måndag 11 april 2011

Fokus på andra

Efter mitt ganska tuffa pass på hemvägen på fredagen tog jag en hellugn lördag, dvs så lugnt det kan bli när äldsta sonen ska träna innebandy och sedan gå på fest, samtidigt som äldsta dottern spelade första fotbollsmatchen för säsongen, yngsta sonen var på barnkalas och vi senare hade lite kompisar på fika...

Igår en fantastiskt fin dag och när frun och de stora barnen var iväg på annat så passade jag på att springa en sväng med lilltjejen i joggingvagnen igen. Planen var bara att springa lätt och det lyckades jag med och därför är inte passet så mycket att skriva om, drygt 13km i femminutersfart, låg fin puls helt utan ansträngning, ett skönt njutpass helt enkelt! Egentligen sprang jag 4+9km eftersom jag sprang ner till vår fina badplats och bara satt och njöt och reflekterade en stund i solskenet vid vattnet.

I brist på egna prestationer gläder jag mig åt att det presterats fint på andra håll i helgen. Sofie och Janne som både två satte prydliga personbästan på marathon i Vällingby, Ingmarie som sprang hem terräng-DM i Ursvik och inte minst Daniel som sprang lika offensivt som imponerande i lördags då han persade på en blåsig halvmara genom att springa (dubbelvikt...) på 1:25 trots att han tvingades att stanna och stretcha efter 18km! Jag har försökt lära den där grabben tidigare att starta lopp lugnt för att han ska få ut sin grymma kapacitet hela vägen men att "starta lugnt" kanske är något dialektalt för det verkar vara ett okänt begrepp för Söderslättspilen :-)

Jag gör ett nytt försök: "Dauniel, påe niesta halvmaurra vill ja ente att dau springer faörsta miiilen pau trettioautta minauter, tau det liugnt i baurjan", så ska vi se om han läser och förstår och sedan fixar 1:23 nästa gång för det är ingen tvekan om att han har kapaciteten för en sådan grym tid!

10 kommentarer:

 1. Ditt inlägg fick mig att leta upp följande ordlista som kan vara till hjälp:

  http://home.swipnet.se/~w-95685/sp/ordlista.htm

  Ett exempel:

  "Trö po kyddboullen innan hongen tar en'."

  på skånska betyder

  "Trampa på köttbullen innan hunden tar den."

  på svenska :D

  SvaraRadera
 2. Hahaha! Äntligen ett språk jag förstår! Nu slipper jag använda google-translate på ditt inlägg! :)

  Jau ska staurta litta littare nista gång och inte kludda til de faur mye! ;)

  SvaraRadera
 3. fokusförflyttning brukar maratonMia (som ju också presterade grymt i helgen) prata om. Det känns definitivt bättre att vara lite ego ibland om man inte är det alltid.

  SvaraRadera
 4. Tack Staffan! Delad glädje dubbel glädje, delad sorg, halverad sorg.

  Förresten... man kanske skulle lära sig skånska. Alla skåningar verkar ju galet snabba.

  SvaraRadera
 5. Tack för det Staffan! Det var kul att få en språklektion i "grötrim" eller vad nu dialekten kallas? ;)

  SvaraRadera
 6. Ellinor :-)

  Magnus, tack för att du bidrar med kunskap här på bloggen :-)

  Daniel, Google translate alltså, det var det värsta :-) Ser fram emot din nästa halvmara, då kommer det slå gnistor i asfalten om dig!

  Anneli, Bureborn kallade sin blogg en Ego-arena, vilket jag tycker är väldigt träffande, men det är också roligt att glädjas åt och uppmärksamma andras fina prestationer!

  Sofie, bra sprunget! Jag är övertygad om att du har ännu bättre tider i dig! Skånska, ja varför inte?

  Janne, varsågod och bra sprunget!

  SvaraRadera
 7. Hej igen!
  Är så glad att jag hittade din blogg. Blir verkligen inspirerad av att läsa om dina rundor. "En lätt runda, 13km med joggingvagn i 5 min tempo". Själv var jag ute på 12km igår i 6 min tempo - utan vagn... När man själv inte är i bättre form så är det ruggigt skönt att läsa om dem som är det och drömma sig bort till bättre tider ;) Ha en bra vecka och lycka till med era funderingar och beslut, inte lätt, det förstår jag.
  mvh therese

  SvaraRadera
 8. Haha, skön skånska Staffan!

  SvaraRadera
 9. Therese, tack!!! Man ska i och för aldrig jämföra sig med andra - vi är alla vinnare som är ute och kutar regelbundet - men roligt ändå att jag kan inspirera. Vad gäller alla beslut så kanske jag överdramatiserar men jag upplever att orken att göra stora förändringar i livet blir mindre och mindre med stor familj och ökande ålder, herregud jag blir fyrtio i december... ;)

  Det handlar ju inte om någon livskris på något, sätt utan "bara" om var vi ska bo i familjen och vad vi ska/vill jobba med! Tack igen för din kommentar och i kväll kommer ett inlägg om ett bra intervallpass jag genomförde på lunchen idag :)

  Petra,:-)

  SvaraRadera