fredag 24 september 2010

Hässelbyloppet - Because I'm worth it!

I söndags skrev jag att jag mer eller mindre skrinlagt planerna på att springa Hässelbyloppet. I tisdags anmälde jag mig!


Efter lite diskussion hemma så vände jag på perspektiven och kom istället fram till att Hässelby-loppet är precis vad jag behöver för att få en energi-boost just nu. Det är mörkt, kallt och höst, nattsömnen är det lite, nej mycket si och så med och energin och motivationen för att tävla och träna inte den bästa. Samtidigt vet jag med mig vilket energi-boost en lyckad löpartävling kan ge, och en sådan energiboost kommer både mig och min familj till godo!!

Jag har ett ganska stort behov av att vara själv ibland och med en liten bebis i huset blir det väldigt tight i tillvaron. Lika mycket som jag älskar att vara med min fru och mina barn så är det också viktigt för mig med lite egen tid, precis som för de flesta människor. Den egna lilla tiden jag har just nu tillbringar jag allra helst i löparskor.

Jag vill ju så gärna avsluta tävlingssäsongen 2010 med att springa mitt livs första miltävling och äntligen få ett officiellt PB på 10km istället för de 39:25 jag gjort på träning! Osvuret är naturligtvis bäst och jag lovar inte att äta upp något icke-ätbart föremål om jag misslyckas med min målsättning men att persa och göra en tid under 39 minuter känns realistiskt!

Trogna läsare av den här bloggen vet att mitt mål på milen var att göra under 42 minuter 2010 och jag vågar nästan lova att äta upp mina löparskor med en skvätt olivolja på så att de blir lättare att svälja, om jag misslyckas med det...

20 kommentarer:

 1. Jag önskar lycka till! Svettiga löparskor låter inte precis som nån delikatess. Inte ens marinerade.

  SvaraRadera
 2. Jag tror du kommer få ett officiellt PB på sub40, det verkar finnas där. Låter som en bra avslutning på säsongen. Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Helt rätt! Tycker det är så härligt att presenten till dig är ett LOPP! Tänk så många andra som hellre skulle välja en pub runda med grabbarna. Vilken förebild du är! Och att du grejar sub 42 är jag helt övertygad om. :-)

  SvaraRadera
 4. P.s. Vi har RSS flöde nu. :-)

  SvaraRadera
 5. Härligt Staffan lycka till!

  Peace Love och Löparskor!

  SvaraRadera
 6. Hässelbyloppet är ett mycket bra val för att göra ett pers på, om vädergudarna vaknar på rätt sida brukar förhållandena vara riktigt bra med lagom temperatur och hög fin luft.

  SvaraRadera
 7. nu har jag också anmält mig, vem kan motstå knappa 40 min ångest på cykelbana i drygt nollgradigt duggregn?

  SvaraRadera
 8. Oliver Sture, tackar, nej ska försöka undvika att behöva äta upp dem!

  Odda, precis så där tänker jag kring säsongsavslutning! Sub40 SKA jag bara!

  Ingmarie, tack för ordet förebild!! Visst är jag löpare :-) 42 ska bara mosas!!!

  Tack Jesper!!

  Härligt Roger, låter riktigt bra! Ses vi där?

  Ulf, ha ha, underbar beskrivning! Då hoppas jag vi ses där, för visst springer du också i tävlingsklassen!! Så får vi snacka mer än på Västerbron den här gången, den här gången kanske det är jag som är gråt-och kräkfärdig vid ca 7km...

  SvaraRadera
 9. absolut, prat sker lämpligen efteråt (före loppet tänker jag vara nervig och spattig, för det har jag hört att man ska vara). Vi får se vem som får vänta på vem i målfållan, dock...

  SvaraRadera
 10. De där skorna lär förbli oätna! Men om du måste föreslår jag någon form av mixer...och lite basilika. Pesto, typ.
  Allt som ger energi i bebistillvaron ska tas tillvara! det är ju otroligt att så små knyten kan ställa världen på ända. :-)

  SvaraRadera
 11. Spännande Staffan! Du är i grym form så du gör helt rätt i att få till en finfin "officiell" tid :)

  SvaraRadera
 12. Ulf, efteråt blir bra för snack, innan start är jag dito. Vi ses i mål kl. 12:37.56...

  Bureborn, hoppas du har rätt, annars har jag en bra mixer som väl ska palla ett par halvslitna racers med lite kryddor...ja de där små knytena...

  Daniel, ska bli otroligt kul att äntligen få spänna bågen och prova på en miltävling, det har känts som det fattats något hittills i löparlivet. Lycka till imorgon nu!!

  SvaraRadera
 13. Härligt att komma i löparskorna o få extra energi ! heja på !

  SvaraRadera
 14. Vilket bra beslut!
  jag har hört att Hässelby ska va snabb så jag hoppas på nytt PB jag med ! Dock är det långt till SUB 40.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 15. Bra då ses vi där! Jag hade tänkt springa maran i GBG dagen innan, men nu funderar jag istället på Åland i slutet av oktober.

  SvaraRadera
 16. sv: jo, kommer faktiskt också från figeholm :) träna på!

  SvaraRadera
 17. Jag är nästan säker på att du går under 39 minuter om inget oförutsett händer. Lycka till!

  SvaraRadera
 18. Lycka till! jag ska också springa hässelby! Det är ett jättebra lopp, lättsprunget! :) Vet många som persat där! .)

  SvaraRadera
 19. Löpardagbok, absolut!

  Tolla, då ses vi där?

  Janne, OK, kul, ses där!!

  Alma, där ser man. Jag hette Emanuelsson innan jag gifte mig. Jag växte upp på Sandkullagatan. Mina föräldrar bor fortfarande i byn "i Sparbankshuset". Jag har en yngre bror, Per Emanuelsson, född 1973, som bor i Oskarshamn.

  Julle, tackar, känns bra att du tror på det!!

  Lina, kul! Då ses vi där!!

  SvaraRadera