tisdag 29 oktober 2013

Planerad och välbehövlig vila!

I söndags var jag sugen på asfalt och marafart. Sugen på löpning var dock inte kroppen! Kanske sprang jag för nära lunch även om jag inte brukar vara så känslig för det, för jag fick håll, mådde illa och kände mig ansträngd och trött, trots att benen faktiskt var ganska pigga. Det fick därför bli en kort paus och 6+4 km i fart mellan 4:10-4:15 min/km och totalt 15km med upp-och nerjogg. I helgen invigde jag också en ny pryl i kategorin saker-som-förhoppningsvis-snart-inte-bara-samlar-damm-och-tar-plats-i-garderoben. En Foamroller. Köpte den snällare varianten och det var nog bra för inte kändes det snällt mot mina muskler inte, speciellt framsida lår protesterade högljutt. Nåja, jag ska försöka "rulla" regelbundet, det är säkert nyttigt!Veckan har inletts med lätt distans med fokus just på lätt. Nu väntar några dagars planerad vila och jag känner att jag verkligen behöver det! Jag har tränat på bra i höst och kommer i oktober och för tredje månaden i rad att kunna summera mer än 20 mil i träningsdagboken vilket är riktigt bra för mig! Jag är lite hösttrött och sliten både i muskler och generellt och jag har också en liten känning långt ner i vänster vad som ger sig till känna ibland, bredvid Soleus/Gastrocnemius, på utsidan där vaden är som smalast. Jag kan inte säga exakt vad det är som gör ont, t ex ett muskelfäste, en muskel etc utan jag vet bara att obehaget kommer plötsligt ibland, oftast i ouppvärmt tillstånd när jag inte springer, för att sedan försvinna igen. Inget allvarligt men det passar ändå bra med några dagar med lite mindre träning nu!

Min fru fyller 40 år på fredag och det ska vi fira genom att åka bort några dagar med familjen, svärföräldrarna och min frus bror med sambo. Jag ser fram emot tid att umgås och äta gott. Löparskorna följer med i rekreationssyfte men det blir bara något kort och lätt pass!

Tid med familjen på hemlig ort betyder också att jag prioriterar ner bloggen under några dagar! På fredag däremot ger jag utrymme åt en annan trevlig och duktig löpare här på bloggen i form av ett löparporträtt av min träningskompis David! Hörs igen om några dagar!

10 kommentarer:

 1. Fegisroller ju! ;-)
  Skämt åsido så är det bra att rulla sig. Tar en himla tid bara men är faktiskt mycket bra. Min massör meddelar att jag inte alls är lika spänd om innan jag började rulla.
  Have fun på "kalajset" och hälsa frugan att "40 is the new 20" ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja, precis, fegisvarianten, nog rätt ändå tror jag! Det ska bli skönt med lite minisemester, först har vi barnfritt i ett dygn, sedan kommer alla andra och firar med oss, ska bli trevligt! Min fru har varit väldigt träningspeppad och i bra form nu men tyvärr åkt på en förkylning lagom till firandet, hoppas den drar vidare innan fredag! Om vi inte hörs innan torsdag så trevlig resa och igen ett stort stort lycka till på söndag Eva, Jag ska följa dig och tänka på dig! Kram!

   Radera
 2. Vill också ha en sådan där roller men det finns, precis som så mycket annat, ett helt hav av olika varianter. Hur ska man tänka där egentligen? Massage för att det kan ju vara bra och skönt eller förebyggande vid skador? Man kan välja lång, kort, tjock, smal eller till och med en knottrig variant. Låter som något taget direkt från RFSU. Jobbigt med en massa val.

  Hoppas det inte blir något mer med vaden och vila vila vila. Jag skulle också behöva vila men är inte alls lika klok som du i den tanken. Det är lätt att tala om vad andra ska göra men när det kommer till mig själv så kan jag inte styra den kloka tanken.

  Trevlig stund med familjen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja RFSU-kampanj :-) ja, det finns massor av varianter, jag valde att inte krångla till det utan köpte en av två som Rusta faktiskt hade i sitt sortiment, det fanns en styggare också men jag tror denna räcker för mig! Jag är långt ifrån så smart när det gäller min egen träning och killometersamlandet driver även mig för hårt ibland men ibland så är jag bra att lyssna på kroppen, som nu.

   Radera
 3. Foamroller har jag aldrig testat och känner ingen större längtan heller... Däremot lär jag väl få lite rehab att göra om 5 dagar ändå! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas det faller väl ut Kim, din rehab!

   Radera
 4. Intressant, kul att du har testat en foamroller. Har varit inne på en sådan förut, för att helt slopa tanken men med tanke på hur sliten kroppen emellanåt kan vara, så kanske det inte är någon dålig idé! (:

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ingen aning Andreas men tänkte att det kunde vara värt att prova i alla fall...

   Radera
 5. Jag har en rumble roller som jag ääääälskar.
  (Den har stora "piggar" som verkligen tar)
  Hoppas du har/har haft en härlig resa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vågade som sagt inte mig på den varianten utan köpte en vanlig, kanske var det fel men det känns som om den tar rätt bra ändå! Ja, tack det har varit ett härligt höstlov och en härlig långhelg med mycket avkoppling, tid att umgås, god mat och också lite träning men väldigt lugn sådan. Precis vad jag behövde!

   Radera