söndag 19 september 2010

Rysaren, uppskjuten löpning och tävlingsvelande

Jag skrev i förra inlägget att jag inte tittade så mycket på TV men spänningen i nutidsrysaren som just nu pågår i SVT och TV4 är ju svåröverträffad. Nyss såg det så bra ut med egen majoritet för Alliansen och inget inflytande för Sverigedemokraterna men så plötsligt var de tillbaka som vågmästare igen nyss...vilken rysare!

Jag har inte sprungit idag. Planen var 15km på eftermiddagen varav 5 i tröskelfart men när vi hämtat de tre stora barnen hos mormor och morfar (vi har haft barnvakt i helgen och myst med lilla Nora, DVD-filmer i soffan och sovmorgon efter att lilla Nora hållt oss vaken på natten) så blev klockan lite för mycket och jag ville hellre tillbringa tid med familjen runt middagsbordet än ge mig ensam i löparskorna.

Det har inte blivit så mycket löpning nu i september men med en liten bevis är väl det både normalt och förväntat. Lilla Nora börjar komma ur den första sova-fasen och talar ibland om för oss med hög röst vad hon behöver och vill!

Det blev ändå tre pass förra veckan varav två med kvalitetsinslag, medelhård distans med snabb avslutning samt ett kort men bra backpass. Imorgon är jag föräldraledig och då ska jag ta en liten rejälare runda. Letar fortfarande efter en 10km-tävling i höst men i ärlighetens namn är det med lite halvljummen inspiration. Ett alternativ kan vara ALJ (A Lennart Julin) Open, 10 000m bana på Stadion och också distriktsmästerskap för Stockholm den 4/10. Har mailat Spårvägen och frågat om man får springa som icke klubbansluten. Sist skulle jag definitivt INTE komma, det fanns tydligen löpare som sprang på 43 minuter i B-heatet förra året. Tankarna på att springa Hässelby har jag mer eller mindre lagt ner, familjen är inte så pigg på att jag ska tillbringa en halvdag en söndag med att springa där och jag slet ju faktiskt upp hela familjen i ottan för att springa halvmara förra helgen. Hässelby känns också lite långt borta och omständigt att ta sig till konstigt nog. Det är den del av Stockholm som jag känner till allra sämst, en gång tror jag varit förbi rondellen vid Brommaplan...

Det bästa med löpningen är att man inte behöver springa själv för att få glädje av den! Igår läste jag med stor glädje hur två sympatiska löparbloggare sprungit sub40 på milen på varsitt håll, stort Grattis Hempa och Morgan! Vissa sekunder är viktigare än andra, eller hur Morgan ;)

10 kommentarer:

 1. Jo, jag kan inte komma på någon sekund av löpning i mitt liv som jag värdesätter mer än den sekund som jag inte sprang i lördags.

  SvaraRadera
 2. Tack Staffan!!

  Förstår att inspirationen att springa millopp i höst börjar avta.
  Men, du kan alltid stanna bilen strax norr om kungens kurva och lifta med mig och frun till Hässelby om du plötsligt ändrar dig angående loppet :-)

  SvaraRadera
 3. Morgan, väl talat!!

  Hempa, tack själv för erbjudandet. av Hässelby och ALJ Open så lockar faktiskt Hässelby lite mera! Jag ska kolla en gång till med familjen innan onsdag!

  SvaraRadera
 4. Vill ju inte att du ska åka vilse i Brommaplansrondellen :-) Hör av dig när du vet mer.

  SvaraRadera
 5. Näe precis, jag kan ju alltid ställa bilen i Västertorp nära E4 där vi bodde förut eller ta mig kommunalt till Stuvsta Station kanske är ännu bättre? Återkommer!

  SvaraRadera
 6. Härligt att höra att de där övningarna faktiskt hjälpt någon. För min del känns det som om man aldrig kommer bli kvitt löparknäet ;-) fast jag får kämpa på, tills det ger resultat. Vilken strategi använde du dig av när ditt knä krånglade? Ha det bra.

  SvaraRadera
 7. 10000 på bana låter väldigt spännande - jag har inte sprungit på riktigt på bana på väldigt många år, så det är liksom lite sådär häftigt med bana :)

  Tycker det låter som om du prioriterar helt rätt annars - familjen viktigast!

  SvaraRadera
 8. Bana låter lite skrämmande eller rent av supertrist. Just därför kanske det är en utmaning. I går var det en riktig rysare. Jag var uppe alldeles för länge.

  SvaraRadera
 9. Självklart är familjen viktigast! Hässelbyloppet lär finnas kvar. :-)

  SvaraRadera
 10. Molly, jag stretchade mycket, andra saker som hjälpte mig var att se över mina skor, massera ITB-bandet på utsida knät samt mer vila i det "akuta" skedet! Jag har jobbat mycket med löpskolning och har ett bättre löpsteg idag också vilket jag att jag har mindre skadekänningar!

  Sofie, blir det någon tävling så blir det Hässelby, ALJ Open är jag inte lika sugen på, någon gång vore det häftigt med ett banlopp dock!

  Anna, nja, som sagt, någon gång vill jag nog tävla även på bana, verkar spännande! Visst var/är det en rysare, nu hoppas jag att poströsterna kan ge egen majoritet, hörde att det kan bli så på Ekot i morse!

  Ingmarie, jag velar och kanske är Hässelbyloppet precis vad jag behöver för att få energi som även kommer familjen till godo!

  SvaraRadera