söndag 19 december 2010

2 x 2 Steg från Paradise - En bra vecka!

Underlaget gör det vanskligt att springa nu och hamstrings, vader och fotleder får jobba hårt. Inte minst idag i det ymniga snöfallet. Ändå var det lite mysigt på något sätt. Cykelvägar och trottoarer är ofta inte plogade och att springa ihop med bilarna gör att man bara är två halksteg från att faktiskt hamna i paradiset (eller en våning ner...).

Den här veckan har jag trots lössnö och blåst sprungit omkring med ett fånigt leende på läpparna och Håkan Hellströms album "2 steg från Paradise" i IPoden på samtliga pass. En platta tapetserad med en skimrande och klingande vacker ljudbild av spröda gitarrslingor och snygga vokalarrangemang sammanklistrade till melodiösa popsnäckor! En skiva jag varmt kan rekommendera!

Trots lite tufft på jobbet så har det varit en bra vecka träningsmässigt!

 • Över 45 km löpning genomförd på fyra pass. Jag har inte kollat i träningsdagboken men vet med säkerhet att jag inte genomfört en sådan för mig bra vecka på hela hösten sedan lilla Nora föddes. En stor del av tiden har sprungits med relativt låg fart men med hög ansträngning nära tröskeln, speciellt fredagens 14km i femfart med två avbrutna försök till farthöjning (2x500m 4:10, 4:00-tempo) var tunga efter snöfallet. Underlaget gör att det känns som att springa med handbromsen i och antisladdsystemet urkopplat. Tidigare i veckan genomförde jag dock lite snabba avslutningar i distanspassen och fart under fyra minuter per kilometer kändes bättre än på länge.

 • Läget inför julen är under kontroll; julklappar inhandlade check (OK min fru har tagit överlägset störst ansvar men jag var med en heldag och handlade), lussebullar och pepparkakor bakade check, julgardinerna strukna och upphängda check, julkorten postade check, julgranen klädd check.

Helgen har haft utrymme för både löpning, föräldramatch med sonens innebandy (oklart vem som vann, domaren dömde bort väldigt många föräldramål...) och tid för julstök med familjen och det är bara tre arbetsdagar kvar av 2010 för mig. På mitt jobb arbetar vi alltid in mellandagarna och stänger. Dessutom tar jag semester 23/12 och 3-5/1 så det vankas ledighet fram till 10/1, faktiskt precis vad jag behöver just nu.

Det ska tillbringas en hel del tid i pulkabacken och på skridskobanan och också springas lite. Jag ser fram emot min runda på nyårsafton då jag springer och funderar över löparåret som gått. Jag har börjat fila på årssammanfattningen som kommer att läggas ut på bloggen! Jag ska försöka Janne att du ska ha den i tid för glöggen och backhoppningen på nyårsdagen.

Att knyta ihop löparåret är nära nu!

12 kommentarer:

 1. Hej!
  Löpning så här på opogade och moddiga vägar handlar mycket om att acceptera situationen. Accepterar man situationen går det att njuta precis som du säger.

  Hmm, du stressar mig inför julfirandet. Här är pepparkakshuset klart, julklappar är köpta men inte alla. Granen är köpt men inte klädd, ......., men det kommer vara klart i tid (enligt plan på onsdag) :-)

  SvaraRadera
 2. Lennart, lugn ingen stress. Vi fuskar med granen eftersom vi åker till svärföräldrarna över själva julhelgen.

  SvaraRadera
 3. Maken sjuk, ingen, gran, lussebullar uppätna, pepparkakor finns. Någorlunda färdiga med julklappsköp! Lite småstressad! Ska bli kul att läsa om löparåret som gått!

  SvaraRadera
 4. Här är ingen julstress heller :) Ska alldeles strax ut på ett långpass i snömodden.. blir spännande :) Ser även jag fram mot din årsrapport Staffan...

  SvaraRadera
 5. Nänä, det är långt kvar av året. 10 mil eller något sådant. Försök slingra dig ur 2010.

  Snön är ett intressant löparmotstånd, både för ben och armar.

  Hellström, hmmmm - Hertzman skrev något om Hellström och Darin i den här bloggningen; http://www.mingla.nu/hertzman/entry/6424

  Lite småkul inför julstämningen...

  Och ja, då var det dags att önska dig en god jul och ett wunderbart nytt år. Vi hörs!

  SvaraRadera
 6. RosaMilton, hoppas maken kryar på sig! Du hinner!

  Thomas, långpass nu på det här underlaget - tufft!

  Badgear, ja några mil till ska vi väl hinna men jag kommer att ta det ganska lugnt mellan jul och nyår - känner att min löparkropp behöver det.

  kul text det där...hrmph. God Jul och Gott Nytt År på dig själv också!

  SvaraRadera
 7. Bra jobbat att få ihop så många pass, min vecka sket sig helt pga just jul och familjebestyr. Dock så är läget under kontroll nu.
  Granen - check
  Lussebullar - check
  Julklappar - i huvudsak check, har bara frugans kvar och vet vad jag ska köpa. :-)
  Paket inslagna - ngr kvar
  Julmat - inhandlas barnfritt imorgon
  Julkort - check
  Julpyntat i övrigt - check
  Julgodis - ej påbörjat...

  Börjar arta sig, dock så har löpträningen fått stå tillbaks.

  SvaraRadera
 8. tycker det är ganska skönt att springa i snön. hela kroppen får jobba!

  SvaraRadera
 9. Julgardiner? Baka? Julkort? Milde himmel, vem har tid med sånt? Jag tränar hellre. ;-) Tycker det är superbra underlag nu!:-D Enda trista är tvätthögen...

  SvaraRadera
 10. Christer, sådär kan det vara ibland, en lugnare vecka hit eller dit spelar ju ingen roll i långa loppet.

  Mary, ny besökare? Välkommen hit! Visst är det så, men jag tycker ändå det känns segt med det dåliga fästet och alla lagren med kläder.

  Ingmarie, jaså du skippar allt det där :) Håller med om tvätthögen.

  SvaraRadera
 11. Klar förbättring när det gäller nya designen Staffan! Ser kanon ut! Det verkar som att det är många som passar på att pilla lite med utseendet nu när aktiviteten på bloggarna gått ned något. Jag sitter själv i djungeln av html-koder och hoppas på att få färdig en ny sida snart. Bra jobbat förra veckan. Jag har följt din träning på jogg.se och har konstaterat att du sköter dig riktigt bra :)

  SvaraRadera
 12. John, javisst blev det snyggare och bättre?! Jag kan själv precis noll om HTML så jag förlitar mig helt på de färdiga mallar som finns i malldesignern i Blogger.

  Tack! Det känns bra att du har koll på mig, då kan jag inte fuska :)

  SvaraRadera