onsdag 24 februari 2010

Lunchlöpning, Runners World och några bilder från långpasset

Igår sedvanlig lunchträning, 9,1 km i väldigt lugnt 5:46-tempo. Inte mycket att orda om. Resten av lunchlöpargänget uteblev, kanske p g a ymnigt snöande och blåst men är man hardcorelöpare så är man :-)

Benen var trötta, stolpiga och sega efter söndagens 25km, och dessutom känner jag av helgens styrketräning av ostbågs-musklerna fortfarande. Ändå var det skönt att jogga lite tillsammans med några skönsjungade koltrastar som tyvärr inte verkar ha insett att våren lär dröja till 2017 ungefär...

Igår landade senaste numret av Runners World i brevlådan. Riktigt kul att läsa Petras blogg-reportage, även om inte just min blogg var utvald, sur min sur min ;-) Märkligt att det känns som att läsa om mina kompisar fast jag inte träffat någon av er i reportaget IRL!

Tidningen har i mitt tycke blivit väldigt mycket bättre sedan Runheim klev i chefsredaktörs-dojjorna. Jag var riktigt trött på att alla nummer var likadana innan, med träningsprogram för att klara milen på två timmar...Runheim själv verkar dock rätt dryg tycker jag. Igår kväll skrattade jag härligt högt åt hans raljerande kring "keps-tråden" i ledaren eftersom jag tror att jag bidrog med ett inlägg in den tråden, kepsfantast som jag är vid sommarlöpning. Uppenbarligen var det inte ett ämne som var tillräckligt mycket löpning enligt Runheim. Skulle ni håna era läsare om ni var chefredaktör för en tidsskrift? Hans lumparhumor tog sig ju lite märkliga uttryck även i förra ledaren kring måltidsvanor om ni minns.

Vad mina inlägg blir långa, ni tröttnar väl inte på att läsa dem? Detta skulle ju bara bli ett kort inlägg med de här bilderna fångade med mobilkameran på söndagens långpass, visst är det vackert?

7 kommentarer:

 1. Klart att vi inte tröttnar! Hur ter sig tillvaron i 5.46 jämfört med 4.30 tycker du? Snön saktar ju ner såklart men har du svårt att springa " långsamt"?

  SvaraRadera
 2. Schyssta bilder, verkar ha varit ett bra pass.

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt vackra bilder! Och jag håller helt med dig angående Runheim... både det positiva och negativa.

  SvaraRadera
 4. Hej Staffan! Nästa gång jag skriver om bloggar ska du såklart vara med :) Och nej, dina inlägg är inte för långa - de är precis lagom och alltid välskrivna. Beträffande Runheim så är jag böjd att hålla med, känns som att han allt som oftast slänger ur sig saker enbart för att skapa debatt. Tidningen blir dock bara bättre och bättre (beror det kanske på att jag medverkar den här gången? ;-)

  SvaraRadera
 5. Hej, i och med din "fyraochtrettio" blogg har jag nu funnit ytterligare en inspirationskälla för min löpsatsning... Själv gillar jag Mr. Runheim till 100%, gillar hans sätt att sticka ut. Känns som att han vill provocera och skapa debatt vilket jag uppskattar!

  Lycka till med 2010-års löpning!
  //Pierre

  SvaraRadera
 6. Långt? Alldeles lagom tycker jag!
  Håller helt med om RW, tidningen har fått en nytändning med Runheim vid rodret. Men rajlerandet blir rätt tröttsamt i längden. Och det händer att stämningen i ledaren hänger med in i tidningen. Det gillar jag inte.

  SvaraRadera
 7. Bra Joel, i 5:46-fart brukar det vara bekvämt men otåligt och jag får kämpa med mig själv för att inte öka farten. Sådana rundor brukar sluta med att jag drar på lite i alla fall på slutet, dock inte i tisdags.

  Odda, tack. Ja lugnt var det i alla fall.

  Fitnesscoachen, tack!

  Petra, OK nu har du lovat :-) Tack för ditt beröm och jag tror också Runheim vill provocera men som Bureborn också skriver, det blir rätt så tröttsamt i längden. Detta nummer lyfter såklart p g a ditt bidrag :-)

  Pierre, tack och välkommen till min blogg. Det är alltid roligt med nya besökare och extra roligt när ni dessutom lämnar ett spår i form av en kommentar! Lycka till med löpningen du också.

  Bureborn, tack! Instämmer helt med dig!

  SvaraRadera