torsdag 18 februari 2010

Curling

För att citera en kollega så har jag har hittills bara curlat mina barn men igår var jag och kollegorna från förra jobbet i Danderyds curlinghall och provade på curling under någon timma.

Det var otroligt kul och trots att det var många detaljer att hålla reda på; grepp om curlingstenen beroende på vänster-högercurl, sopteknik och balans så var det inte så fantastiskt svårt som jag hade trott och jag fick faktiskt in flera stenar i boet.

Det var också kul att notera att core-och löpträning gjort att balansen på isen inte var några problem och att ben-och bålmuskler heller inte hade några problem likt "Bambi på hal is".

Bedrövlig bildkvalité från mobilkameran men det är faktiskt jag som försöker högercurla en sten

Jag kommer att se på Curling från OS-sändningarna med nya ögon efter detta!

3 kommentarer:

 1. Citerar min fru som sa "Vad är det här, är detta ser ut att vara lika mycket sport som Skitgubbe". Well, well, jag vill inte sticka ut hakan så mycket, Anette Norbergs final sist det begav sig var ruggigt spännande. Lika mycket sport som Boccia kanske...

  SvaraRadera
 2. Men jag sticker ut hakan och säger att det där vill jag inte ens kalla sport.

  SvaraRadera
 3. Huruvida det är en sport kan man såklart ha synpunkter på Joel och Ingmarie. Jag lägger ingen värdering i det utan konstaterar bara att det var ruggigt kul att testa!

  Visste ni förresten att Sverige har ca 5000 licensierade utövare medans Canada har EN MILJON licensierade utövare på en befolkning på 33 miljoner!!!

  Det är tydligen lika vanligt med curling-hallar i Canada som pizzerior i Sverige enligt vår instruktör!

  SvaraRadera