tisdag 16 februari 2010

Den bästa träningen är den som blir av

Så kan man sammanfatta dagens lunchlöpning. Trodde in i det sista att jag skulle missa vår gemensamma löpning eftersom ett projektmöte drog ut på tiden. Men omklädning på två röda sekunder gjorde att jag hann i tid och faktiskt fick 2 minuter att få ner pulsen som visade 118 bpm innan jag ens börjat springa....lyckades få ner den till 85 innan vi sprang iväg.

Iväg först på 3 lugna gemensamma kilometrar i 5:15-fart på utmanande underlag, gammal ojämn packad snö varierat med blankis eller snömodd. Efter 3km ville de andra springa kortaste vägen tillbaka men jag ville få några kilometer till i benen så jag höjde tempot med någon slags tröskelfart kring 4:10 i åtanke. I modden låg farten snarare kring 4:30-4:40 så därför sprang jag snabbare där fäste erbjöds, runt 3:50-4:00 för att kompensera. Klockade i alla fall de tre tröskel-kilometrarna nära målet på: 4:11, 4:13 och 4:11 min/km vilket är klart godkänt. Mest nöjd är jag med den sista kilometern då den innehåller den vanliga 400m långa branta backen. Klart syrade ben efter passet idag! Puls på 197 visade också att det var riktigt jobbigt idag!

Passet i siffror:

Distans: 6,30 km
Tid: 00:29:40
Fart max/snitt: 3:36 (!)/4:43 min/km
Maxpuls/Snittpuls: 197 (!)/175

P g a kort tid till nästa möte så blev sedan inte lunchen så bra, en påse osaltade nötter, tre bananer och ett päron...men det får en stackars lunchlöpare ta ibland.

Sitter för övrigt och funderar på när i all världen jag ska få in mitt planerade +30km pass i februari...en grymt tidig start lördag morgon innan sonens innebandysammandrag lockar inte riktigt, jag får återkomma om det.

10 kommentarer:

 1. 197! Är du säker på att du är vid liv?

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat! Kommer gå fort i vår verkar det som.

  SvaraRadera
 3. Oj oj, hej hopp - vilken är din maxpuls människa?!

  SvaraRadera
 4. Måste du köra det där 30+km passet på just lördag? Du hittar säkert en lösning!

  SvaraRadera
 5. Bureborn, alla tecken tyder på det!

  Odda, tack. Hoppas du har rätt!

  Petra, 203 vad jag vet. Idag var det riktigt ansträngade p g a kupering, ojämn fart och underlaget

  Ingmarie, de två helgerna som är kvar (30km en vardagkväll har jag svårt att få in) ser ganska fulltecknade ut så det får nog bli ett morgonpass nu till helgen eller till nästa, men det är i alla fall ljusa på morgonen nu.

  SvaraRadera
 6. Du får dela upp 30k passet under en av helgdagarna istället. Börja med en timmes löpning på morgonen, köra en timme vid lunch och så avsluta med en timme på kvällen, då blir det förmodligen lite mer än 30k iofs ;-)

  Då kanske det är lättare att få ihop det med andra aktiviteter?

  Ger ju kanske inte riktigt samma effekt som 30k i ett sträck men ger ändå en form av långdistansträning eftersom passen kommer så tätt.

  SvaraRadera
 7. Nja Tobias ;) jag vill nog hellre springa det i ett sträck, det är ju ljusare nu än när jag sprang 28km för ett par veckor sedan nu så kommer jag ut strax före sju på morgonen så hinnner jag hem i tid. Det är bara det att det inte lockar riktigt...Jag vill helst också nu öka farten lite på långpasset, nu vill jag under 4:50 i snittfart för att komma närmare 4:35-fart även på långpasset fram mot maj.

  SvaraRadera
 8. All träning som blir av är BRA! I alla fall känner jag så, man får vara glad de veckor det funkar utan strul. 30k är ett mastodontpass och det skämtar man inte bort. Håller tummarna att du får till det på lördag.

  SvaraRadera
 9. Håller med dig Anna, väskan är packad för lunchträning imorgon igen men nu pratar de om snöstorm av bibliska mått med början redan i natt så jag har inte stort hopp om att få till långpass i helgen övervuvudtaget. JAG VILL HA VÅRT NU!

  SvaraRadera
 10. JAG VILL HA VÅR NU ska det vara och inget annat :)

  SvaraRadera