måndag 6 december 2010

11km distans i Narnia och fler kilometrar än 2009

Glad men trött i huvudet gav jag mig ut en på en lugn distansrunda igår kväll. Helgen med dop för lilla Nora var mycket lyckad ihop med släkt och vänner och lilltjejen som hittills krävt ganska mycket av oss var på sitt soligaste humör hela dagen!

Löpningen igår kväll är inte mycket att skriva om, lugn distansfart 11km med snittfart på precis 5 min/km med bitvis ganska dåligt fäste då det snöat under eftermiddagen och temperaturen var nära noll. Torsdagens intervallpass kändes i benen och ansträngningsmässigt kändet det OK men snittpulsen blev ändå ganska hög på 170. Jag tog det lugnt med bara två korta fartleksökningar och var mest ute för att rensa skallen och få lite luft.

Men det var så vackert att springa!! Snön föll och i en frusen ljuddämpad värld med tjockt med gnistrande snö på träden och en känsla av att det bara var jag och snön i världen så kändes det som löpning i Narnia. Det var gott om lyktstolpar i skogen bredvid cykelvägen men ingen Faun i sikte. Jag lyssnade efter Vita Häxans pinglande släde men hon var någon annanstans. Jag vågade dock inte avvika från vägen av rädsla för att hamna i någon gammal läskig dammig garderob full med gamla pälsar.

I och med löprundan igår passerade jag totalmängden löpta kilometer under 2009 (1760km). Det känns bra och jag har min fina maratonuppladdning att tacka för det då hösten har innehållit mindre löpning i år än förra året.

Ett drygt tiotal mil till ska väl hinnas med innan nyårsklockorna ringer hoppas jag.

8 kommentarer:

 1. Ja, det är lite sagolikt där ute. Hoppas att slaskeländet dröjer.

  Jag blir glad om jag når upp i 1000. Det är första året jag räknar, men jag vågar påstå att jag aldrig varit över.

  SvaraRadera
 2. Tur att ni har det lite kallare. Här är det slask kan jag lova. Lär bli skitigt att springa imorgon bitti. Jag har nog hunnit med drygt 1000km so far i år.

  SvaraRadera
 3. Morgan, det är ju ganska häpnadsväckande då, dina resultat menar jag. Löpare tycker att JAG har talang som gör de här tiderna på min blygsamma mängd men att du gör sub39 på milen, sub90 på halvmaran och 3:19 på maran med mindre än 2 mil i veckan är OTROLIGT imponerande. Det borde varit du som skrev en artikel i RW och inte jag! Det där med vikten måste hjälpa oss eller vad tror du?

  Adam, vi ser ännu så länge ut att klara oss från slask. Bra kämpat att ha nått över 1000!

  SvaraRadera
 4. Jag har haft ett par månadslånga uppehåll i år, så lite mer än 2 mil i veckan har det faktiskt blivit från tid till annan. Men jag önskar verkligen att jag kan öka träningsmängden under nästa år.

  Att vikten är så låg har självklart gynnat resultaten, men jag hoppas ändå lägga på mig några kilo. Ligger du själv på en vikt du är nöjd med?

  SvaraRadera
 5. Morgan, jag har i princip sett likadan ut i hela mitt vuxna liv. Löpningen och den ganska sporadiska styrketräningen har gjort kroppen lite mera väldefinierad och jag är i princip nöjd med mina 67kg på 183 cm men visst skulle jag kunna tänka mig att gå upp till 70kg.

  SvaraRadera
 6. Hej Staffan!
  Tycker det låter som du fick till ett riktigt skönt pass. Naturupplevelsen är fin.

  Ang dina km ligger jag ca 200 km före dig. Har som mål nu att nå upp till 2000 km. Ligger på 1900-någonting.

  SvaraRadera
 7. Visst är det skönt att få komma ut och njuta i naturen ibland. Inte bara nöta på löpbandet och den inte lika vackra väggen.

  SvaraRadera
 8. Lennart jag kommer förmodligen att sluta någonstans runt 1850 i år och jag känner mig väldigt nöjd med det.

  Janne, absolut! Jag väljer ute istället för bandet 9 gånger av 10.

  SvaraRadera