lördag 4 september 2010

En nyhet och dess löparkonsekvenser!


Det har varit lite bloggstiltje i veckan av förklarliga skäl. Nu är det dags att släppa den cliffhanger som mycket uppmärksamma läsare har anat sig till i svaret på någon tidigare kommentar. I onsdags fick vi vårt fjärde barn, en underbar liten tjej som kommer att heta Nora. Jag blir därmed, precis som Lars medlem i den ytterst exklusiva klubben för långdistanslöpande fyrabarnspappor. Finns det månne ett mästerskap för oss, skulle nog placera mig rätt hyggligt där...?!

Givetvis är det fantastiskt roligt att få uppleva detta ytterligare en gång! De andra är 11, 9 och 4 år och redan med tredje barnet har det varit otroligt mysigt och inte alls så intensivt som det är när man har två små barn tätt i ålder! De två största är nu så stora att vi har god hjälp av dem och de vill ju dessutom ibland hänga med pappa på en kort löprunda vilket är jätteroligt. Yngsta sonen på fyra år har också varit med en gång på en runda som väl var ca 250 meter...

Ett komplett stafettlag så småningom?

Detta är ju en löparblogg och då är det på sin plats att fundera på vad det betyder för min löpning, även om det just nu inte känns så viktigt. Löpningen är jätteviktig för mig men den resultatinriktade delen av löpningen känns just nu inte så viktig.

Några uttryckte förvåning tidigare över att jag, efter mitt fina resultat i år, eventuellt inte kommer springa Stockholm Marathon 2011. Jag skrev i ett tidigare inlägg att jag inte sett fram emot långpassen i år och det är helt sant, de har inte lockat i år, framförallt inte under en sådan här vinter. Min lösning på livspusslet med familj och långpass heter tidiga söndagmorgnar (har provar kvällslångpass också men tycker då att "det hänger över mig" hela dagen att jag ska ut) och som ni ju vet bättre än de flesta så krävs det en hel del karaktär att kliva ur sängen klockan 06:30 en söndag morgon i februari när det är -14 grader, snöfall, mörker och blåst för att springa det planerade långpasset på 30km...

Efter tre maror i Stockholm på tre år så lockar just nu milen och halvmaran lite mer! Ytterligare några har tyckt att varför inte springa Lidingöloppet i år också nu när maran gick så bra och det kanske jag vill göra någon gång (men helt ärligt lockar inte 30km kuperad terräng en asfaltslöpare som mig alls lika mycket som t ex Stockholm Marathon har gjort), men inte i år.

Jag ser helt enkelt fram emot att inte behöva springa en massa jobbiga vinterlångpass på 30km efter nätter av halvtaskig sömn. Givetvis kommer jag fortsätta springa och fortsätta ha relativt höga ambitioner relativt till hur mycket (eller snarare lite) jag springer, men med fokus på snabbhet på milen och halvmaran nästa år kan ett antal timmar tillbringas med huvudet på kudden och med familjen istället för ute på mörka, ensliga vägar i löparskor! Jag ska (försöka) inte fokusera så mycket på antalet tränade kilometer utan istället försöka få ut det mesta av varje träningspass genom att träna smart och med bra kvalité och därmed försöka behålla den fina nivån jag uppnått i år.

Jag fortsätter springa helt enkelt, med ett uttryck, slarvigt lånat från Andréas blogg som jag tycker är otroligt bra, resan mot att bli en bättre löpare, den bästa jag kan bli, med mina förutsättningar, med min tid, med min vilja och med min lust!

Oj, det här blev lite högtravande...och lååångt och kanske ämnat för flera inlägg! Nu vet ni i alla fall och otroligt häftigt och roligt ska det bli att välkomna den här lilla människan!!

Springa ska jag ändå göra en kort sväng idag men det blir inte med någon större fart, snarare ett kort sömnigt distanspass. Måste nog sova lite nu ;) Zzzzzz

34 kommentarer:

 1. Grattis Staffan, det här hade inte jag räknat ut. Kom som en total överasnkning.

  Hoppas att alla mår bra och lycka till. Det här var jättekul, grattis igen.

  MVH

  SvaraRadera
 2. Men du! Megagrattis till dig å familjen! Då är man TVÅ efter då... Sund prio i mina öron. Världsrekorden finns ju kvar :-)

  SvaraRadera
 3. Ojojoj vilken rolig nyhet!! Stort grattis och vad mysigt med en ny familjemedlem! 2 av varje alltsa - perfekt balans!! Lycka till.

  SvaraRadera
 4. Ja där ser man, det vare en överraskning som heter duga. Luring där. Grattis till dig och resten av famlijen!

  SvaraRadera
 5. Äntligen den info jag gått och väntat på :-)
  Vilket datum föddes hon?

  Stort grattis och varma lyckönskningar från mig och min fru!!

  SvaraRadera
 6. Grattis Staffan! Där ligger jag några barn efter, vi får se om jag lyckas knappa in på dig så småningom! :-)

  SvaraRadera
 7. Ett megastort grattis till dig och frun! Haha, vad lustigt, som man kan man verkligen dölja det hela vägen fram, det blir något svårare om man är den födande delen av familjen. :)

  SvaraRadera
 8. Härligt! All lycka till dig och din familj

  SvaraRadera
 9. Grattis!
  Fyra barn är mycket. Jag brukar säga att man då man har mer än 2 barn mer passar barnen än uppfostrar dem :-)

  Jag är också med i klubben men du slår mig lätt i löpningsmomentet så jag får vaara bättre som far som kompensation. Mina är 13-21år så jag har det lite lättare att få tid för träning.

  /Peter

  SvaraRadera
 10. Stort grattis! Ett helt stafettlag är inte illa.

  Jag blev moster för tredje gången i förrgår och känner mig allmänt stolt över det :)

  SvaraRadera
 11. Graaaatis!!!!!! Kuul du gör helt rätt du kommer hinna springa dina maror =) Njut av livet här och nu jag ska jobba på att platsa i erat lag. Måste bara övertyga hustrun om det fjärde ;)

  Ta hand om dig och din familj, livets stunder är inget man sparar på för att uppleva senare, utan uppleves just nu!

  Peace Love och Löparskor!

  SvaraRadera
 12. Stort grattis!! Så roligt med alla bäbisar i tränings/löpbloggvärlden :)

  SvaraRadera
 13. vad roligt! GRATTIS säger jag med förstås! Snart har du ett eget stafett lag. ;-) Skämt å sidor. Maran lär finnas kvar även efter 2011 så du hinner med fler. Njut av det som är nu!

  SvaraRadera
 14. Grattis! 4 barn är underbart, och vad skönt att ha lite mellanrum mellan de två sista! Hon lär bli en riktig krigarprinsessa den yngsta! Vi gjorde tvärtom, de första med mellanrum och så de två sista tätt. Mindre bra planering men fint ändå! Det krävs onekligen just planering för att få livet att gå ihop när man har fyra barn, så det låter vettigt att skippa långpass kl 06.30 i vinter om du nu inte tycker att de är underbara!

  SvaraRadera
 15. Stort grattis! Så kul att allt har gått bra. Jag får väl kuta ensam tidiga helgmorgonar i höst... Annelie och barnen hälsar och grattar såklart.

  SvaraRadera
 16. Grattis, Staffan! Att bli pappa är bland det största man får uppleva i livet och att få den upplevelsen fyrdubblad måste vara en häftig känsla.

  SvaraRadera
 17. Stort tack för alla gratulationer!! Alla mår bra även om hela familjen exkl bebisen är lite förkylda.

  Magnus, precis världsrekorden finns ju kvar!

  Petra, precis 2 av varje, det är superkul!

  Medeldist, tack!

  Hempa, tack! Det blev på kvällen den 1/9

  Tobias, tack! Ja, du får börja nu om du ska ikapp här :)

  Fitnesscoachen, absolut, dubbelt enkelt på en blogg och när man är kille att dölja vad som är på gång.

  Nemo, tack!

  SvaraRadera
 18. Peter, kan tänka mig att det är annorlunda (på många sätt) när den yngsta är 13...tack!

  Sofie tack! Grattis till att ha blivit moster, kul!

  Jesper, tack, precis så känner jag också!

  Andrea, tack, och lycka till :-)

  Ingmarie och Daniel, tack!!

  RosaMilton, kul med fler fyrabarnsföräldrar här!

  David, tack, Nä, ibland vill jag allt hänga med dig ut och kuta!

  Oliver, tack! Absolut är det bland det häftigaste man kan få vara med om!

  SvaraRadera
 19. Stort grattis! Och vi syns därute på de loppen du kommer att springa... Allt har sin tid!

  SvaraRadera
 20. Grattis Staffan! Fyra barn minsann, då har du ju ett stafettlag nu ;). Lycka till med löpningen nu då. Kan tänka mig att det blir lite slitigt då kroppen inte får den sömn som den är van vid, men det fixar väl du!

  Grattis ännu en gång!

  SvaraRadera
 21. Fantastiskt roligt! Nu är vi i alla fall två i klubben. Du kommer säkert att, liksom jag, märka att allt går lätt med barn nummer fyra. Jättegrattis!

  SvaraRadera
 22. Odda, tack och grattis till nytt mara-PB!

  Lisa, tack!

  John, så kommer det att bli nu i början men det är ett snabbt övergående stadium!

  Lars, tack! Märkte det redan med trean som det har varit väldigt lätt och trevligt med!

  SvaraRadera
 23. Grattis!

  Vad var det jag sa: "Ja ja, vänta bara tills du har fyra barn, din glidare, då får vi se hur lätt det blir..."

  Fast då visste jag ju inte att ni verkligen snart skulle få ett fjärde...

  Själv hoppas jag att vår andra ska dyka upp inom de närmsta 4 veckorna.

  SvaraRadera
 24. Fantstiskt roligt Staffan!! Stort Grattis!

  SvaraRadera
 25. Åhh, stort grattis. Hade inte heller lyckats läsa mellan raderna, och jag som trodde att jag var världsbäst på det...

  Tror att löparkungen DEFINITIVT gjort sig förtjänt av lite tävlingslugn. Du kan starta en webbcoachtjänst istället!

  SvaraRadera
 26. Masse och farsan, tack! Där var jag lite lurig farsan ;)

  Magnus, tack!

  Joel, tack! Jag ska ju i och för sig tävla på lördag redan men inte på en mara utan på halva distansen och sedan hoppas jag faktiskt premiärtävla på milen i år också innan jag slutar för säsongen. Sova får jag göra "sedan" ;)

  SvaraRadera
 27. STORT GRATTIS till er alla! Så fantastiskt mysigt och vilken fin bild på alla era barn. Du är en grym förebild för lla oss som springer med dina fantastiska resultat, jobbar och har en underbar familj med fyra barn. Häftigt att bli småbarnfarsa igen.

  SvaraRadera
 28. Anna, tack så jättemycket för dina fina ord!!! Nu går jag och lägger mig med ett leende på läpparna! :)

  SvaraRadera
 29. Grattis till det fjärde underverket!
  Ta vara på bebistiden och njut ordentligt!
  Att du fortsätter träna, blogga och främst prioritera din familj är sååååååååå inspirerande och bra! Du visar att det går att göra allt liksom!
  *stor kram*

  SvaraRadera
 30. Dr Annika, tack för dina fina ord, de blir jag glad av!

  SvaraRadera