, 10,3km distans i 4:52-fart inkl 2x4x200m backintervall i en ganska brant backe. Sprang inte intervallerna superfort utan i 4.15-4:20-fart. Tanken med just backintervaller var att benen kändes sega på slutet av snabbdistansen i måndags och därför ville jag köra ett pass till som ger benstyrka, hoppas jag tänkte rätt där...

Resten av veckan blir nu riktigt lugn träningsmässigt. Vi packar in familjen i bilen och åker till Oskarshamn några dagar över påskhelgen och jag tror inte ens jag packar ner löparskorna. Jag kallar några dagars löpvila nu för superkompensation för att få kroppen att hämta hem effekten av de bra pass jag kört på sistone, superkompensation klingar bättre än helvila! På söndag blir det en lätt jogg med korta fartinslag eftersom det är dags för Påsksmällen 10km på måndag.

Jag har en bra känsla i kroppen men är ändå, för en gångs skull, väldigt avslappnad inför årets första tävling. Jag känner absolut ingen press på att prestera något toppresultat så här tidigt på året efter den evighetslånga vintern och det ska bara bli kul att springa en tävling i det här härliga vårvädret som verkar bestå över påskhelgen!!

Ha en Glad Påsk, njut av löpningen och belöna er själva med lagom mycket påskgodis! Nästa inlägg här blir nog en resultatuppdatering eller en race-rapport från Påsksmällen i början på nästa vecka!

Joggingvagnen vi skaffade förra helgen

11 kommentarer:

 1. hur skulle du jämföra att springa med joggingvagn resp "vanlig" barnvagn? har liksom du fyra barn varav de sista ett tvillingpar i höstas. vet inte ens om det finns tvillingjoggvagn. Finns de är de väl fasligt dyra...

  SvaraRadera
 2. Superkompensation låter onekligen mycket bättre än helvila!
  Ha en riktigt skön påsk och lycka till på måndag. Hoppas och tror du får till en fin och lovande start på löparåret 2011! :-)
  Vet inte om jag ska giss din tid, det blir ju lite som att avslöja hur det kommer gå. Utifrån våra hyfsade gissningar tidigare alltså ;-)

  SvaraRadera
 3. Magnus, det finns tydligen tvillingvagnar att springa med, bl a av det märke som vår beg vagn är, klicka på länken i inlägget när jag köpte vagnen så kommer du till deras hemsida.

  Jag har inte sprungit jättemycket med vanliga vagnar men upptäckt två stora skillnader; 1. En joggingvagn rullar så otroligt mycket bättre med stora lufthjul istället för de mindre kompakta plasthjulen på vanliga vagnar. 2. En joggingvagn är kursstabil på ett helt annat sätt än en vanlig barnvagn. Joggingvagnen kan man släppa med händera och bara använda säkerhetsselen när man springer bakom, en vanlig vagn måste man hela tiden hålla i för att den inte ska gira ur kurs.

  Thomas, tack, det känns bra som sagt och under 40 ska jag såklart bara, känslan på måndag kommer att avgöra hur mycket under det blir. Nästan skönare nu utan gissning, håll den för dig själv i så fall ;)

  SvaraRadera
 4. Glad påsk! och lycka till i Påsksmällen!

  SvaraRadera
 5. Glad påsk.
  Ska bli spännande o se hur det går på Påsksmällen. Lycka till!

  SvaraRadera
 6. Jag tror du kommer slå oss alla med häpnad för jag tror du är bättre än du tror. :-)
  och ja, det finns tvillingvagnar. :-)
  Trevlig lill-semester!Och kör hårt på måndag!

  SvaraRadera
 7. Ha en bra påsk Staffan och lycka till på måndag. Jag tror på sub39 utan problem :)

  SvaraRadera
 8. Perfekt med joggingvagn - kan tänka mig att det blir en enorm skillnad med den!

  Trevlig påsk nu!! Ser fram emot att läsa nästa inlägg.

  SvaraRadera
 9. En riktigt glad påsk till dig också och även ett stort lycka till på måndag. Jag tror att tiden blir 39:01. Lite retligt att inte komma under 39 kanske men det kan inte alltid bli exakt som man vill :)

  SvaraRadera
 10. GRATTIS till loppet! Det var ju inga som helst problem för dig att greja sub 40! Wow! Ska bli kul att läsa hur det var.Och varför i all sin dar sprang du i motionsklassen???

  SvaraRadera
 11. Tack Ingmarie, jodå, det var det visst det, åtminstone på kilometer 6 och 7, sedan gick det bättre igen. Ja, varför jag sprang i motionsklassen kan man fråga sig men vinnaren i motion hade ändå en tid på 35 minuter så vi var flera "snabba" där.

  SvaraRadera