fredag 4 oktober 2013

Rörelseglädje!”We all try to be busy instead of being alive, busy instead of getting out and breathing, busy sending useless texts instead of walking in the woods with our kids or introducing them to life’s joys. We move information instead of simply moving,”

Jag är inte mycket för reklam, stänger oftast av reklamradio eller lämnar TV'n vid reklampauser. Tycker att mycket är skit, helt enkelt, men det finns undantag.Intelligent, snyggt producerat och med ett budskap som slår an en sträng hos mig. Klippet ovan är ett sådant! Så bra!

Det har varit en bra vecka! Silvermedaljen ligger där på nattduksbordet och även om jag inte gosar med den som Bureborn föreslog i en kommentar så påminner den mig om förra helgen och jag är nöjd! Det är viktigt att stanna upp och vara det, inte bara rusa vidare eller tänka att jag kunde presterat ännu bättre! Det har blivit en hel del löpning i veckan, mer löpning än jag tänkt mig men bara lugna distanspass som jag njutit av i fin höstsol istället för att bli uttråkad av. Rörelseglädje helt enkelt! Kroppen känns pigg och jag ser fram emot en härlig helg. Jag har njutit av en kanelbulle trots den är helt livsfarlig, dagen fånig och uppfunnen av den livsfarliga margarinlobbyn enligt ett Twitterinlägg. Själv föredrar jag smör framför margarin men unnar mig en kanelbulle vad den än är bakad av! Imorgon blir det helvila och bara umgås med familj och vänner och så på söndag ska jag ut och tassa i skogen med terrängdojjorna, något jag sett fram emot hela veckan! Trevlig helg!


Före...
Efter...glad, ett helt vanligt distanspass en
helt vanlig torsdagkväll i oktober! Bra grejer!

8 kommentarer:

 1. Så bra film!
  Längtar efter att springa i skogen och i vår att simma i havet!
  Ha en fin helg Staffan och du jag tror terräng gjort dig gott ;-)

  SvaraRadera
 2. Tack Eva! Jag längtar efter att snöra på mig mina Xtalon 190 och kuta i skogen på krävande stigar på söndag men också efter att hänga med familjen imorgon och inte träna :-)

  Ja kanske är det så att terrängen gjort mig gott :-) ha en fin helg du med!

  SvaraRadera
 3. Gosa med silvermedaljen? Nja. Jag lägger snabbt undan mina medaljer och tittar aldrig på dem. Däremot går jag ibland tillbaka och läser blogginlägg jag själv skrivit om lopp. Det är ett utmärkt sätt att återuppleva goda stunder och en anledning att faktiskt skriva en blogg. En slags dagbok att spara för egen del.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina medaljer brukar ligga fram ett tag efter varje lopp men sedan åker de in i tygväskan från Stockholm marathon 2008 där jag har alla medaljer och nummerlappar och annat från lopp. Börjar bli en hel del metallskrot i den nu...Jag håller med dig om bloggandet, tävlingsrapporterna är roliga att gå tillbaka till och återuppleva vissa lopp!

   Radera
 4. En härlig video som verkligen förespråkar rörelse som en naturlig del i livet, i vardagen med eller utan familjen. Känner igen mig till viss del i videon då vi är ganska aktiva hela familjen tillsammans. Fick även på köpet en enorm längtan till vintern där längdskidorna får ta en välförtjänt plats i träningskalendern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag önskar att vi skulle vara lite mer aktiva tillsammans i familjen men längdskidor är det bara sonen och jag som uppskattar och ofta tränar jag och min fru var och en för sig istället för gemensamt. Vintern har därför tyvärr en tendens att bli en lång väntan på våren enbart, vilket är tråkigt!

   Radera
 5. Plötsligt känns det lite lockande med en kommande vinter... Men bara lite.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså, du är ingen vinterfantast Bureborn, av någon anledning trodde jag faktiskt att du var det :-)

   Radera