torsdag 5 juli 2012

Knak hos naprapaten och semesterdags

Jag - bloggvärldens mest skadefria löpare (?) - har ju klagat lite efter maran. Klagat på stela hamstringsmuskler och en öm insida på höger knä som började protestera lite milt redan före maran. Det blev bättre med extra vila efter maran men efter banloppet 20/6 började det krångla lite igen och det är lite varannan dags-känsla över det hela och högerbenet har aldrig varit helt bra efter maran. I söndags på långintervallerna kände jag mig helfräsch trots att veckan bjudit på hygglig mängd, ca 45km och två intervallpass. I tisdags var det ömt och stelt igen och igår gjorde jag därför något åt det och gick till naprapat på jobbet.

Han konstaterade direkt att jag var sned med "nästan en hel centimeter" i bäckenet och satte på fyra elektroder som skickade ström genom musklerna i nedre delen av rygg och säte vilket fick musklerna att pirra och darra. Därefter lade han mig på sidan böjde upp mitt ben och vred mig och bad mig ta ett djupt andetag - knaaak - och jag trodde jag gick av på mitten. Inte så att det gjorde ont men det lät som det borde gjort ont! "Jag förstår att du haft ont, du hade en kraftig låsning i ryggen" sade han innan han skickade hem mig med några dagars löpförbud. Jag är inte ledsen för det då jag redan planerat några dagars vila för att bli kvitt detta i samband med att min semester börjar imorgon och vi ska åka en sväng till mina föräldrar och min bror med familj. Idag har jag återigen full rörlighet och har inte känt av baksidan något!

Veckan har också bjudit på årets premiärdopp i fina Yngern. Äntligen!

Fem veckors semester ska bli riktigt skönt och längre fram blir det lite åkande då vi ska till Danmark en sväng och också åka runt lite mer i Sverige och jag hoppas såklart springa en hel del både här hemma och på nya ställen under de kommande lediga veckorna!

16 kommentarer:

 1. Ah, ny design på bloggen - nice!

  Bra att gå tidigt till någon som kan hjälpa en så att det inte blir något mer långvarigt. Håller tummarna för att det onda håller sig borta för dig!

  Ha en fin semester!

  SvaraRadera
 2. Nja, ny design på bloggen är snarare ett misslyckat experiment att få till ett nytt snyggt blogghuvud men då jag inte lyckades få bilderna i rätt bredd utan att få konstiga proportioner tappade jag tålamodet och tog bort bilderna istället! Tack Eva, när ska du vara ledig i sommar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förhoppningsvis from måndag och fyra veckor framöver. Är ni i Götet - hör av dig! :-)

   Radera
 3. Skönt att få knäcka rätt låsningen. Hoppas att det blir bra nu.
  Och om du skulle få löpabsitenens i höjd med Malmö när ni är på väg till Danmark så hör av dig ;)

  SvaraRadera
 4. Det känns redan mycket bättre Sara och löpsuget är tillbaka också men det blir fortsatt lugnt ett tag! Tack för erbjudandet, den här gången blåser vi nog bara förbi på vår väg till Jylland, annars får familjen vänta i bilen ;) Synd att jag inte startade den här bloggen medans min svåger bodde i Malmö, då sprang vi i alla fall i Pildammsparken!

  SvaraRadera
 5. Det är det lilla som gör det. :-) Ha nu en riktigt trevlig semester!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ingmarie, hoppas jag får njuta lika mycket som du verkar göra trots att du inte är ledig!

   Radera
 6. Skönt att få rätsida på "felet" och att kan kunde få upp låsningen. Låsningar är knepiga, och det verkar vara hur lätt som helst att få dem. Sen kan de försvinna av sig själv eller så får man typ ryggskott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har inte så mycket erfarenhet av naprapati men jämför jag känslan nu efteråt med hur det kändes innan så är det en otrolig skillnad till det bättre! Har frågat vad man göra för prehab för att slippa det hela.

   Radera
 7. jag är alltid sned med 1 centimeter. Naprapater knäcker mig rak. Nästa gång jag kommer är det samma sak. Hoppas det inte blir så för dig. Och ha nu en underbar semester! Med massor av löpning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Knepigt Anneli, tack detsamma, hoppas du också får lite ledighet att njuta av, med besvärsfri löpning!

   Radera
 8. Hoppas naparapaten lyckades knäcka dig rätt. Själv är jag lite skeptiskt. Alla naprapater jag varit till har använt samma "lägga sig på sida-lyfta benet-KNAK-teknik". Mot allsköns åkommor. Men det kanske är en universallösning.
  Ha en riktigt härlig semester!

  SvaraRadera
 9. Det verkar som sagt så Bureborn med tanke på hur mycket bättre det känns! Tack detsamma!

  SvaraRadera
 10. Låter som ett vältajmat besök hos naprapaten, så här inför din semester och givna tillfällen för vila. Håller tummarna för att låsningen var lösningen. Ha en skön semester!

  SvaraRadera
 11. Det kan ju hända (peppar, peppar) att bilen går sönder precis när ni passerar Malmö, och den måste in på lagning i en timme eller två ;)

  SvaraRadera
 12. Tack Niklas, det känns bättre om än inte helt bra i knävecket ännu. Ha en skön semester du också!!

  Sara ;) får väl hoppas på det!

  SvaraRadera