lördag 26 oktober 2013

Ännu en bra vecka!

Jag har inte tackat för alla fina och intressanta kommentarer på inlägget om min anemi så jag gör det nu, tack! Ganska ofta läser jag blogginlägg som är riktigt bra! Lärorika, intressanta, inspirerande, smart formulerade inlägg med bra åsikter, inlägg med vackra bilder eller som helt enkelt "bara" är roliga. Jag har inget specifikt exempel just nu men jag träffar på dem ganska ofta.

Jag har ganska höga ambitioner och tycker om att skriva, annars hade den här bloggen varit nedlagd sedan länge och jag vill att mina inlägg ska vara om inte allt ovan så i alla fall något av det. Vissa inlägg blir allt eller en del av det där, andra inte såklart. Jag har några utkast liggande som kommer bli bra men just nu är det lite idétorka och att i detalj beskriva varje träningspass eller varje vecka blir i längden inte så inspirerande. Speciellt inte om träningen består av vanliga distanspass, det finns trots allt en gräns för hur mycket man kan skriva om en vanlig löprunda!

Idag är jag rätt sliten och har en planerad vilodag efter ganska mycket träning i veckan så det här inlägget blir just bara en veckosummering trots att en dag och ett löppass återstår av veckan. Min vecka har sett ut så här:

Mån: vila
Tis: Olgor på Stockholms Stadion, 3x2000m, se förra inlägget.
Ons: 35 min core + 2 km löpband
Tors: 9km lugn distans i återhämtningsfart i terräng på lunchen
Fre: Lunchdistans 10km progressivt 4:50 till 4:10-fart.
Idag: vila
Imorgon: Ca 15km löpning med lättare fartinslag, antingen 10km marafart på asfalt eller två varv i Oxvreten i 4:30-fart.

Igen en riktigt bra träningsvecka, & 50 km löpning igen. Den här hösten har jag tränat mer än tidigare säsonger! Mina tidigare säsonger har innehållit mest mängd på våren innan Stockholm marathon, år utan maran en mera jämnt fördelad mängd men i år är snittmängden per månad något högre än t ex 2011 när jag skippade maran senast! Något jag också gör sedan ca en vecka tillbaka är två minuter plankan och 30-40 armhävningar varje kväll. Det kanske inte gör någon skillnad men för mig som aldrig får till någon styrketräning gör det i alla fall skillnad i känsla, jag känner mig lite "tightare" och starkare och det tar inte många minuter i anspråk!

 Nästa vecka däremot kommer bli lite av en planerad återhämtningvecka, varför återkommer jag till!Från i tisdags, uppe till vänster; Mera tights och löparskor i kollektivtrafiken!  Höger; Geggigt i skogen i torsdags. Underst, Ny träningströja i skogen i torsdags

8 kommentarer:

 1. Tror dina armhävningar och plankan gör stor skillnad. Det är när man börjar från en låg nivå som det är lätt att förbättra. Jag försöker göra en minut planka, 30-40 situps/fällknivar och 15 armhävningar efter varje pass. Det blir inte så mycket men allt mer än noll är bra...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas det Magnus! Utmaningen för mig är som alltid att få någon kontinuitet i t o m så här lite styrketräning, brukar alltid tröttna efter ett par veckor! Men som du säger, t o m så här lite är bättre än inget alls!

   Radera
 2. Perfekt med en lugnare vecka efter den du skriver om ovan. Du har fått till riktigt bra pass! :-)

  SvaraRadera
 3. Ja, söndagspasset gick skitdåligt, i och för sig mest troligt p g a att det var för nära lunchen. Passar ändå bra med en lugnare vecka nu, kroppen och skallen behöver det!

  SvaraRadera
 4. Även jag kör lite Staffan Fitness nu! Jag väntar på jane fonda lyft bilden eller hur var det du gjorde?

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Jane Fonda" är ju benlyft med rakt ben, kan göras stående där du lyfter ett ben rakt ut åt sidan, foten kan vinklas ut eller in eller hållas rakt, eller liggandes på sidan där du då lyfter benet en bit rakt upp, tar bra på utsida höft. 50s in i den här videon visas den liggande varianten, bandet han använder behövs inte. Den stående varianten är likadan, stå upp och lyft benet ut åt sidan.

   http://www.youtube.com/watch?v=ydcy3dPf__M

   Radera
  2. haha du är ju Go staffan! Jag vill ju se när du gör den...Du var ju så mallig i ett inlägg en gång att du gjort det

   Radera
  3. Videoinlägg alltså :-) den som lever får se :-)

   Radera