onsdag 22 december 2010

Tröskelinvigning på löpband av de nya Adiosen

Idag invigde jag mina nya Adios med ett bandpass på lunchen. Tog det lite försiktigt eftersom jag känner mig lite sliten i baksida lår, vader och fotleder efter snölöpningen på sistone. Vi var två som ville springa på det enda löpbandet så det blev 2x4km snabbdistans med ca 15 minuters styrka däremellan. Snabbdistansen kördes enligt:

- 1km uppjogg: 6:00-5:30 min/km
- 3km: 14km/h (4:17 min/km)
- 1km 14,5km/h (4:08 min/km)

Vilket upprepades 2 gånger (totalt 10km @ 4:33 min/km) med ca 15 minuters lätt blandad styrketräning och stretch mellan.

Ett riktigt bra pass på "lagom" intensitet och pulsen höll sig på rimlig tröskelnivå på de snabbare partierna (180-185, snitt/maxpuls hela passet 174/193) för en gångs skull på löpband. Skorna kändes riktigt lätta och sköna och jag tyckte jag sprang tystare än vanligt på bandet.

Jag hoppas komma ut en lite längre sväng för att skaka ner julmaten i helgen men om de utlovade 2 decimeter nysnö faktiskt ramlar ner på juldagen så får jag se hur det blir. Just nu lutar jag åt att ta det lite lugnare i mellandagarna av tre anledningar.

1. Motivationen sviktar lite och jag känner mig ganska tröttkörd efter en ganska tuff höst hemma med lilltjejen och på jobbet och mellandagarna erbjuder ett bra tillfällen att släppa alla "måsten" inkl att släppa lite på träningen.

2. Jag är som sagt lite småsliten och har inte haft någon riktig säsongsvila (några dagars förkylningsuppehåll räknas inte).

3. Det finns ingen anledning att nu jaga kilometer, jag har redan sprungit mer än jag gjort något annat år.

Lite löpning blir det ändå under ledigheten varvat med mycket vila och tid för familjemys. Hoppas också komma ut en sväng på längskidorna. Jag återkommer i mellandagarna med en årssammanfattning av 2010! Detta blir sista inlägget innan julhelgen så jag passar på att önska alla läsare en synnerligen

God Jul!!!


Spring försiktigt i snön och hälsa glatt på de tappra löpare du möter! Det värmer!

9 kommentarer:

 1. Jag önskar dig också en God Jul och vill passa på att gratulera dig till en riktigt bra och väl genomförd sässong!

  Vila och gör det som känns bäst för dig så att du får lite balans. Längdåkning är riktigt bra träning så det tycker jag du kan prova.

  God Jul

  SvaraRadera
 2. Kul att du sprang tystare på bandet med Adiosen. Riktiga tomteskor...tipp tapp tipp tapp ;)

  Ha en riktigt bra jul Staffan!!!

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat Staffan!
  Önskar dig en härlig jul!

  SvaraRadera