tisdag 3 juli 2012

Adidas Adizero Hagio - en kort recension

Nu har jag sprungit några pass och ett par (mil-)tävlingar i Hagio och vågar mig därför på ett utlåtande om dem. Jag vill poängtera för eventuella nya läsare att jag köpt skorna själv och inte recenserar dem för att jag fått dem, det verkar tusan så svårt det där att få någon att skicka hit lite löparprylar trots att bloggen är så pass välbesökt :) Hursomhelst åter till skorna då.


Löpkänslan kan inte få annat än full pott av mig, skon är helt enkelt extremt löpglad och jag känner mig snabb så fort jag sätter foten i dem! För den som är van vid Adidas lättare modeller, t ex populära Adios, är passformen lite bredare i framfoten. Jag har storlek 44 på Hagio men 43 2/3 som jag har på Adios hade säkert fungerat bra också. Dämpningen upplever jag som ganska god, trots att skon är väldigt tunn och med bra markkontakt så tycker jag inte att steget blir stumt p g a tunn sula när jag springer.


Snörena är väldigt tunna på gränsen till för tunna och det är väl min enda invändning mot skorna. Det gäller att knyta sista knuten rejält, givetvis med dubbelknut för vem vill stanna och knyta om skorna med perset inom räckhåll? Jag hade hellre sett ett par platta mer konventionella snören som sitter bättre på plats. Ovandelen är skön, extremt luftig men lite plastig i materialet. Vissa påstår att skon slits extremt fort och att ovandelen är väldigt känslig, det är inget jag märkt något av hittills i alla fall.

Hagio var tillsammans med Mizuno Wave Ronin den sko som fick högst betyg av samtliga modeller i RW's test av tävlingsskor för ett par nummer sedan. Jag har såklart inte testat alla övriga utan nöjer mig med att instämma i de positiva omdömena som skon fick i det testet. Jag kan t o m sträcka mig så långt att jag skriver under på påståendet som en av testlöparna sade: Jag älskar den här skon....".

Vikten i storlek 44 är 182g och häl-tå-droppet är 6 mm. Skon är mitt självklara val för tävlingar upp till milen men att springa halvmaran i dem så småningom kommer nog också bli klockrent. Att Hagio till sist är en riktigt snygg sko som också väcker uppmärksamhet drar heller inte ner betyget! Letar ni efter en riktigt lätt sko till tävlingar och kvalitétspass är Hagio ett riktigt bra val!

3 kommentarer:

 1. Och den är också snygg! Förstår inte varför det ska vara så svårt att hitta schyssta färger till tjejer? Alla vill inte har rosa och lila..
  Jag borde testa en lättare sko och se vad som händer med löpningen.

  SvaraRadera
 2. Den är lätt och skön. Tyvärr satt den inte så bra över min häl så jag avstår det köpet.

  Vilka skor använder du som mängdskor för tillfället? Vikt?

  SvaraRadera
 3. Visst är den supersnygg Katarina och jag håller med dig, dam-modellerna är ofta väldigt "flickaktigt" färgsatta i rosa t ex. Det är väl inga bebisar som är ute och löper? Ett par lättare skor gör väldigt mycket för löpglädjen och jag tycker alla som springer regelbundet bör ha åtminstone två par att byta mellan, bra för skorna och bra för fötterna!

  Mikael, jag har inga riktiga mängdskor för tillfället, de jag använder på lugna distanspass är antingen mina gamla, slitna, Asics DS Trainers, vikt ca 290g, mina Saucony Kinvara 2 vikt ca 220g eller mina nu ruskigt slitna Brooks ST4 Racer vikt ca 250g.

  SvaraRadera