fredag 19 februari 2010

En bild på allmän begäran

Flera läsare har uttryckt sig uppskattande om löparbilden jag har på bloggen så därför kommer bilden här i större version. Den är tagen av en fotograf på Länstidningen i Södertälje när de gjorde ett motionärsreportage om mig inför mitt första Stockholm Marathon 2008. Jag gillar också bilden rent fototekniskt med kombinationen skärpa och rörelse. Dessutom tycker jag mitt löpsteg ser bra ut :)

Foto: Länstidningen Södertälje, med tillstånd

Snart vankas det lunchlöpning. Jag vill springa hyfsat fort idag men blåst och en decimeter nysnö under natten (det räcker nu, vädergudarna, hallå, hör ni mig?) gör att fartambitionerna för stunden får gömmas undan.

Eftersom SMHI dessutom utlovat snöoväder av närmast bibliska proportioner i helgen så har jag i princip inga förhoppningar alls om att få till något 30km-pass. Återstår en helg i februari, alternativt att köra två sådana i mars istället. Jag vill ju inte gärna avvika från "planen", även om min så kallade träningsplanering i princip går ut på att hitta luckor där jag överhuvudtaget kan ge mig ut och springa.

10 kommentarer:

 1. Jag tycker farten var riktigt bra med tanke på att det fortfarade är vinter :-)

  Vintern gör säkert att det går minst 20sek långsammare per kilometer och med ett snitt på 4:43 innebär det egentligen ett snitt på 4:23 och om du klarar att hålla det på maran (när det förhoppningsvis inte är snö) går du under 3:05...och det vore ju inte fel! :-D

  SvaraRadera
 2. Jag läste hos Snorkis att du återvände till sängen imorse men det är klart- vi norr om Stockholm hade några timmars försprång så¨det blev ett litet pass ändå. Kul att läsa om flera föräldrar som trots (?) allt pussel satsar på löpträning. Eloler satsar och satsar - jag löper för det är mitt andningshål! ;o) "5:30-6 tempo"
  PS: Kolla Piratfarsans sida för Kårstajoggen i maj - ska du vara med?

  SvaraRadera
 3. Tobias, jo det var OK och du har säkert räck ang hur vintern påverkar hastigheten. Men 4:23 på MARAN, visst det vore inte fel men...alltså det är ju vad jag hittills klarat på HALVMARAN(4:22).

  Förra året gick ju maran i 4:30-tempo första halvan (1:35:50) och det var ju lite för snabbt med tanke på hur jag tappade sista milen.

  Bureborn, ja visst är den ganska häftig

  Magdalena, hej! ja i morse blev det ingen löpning och nu är vädret ännu värre, hoppas det lugnar sig till imorgon! Då blir det ett långpass när ena sonen är bortbjuden på kalas i två timmar...det är ett pusslande, inte alltid men ganska ofta. Kårstajoggen, lite lockande är det men jag hoppas kunna få in Kungsholmen runt helgen efter i schemat istället.

  PS, hälsa maken och tacka för Spotify-inviten som jag var först med att nappa på via hans blogg!!

  SvaraRadera
 4. Äsch! Det är "bara" bestämma sig och att bita ihop. ;-) Kunde jag m.fl. i dag så kan du!I morgon blir det perfekt med ett långpass ska du se! Fast 30km på 2 timmar är ett ganska snabbt långpass.... Väl?

  SvaraRadera
 5. Hej Ingmarie, jag beundrar er som var ute och kutade idag. Ett stramande knä efter gårdagens tuffare lunchlöpning över 15km plus vädret idag bidrog till noll motivation idag...

  Nej några 30km hinner jag inte på två timmar, som bäst har jag hunnit 30km på 2:15 på långpass. Tänkte springa så långt jag hinner på två timmar, hämta sonen och köra hem honom och sedan ut och höja farten tills jag kommer upp i önskad mängd. Hoppas bara det snöar lite mindre imorgon...

  SvaraRadera
 6. Vilken superfin bild!! Och hoppas du får till ditt pass snart!

  SvaraRadera
 7. Hej Petra, Tack. Rapport kommer i nästa inlägg, det blev ett långpass med fart idag!

  SvaraRadera
 8. Det är verkligen en härlig bild som smittar av med sin löparglädje!!

  SvaraRadera
 9. Tack Miss Agda. Förresten fick både du och Petra varsin röst av mig i Metropolitans blogg-final.

  SvaraRadera