fredag 5 februari 2010

Ett nytt blixtlås, svarta jackor och sugen på lite löpning nu

Efter söndagens 28km så har onsdagens helgalna lunchpass i snöstorm varit enda löpningen den här veckan. Tiden har inte riktigt räckt till.

Nu planerar jag dock lite löpning både lördag och söndag. På måndag ska jag till Mölndal med jobbet och om inte kollegorna tänker ta ut mig någonstans (hoppas inte) så har jag hela kvällen ledig för löpning - härligt! Man vet att man är löpare om första tanken då är...just det...långpass! Enda nackdelen är att jag ju inte hittar så bra i Göteborg...

tisdag har vi lunchlöpning med vårt vanliga lunchgäng så det kanske blir löpning 4 dagar i rad nu!

Till min stora bedrövelse pajade dragkedjan till mitt absoluta favoritlöparplagg, min gröna Craft-jacka, efter långpasset i söndags. Efter en snabb sväng i stadens sportaffärer idag på lunchen varav den ena börjar på Inters...och den andra på Stadi...ja ni fattar...så kan jag konstatera att alla jackor är SVARTA. JAG VILL INTE HA EN SVART LÖPARJACKA! Eller rättare sagt, jag vill inte ha ännu en svart jacka eftersom jag redan har en svart Newline-jacka, men den är vit och orange också.


Dags att skrota favorit-jackan?

Man har väl tillräckligt mycket mörka kläder nu på vintern i alla fall och man SYNS INTE när man ute och springer!! Därför fattade jag ett noga övervägt investeringsbeslut och lämnade in jackan till skräddaren för byte av dragkedja. Ibland krävs det inte mycket för att göra en nedstämd och sedan nöjd igen!


Ny dragkedja, redo för nya pass igen. Ja,jag vet, jag ser lite mysko ut med vidvinkel så nära. Såå avlångt ansikte har jag inte IRL :-)

I övrigt har det varit en kul första vecka, intensivt och intressant på nya jobbet. Helt andra frågeställningar fast jag bara flyttat ner en våning i samma hus. God Helg på er löparvänner!

12 kommentarer:

 1. Snyggt och färgglatt - mååånga modepoäng från mig! Men om du inte hittar i Götet, varför inte ta några pannbensbyggande varv runt hotellet ;-)

  SvaraRadera
 2. Tack Petra, Nja lite modigare vågar jag nog vara. Jag har fått tips på ett par rundor på jogg.se och hoppas kunna köra åtminstone 20km på måndag. Undrar hur många varv runt hotellet det skulle motsvara ;-)

  SvaraRadera
 3. Helt rätt Staffan, löparkläder ska vara färgglada. Inte minst på vintern! Annars har jag sett här i Sthlm på den sportaffär som börjar på Stadi att den nya säsongens färg på deras löpar-SOC-kläder verkar vara just grön.

  Men att byta dragkedja känns ju som ett ganska bra alternativ!

  SvaraRadera
 4. Att grönt is the shit i vår kan jag intyga! Sitter just och klämmer på en finfin topp från Puma!!

  SvaraRadera
 5. Helt rätt beslut, snygg jacka som kommer hålla bra länge än. Vad fick du ge för ingreppet?

  SvaraRadera
 6. Stämmer Tobias, såg en liknande jacka på Stadium, tjejmodell tror jag, men den hade luva???? Mera färg!!

  Låter bra Petra, min Craft-jacka köpte jag redan 2008 på Runners Store.

  Joel. Tack, hoppas du har rätt. 170 kr gick det på, men nypris på jackan var 700 så det känns helt rätt att det förhoppningsvis kan hänga med ett bra tag till!

  SvaraRadera
 7. Fördelen med att springa i ny stad som man inte känner så bra är ju att man inte riktigt vet hur låååångt passet blir :)

  SvaraRadera
 8. Rätt tänkt och gjort. Men visst är det konstigt att dragkedjan alltid pajar på plagg som man trivs i? Själv löper jag svart. Det är en hyfsad bakgrundsfärg:-)

  SvaraRadera
 9. Men var det den jackan du kallade snor-grön? Jag har trott att vi hade likadana, och kännt en viss avsmak till min jacka eftersom du kallade den just snor-grön, men nu ser jag ju att vi har helt olika nyanser. Jag har alltså ingen snorgrön grej?

  Annars håller jag med; det borde finnas mer färgglada plagg. Hoppas dina i-sträck springdagar blir lyckade!

  SvaraRadera
 10. Odda helt riktigt, sådana pass har jag även gjort på hemmaplan, oavsiktligt långa :)

  Oliver Sture, håller med, dragkedjorna verkar vara många jackors svaga länk!

  Sofie, ledsen för att jag orsakat sådana känslor hos dig för din jacka. Nej du har nog ingen snorfärgad jacka :)

  SvaraRadera
 11. Jag gillar färg. Jag har en röd nike-jacka nu som är 12 år gammal och still going strong. Perfekt passform och funktion. Skulle jag byta idag skulle det nog bli en grön faktiskt. Eller röd igen. Eller orange. Fett med färg i alla fall :-)

  SvaraRadera
 12. Håller med dig Joel. Kan bara hoppas att min kära Craft-jacka håller i 12 år men det känns väl inte så troligt med tanke på hur ofta jag använder den. Om 12 år jag dessutom 50 bast (huvaligen) och vem vet om jag ens kommer i jackan då... :-)

  SvaraRadera