lördag 25 december 2010

20km lugn juldagsjogg

Juldagens förmiddagen bjöd på skön lugn löpning. Inget anmärkningsvärt alls förutom att det blev de 20km jag var tveksam till i förra inlägget nedan eftersom snöandet lyste med sin frånvaro. Dessutom var det första långpasset sedan jag sprang halvmaran E18-loppet 11 september. 20km lugn löpning i dryg femfart varav de första 7km i 5:30-tempo ihop med svärfar. Fortsatte sedan själv i 13km i ca 5:10-fart.

Minus nio grader, mulet och lite blåsigt men ändå ganska skönt att springa efter gårdagens matexcesser och pulsen tickade vidare på en bra låg långpassnivå omkring 160. Jag lät bara benen jogga på utan några som helst ambitioner vad gäller fart. Klockan registrerade ändå en maxfart på 4:04 min/km vilket måste varit i en utförslöpa. Efter 1:45 var jag tillbaka efter att i princip sprungit runt centrala Enköping två gånger.

Inga andra löpare ute idag, däremot gott om juldagsflanörer.

God fortsättning!

6 kommentarer:

 1. Kul att jag inte var ensammen om att vara ute på ett pass idag! För mig blev det 24 km som kändes riktigt bra. Måste vara Julmaten..... :-)

  Kul att pulsen höll sig låg!

  MVH

  SvaraRadera
 2. Önskar jag igår haft er styrka att ge mig ut i snön istället för att bränna två mil på löpband och bli skadad på köpet.

  God fortsättning!

  SvaraRadera
 3. God fortsättning på dig! Skönt med ett långpass efter allt julfirande förtår jag... Men en maxfart på 4:04 hade jag bara lyckats med om det var utför och isbana :)

  SvaraRadera
 4. God fortsättning Staffan! Grymt med 20k på självaste juldagen! :)

  SvaraRadera
 5. Javisst är det skönt att springa lugnt ibland Staffan :)

  SvaraRadera
 6. Lennart, precis ett tungt proteinrikt julbord måste bara vara bra uppladdning innan långpass :)

  Thomas, två mil på löpband är mer imponerande men synd att du inte klev av i tid men det verkar ju inte varit någon fara?

  Janne, tack detsamma! absolut det var skönt. Utför var det men inte isbana. Idag eller imorgon kommer min årssammanfattning - håll utkik!

  John, god fortsättning på dig också!

  Tomas, eller hur! Men du vet ju också hur svårt det är!

  SvaraRadera