söndag 1 juli 2012

Funkar varje gång!

Avrundade juni i fredags med en mellanmjölksaktig och synnerligen blåsig transportlöpning hem efter jobbet. Mellanmjölkig för att 15km i 4:40 varken är speciellt jobbigt eller speciellt lätt. Man vet att det blåser när man utan problem måste spotta (ursäkta men ibland måste man) och lätt kan spotta över en hel riksväg och några meter in i diket...Juni blev en månad med lite mindre träning efter det där blöta, kalla långpasset i början av månaden om ni minns men dryga 15 mil löpning skrapade jag ihop i alla fall.

Intervallad!

Vilodag igår och ikväll löpning igen, jag har varit rätt trött senaste veckan. Till lika delar av följande orsaker; Fotbolls-EM, att jag är för lat för att montera dit en ny rullgardin i sovrummet, katter som jag glömmer släppa ut och som påminner mig (aldrig min fru...) om det kl. tre på natten, dottern som ca kl. fyra på natten kommer på att hon hellre sover mellan oss än i sin egen säng...

I alla fall, var sugen på lite snabb löpning ikväll och jag tog till det gamla knepet ni vet: "Jag kan ju köra intervaller fast i lite lättare fart". Tänk att den funkar varje gång! Kombinerat med snabba skor och en tröja som ger positiva associationer blev det ett riktigt fint pass, 4x2000m med 1min gåvila progressivt från halvmarafart till 5km-fart. 7:49, 7:28, 7:26, 7:17 eller 3:54/3:44/3:43/3:36 min/km och totalt drygt 14km löpning. Trött och svettig såklart i slutet, och var det bara inbillning eller kroknade inte myggen som stack mig när jag pustade ut, när de fick en Bloody Mary spetsad med både svett och mjölksyra?

Nu lite käk, kanske en kall öl och sedan EM-final i fotboll, jag tror att Italien vinner, kom ihåg var ni läste det först!

14 kommentarer:

 1. Bra pass och snygg matchad outfit! ;-)
  Och ja, jag hoppas på Italien jag med! Skönt att EM nu är över. Har inte lika många störande moment som du så för mig kommer slutet nu nog betyda bättre sömn :-)

  SvaraRadera
 2. Kul att det gick så bra! Jag ska köra 3x2000m till jobbet på tisdag och det här var bra inspiration, tack!

  SvaraRadera
 3. Tack Eva! Ja, jag har inte följt alla matcher men det har blivit en del sena kvällar nu i slutet!

  Tack Andrea, grymt att du orkar köra kvalitétspass med ryggsäck (?) på vägen till jobbet på morgonen, det hade jag aldrig fixat! Lycka till med passet, själv gillar jag verkligen tvåtusingar!

  Peter :-) Mitt tips baserades på att jag inte imponerats av Spaniens sidledspassande innan i turneringen medan Italien har haft full fart framåt, igår var det dock ingen diskussion, ett oerhört taggat Spanien vann helt rättvist med teknisk briljans och fart, imponerande!!

  SvaraRadera
 4. Riktigt fint pass!
  När du tänker intervaller som inte var planerade och då genomför 2000 m(som jag anser vara riktigt mentalt jobbiga)i den farten med så kort vila är grymt.

  Hoppas dina tankar om att tävla igen kommer snart för jag ser att det finns en hel del att ta av på ditt pers. på 5 och 10 km.

  SvaraRadera
 5. Jag vet inte om intervalltanken någonsin funkar! Det är alltid mycket motstånd hos mig. Men du bara genomför! Det är imponerande! Italien kändes inte riktig rätt... :)

  SvaraRadera
 6. Tack Mikael, fast tvåtusingar är en intervallform jag gillar, det blir lite lägre intensitet än på tusingar! Juli blir tävlingsfritt men jag hoppas kunna springa ett 5km-lopp i mitten av augusti följt av ytterligare ett millopp i slutet på augusti innan halvmaran i Stockholm i september.

  RosaMilton, fast kvalitétspassen är ju passen jag uppskattar mest numera, om jag bara skulle springa lugna distanspass skulle jag nog ledsna eftersom jag tycker det är roligt att springa fort! Testa någon gång att köra intervallpass lite progressivt med lite längre uppvärmning än vanligt så ska du se att det går bättre! Nej, Spanien imponerade verkligen igår!

  SvaraRadera
 7. Snyggt pass! Och visst är det konstigt, det knepet funkar VARJE gång!

  SvaraRadera
 8. Tack Sara, jaså du brukar också använda dig av det :)

  SvaraRadera
 9. Bra jobbat igen med lopningen! Kanner igen det dar med att vissa saker som ska goras ibland skjuts upp for att man helt enkelt inte orkar... och sa far man ata upp det pa nagot annat satt sen anda. :-)

  SvaraRadera
 10. Tack Petra! Ja det gäller att inte underskatta energin man får av att ticka av saker på sin att-göra-lista. Även en mängd småsaker har en tendens att dränera en på energi!

  SvaraRadera
 11. Kan inte släppa tanken på din marathontid.Hur var det möjligt i det vädret??

  SvaraRadera
 12. Snygg ny design på bloggen.Tack för Sveriges bästa löparblogg.

  SvaraRadera
 13. Anonym, tack så mycket för det berömmet, det blir jag naturligtvis väldigt stolt och glad över!! Jag tycker inte vädret påverkade min löpning så mycket under maran faktiskt, värst var det före start och efter målgång men visst var jag lite orolig för kramp då musklerna blev stela i kylan men jag slapp det och konditionsmässigt var det inga problem och pulsen var låg i kylan trots hög fart!

  SvaraRadera