fredag 13 juli 2012

Lite loj semesterkänsla och det gäller även träningen

De senaste kortfattade inläggen har varit schemalagda då vi varit i Oskarshamn hos min bror med familj och mina föräldrar. Vi badade i havet, åkte lite båt och fiskade bland annat och kusinerna hade lika roligt ihop som vanligt och det var roligt att träffa alla. Ett löppass blev det också, ca 11 km varav 6x400m på Arena Oskarshamn i hygglig fart; 80, 79, 80, 75, 78, 71s. Hade tänkt att maxa en fyrahundring men trots lång uppjogg på nästan sju kilometer tyckte kroppen inte att det var någon bra idé så jag lät den bestämma men 1:11 är ändå rätt snabbt.

Kom hem i tisdags och onsdagen inleddes på bästa sätt med 12km morgondistans i terrängen ihop med David. Rejält blött och geggigt efter allt regn och vi fick "vada" genom midjehöga ormbunkar på något ställe. Höll på att stå på näsan gjorde jag också i slutet men lyckades till slut hålla balansen. Jobbigt trots lågt tempo, precis som vanligt vid terränglöpning alltså.

Kråkelundsfjärden strax norr om Figeholm, norra Kalmarsund, kan ni namnge den stora ön i sundet?
Havsslätt, Oskarshamn
Karg ytterskärgård

Nu blir vi hemma ett tag innan nästa resa till Danmark, har inget speciellt planerat, hoppas på lite sol och bad. Min fru jobbar ytterligare en vecka och jag håller ställningarna hemma och ska väl också träna en del men tar det hela ganska soft just nu och det kommer nog också gälla bloggandet. Det blir liksom mer semesterfeeling på så sätt! Dessutom känner jag mig rätt seg och stel och höger knä är fortfarande inte riktigt bra, jag blir inte riktigt klok på det, känner inte av det när jag springer men känner av det när jag vilar. Vet inte om jag ska vila, stretcha eller försöka köra lite styrka. I alla fall roade jag mig en stund med lite sånt här på gräsmattan, tur att häcken är så hög så ingen såg mig där jag låg och sprattlade!Hoppas kunna köra lite lätta kortintervaller idag och känns det bra kör jag eventuellt kör jag ett formtest på söndag för att veta var jag står, nämligen en tuff snabbdistans på 5km. Ska jag under 18 minuter är det ju bra att veta hur mycket som fattas!

10 kommentarer:

 1. Härligt! Och vad skönt att höra att fler har lite semester feeling gällande träningen.
  Jag ska försöka mig på intervalller ikväll. Måste förbättra tider lite så det är väl bara att kämpa nu :)
  Älskar havet! Fina bilder.

  SvaraRadera
 2. Ja, intervaller är effektivt men det tog ett par år av löpträning innan jag lärde mig att man inte behöver springa livet ur sig, nu gillar jag de passen! Nja, de här bilderna var verkligen "titta-och tryck"-typen, sneda horisonter är inte riktigt godkänt ;)

  SvaraRadera
 3. Vackra bilder! Men fattas? Jag tror du tror för lite om dig själv. :-)

  SvaraRadera
 4. Tack Ingmarie! Att springa under 18 minuter på 5km är ett tufft mål för mig men inte helt omöjligt såklart!! Du inspirerade mig dubbelt upp ikväll förresten, på vilket sätt får du läsa om på söndag ;-)

  Helt rätt Fredrik! Blå Jungfrun är det såklart!

  SvaraRadera
 5. Shit vilket "spattigt" program, men säkert effektivt. Hade bra gärna kikat in genom erna häck just då. :-)

  SvaraRadera
 6. Jag håller med Bureborn och jag körde inte allt utan bara de övningar som var nya för mig men det såg nog inte klokt ut ;-)

  SvaraRadera
 7. Haha..jag kör samma övningar från Jay Johnson (fast jag gömmer mig inomhus för säkerhetens skull) och jag upplever dem som väldigt positiva efter ett pass.. de nästan att de ger en extra energi! Dock undviker jag the scorpion och iron cross eftersom jag har läst att de kan skada ryggenoch ryggen vill man ju inte skada..
  http://runningmagazine.ca/2012/04/sections/training/sectionshealth-nutritionbody-workavoiding-gym-injuries/
  Jag tycker det är svårt att springa PB på träning, tävling får ju ut det lilla extra i en, men helt klart värt ett försök. Hoppas det går bra.

  SvaraRadera
 8. Olle, grymma resultat du gör!! Det kan nog stämma att det där vridandet av ryggen i de övningarna kan göra illa ryggen! Jag är själv sådan att jag upplever för liten skillnad på träning och tävling, jag är bra på att pressa mig på träning men spänner mig ofta när jag tävlar.

  SvaraRadera
 9. Tack Staffan, du måste ha kollat på min blogg, vad roligt! Igår gick det okej på ett 10 miles lopp, 1:03:12. Jag är inte riktigt i form och sen var det väldigt varmt också, så jag får vara nöjd trots allt. Men du min herre verkar vara i form, 12 km under 4 fart är inget att leka med! Dags att tävla?

  SvaraRadera