tisdag 10 juli 2012

Semesterläsning för löpare

Pete Larson som skriver den utmärkta bloggen Runblogger har också skrivit en bok med titeln "Tread Lightly: Form, Footwear, and the Quest for Injury-Free Running" och den utgör just nu min semesterläsning.


Mer om boken finns att läsa här. Återkommer såklart med en recension när jag läst boken!

5 kommentarer:

 1. Tack för tipset! Jag har nu läst igenom ditt andra tips och Marcus Nilssons bok är väldigt bra och gav många tips och idéer. Blev helt klart inspirerad att köra hans upplägg. Även om mycket är logiskt och sunt förnuft hade han paketerat det bra.

  Därför blir det nu fokus på grundträning för mig några veckor till. Jag är inne i en tung men bra träningsperiod efter Enhörna - känns riktigt bra och skoj!

  SvaraRadera
 2. Kul att kunna tipsa Tobias, har precis börjat på boken och kommer skriva mer om den när jag läst den. Kul att träningen går bra också, här går det väl sådär, formen är nog OK, men känslan sitter inte riktigt och mitt höger knä fortsätter att gnälla lite.

  SvaraRadera
 3. Ser fram emot att får höra en recension av den boken! Själv har jag just läst klart "Vad jag pratar om när jag pratar om löpning" av Haruki Murakami. Den boken är mer av en biogafi där löpningen är en viktig del i Harukis liv som författare. Han delar många personliga tankar kring löpning som livsstil samt med- och motgångar i marathon och triatlontävlingar. Helt klart läsvärd tycker jag.

  SvaraRadera
 4. Jag svarar här också (och ska läsa böcker då jag har mera tid haha)
  Tusen tack för din fina komplimang!
  Ja, visst är det skillnad då man skaffar en bra systemkamera. Helt plötsligt är det kul att fota igen :)

  Jag fotar just nu med en Nikon D800, men det mesta (99.9%) av allt du ser på bloggen är fotat med min Nikon D90.

  SvaraRadera
 5. Andreas, jag har läst Murakami också, jag uppskattade också boken men tyckte också att han var lite asketiskt och "tvångsmässig" i sin inställning till löpningen.

  Ingen orsak Katarina!!

  SvaraRadera