måndag 13 december 2010

Ställde in...alternativträning med barnen istället

Igår blev det aldrig någon löpning. Fast vi inte hade något inbokat så kände jag att tiden inte räckte till för allt jag/vi ville göra hemma. Jag längtade inte ut på löpning heller, 9 minusgrader är helt OK men den kalla vinden lockade inte till löpning. Det är väl en liten motivationsdipp light jag hamnat i. Vår lilla tjej har dessutom de senaste två veckorna, efter att ha sovit helt OK ett tag, bestämt att nätterna är en bra tid att båda äta och ligga och prata på så när väckarklockan ringer (och hon sover som djupast...) är det inte de piggaste föräldrarna som masar sig upp. Klart att det påverkar humöret och för mig just nu även orken/lusten att träna även om jag vet att träningen faktiskt gör mig piggare.

Kalla söndagen en dag med alternativträning med barnen istället:

 • En efterlängtad timme med sonen på skridskobanan. Att dra honom och fyra av hans nioåriga kompisar i ett "tåg" ihopkopplat med hockeyklubbor var också ganska bra träning...
 • Lite Bolibompa-styrka hemma, enbensböj med hantel på balansplatta, lite coreövningar, 15 utfallssteg per ben med hantel, 15 "Draken" per ben, djupa knäböj, sneda situps med hantel och min armhävningsserie som tar bra; 50-30-20-10-5-5 med ca 2 min vila där de sista 10-5-5 ska göras riktigt djupt och långsamt...puh!
 • "Hallfotboll" med sönerna, en vanligt förekommande aktivitet hemma just nu. Barcelona (sönerna) slog Milan (jag) i Champions League-final med de märkliga siffrorna 10-9.

I fredags fick jag i alla fall till ett mycket kort intervallpass fast tiden inte riktigt fanns till träning, 10 min styrka sedan lite uppjogg, 5x2 min @16km/h med 1 min vila följt av nedjogg inspirerad av min vän Daniel som körde ett liknande pass (fast dubbelt så många intervaller). Kontrollerat pass som arkiveras under fliken "den bästa träningen är den som blir av".

9 kommentarer:

 1. Bolibompapasset verkade faktiskt rätt effektivt det med! Och hallfotboll minsann; borde åtminstone funka för att få upp pulsen!

  SvaraRadera
 2. Det är det där med få ihop träningen med resten av livet som gör att tre pass trängs ihop på tre dagar vissa veckor och så blir det vila resten av veckan. Inte helt optimalt alla gånger!

  SvaraRadera
 3. Skridskor är bra för låren och hallfotboll för humöret - om man inte blir sur av att få stryk förstås...

  Läste din RW-artikel i helgen - jättebra skrivet!

  SvaraRadera
 4. Helt rätt, träning som blir av är bättre än den träning som inte blir av.

  10-9, den matchen hade jag velat se! Dina söner har för övrigt god smak på fotbollsfroten.

  Min alternativträning för dagen bestod av att bära dottern till och från luciafirande (hon är sjuk men ville prompt inte missa storebrorsan) och sedan 40 min tennis barfota (med skumgummibollar och väldigt annorlunda regelverk) med sonen. Men kul var det :-)

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Småbarnsperioden kan vara jobbig men också mysig. Ta vara på den.

  Hoppas att du kommer in i normala rutiner snart igen.

  SvaraRadera
 6. Alternativträning verkar vara ganska roligt i ditt fall. Synd bara att Milan torskade. Hoppas det blir ett returmöte inom kort. Jag får väl dessutom testa på de där intervallerna som 25 procent av bloggarna som jag följer verkar uppskatta :)

  SvaraRadera
 7. Sofie, jo du vet ju att man kan göra det göra det ganska jobbigt hemma i vardagsrummet utan några maskiner eller vikter till förfogande. Hallfotboll är mera roligt än pulshöjande så det är väl tveksamt om det kvalar in som träning, men roligt är det :-)

  RosaMilton, precis. Samtidigt som det är lite av charmen. Träning två dagar i rad kan vara lite formtoppande för mig men fick jag välja skulle jag nog springa varannan dag hela tiden, det tycker jag är optimalt.

  Anneliten, när det gäller hallfotbollen ser jag faktiskt till att få stryk…varje gång. Det brukar framkalla lite skratt när jag ”clownar mig” och missar. Tack för kommentaren på RW-artikeln!!

  Thomas, jo yngsta sonen är alltid Messi och äldsta sonen varvar mellan Xavi och Iniesta :) Själv var jag Zlatan i brist på fantasi :) Jag kan se den där tennisen framför mig!

  Lennart, absolut, just nu är det sömnen som vår lilla behöver komma in i rutiner med så ska det nog ordna sig. Sedan kan man fråga sig vad som är normala rutiner. Det som var normalt förra året med tre barn kanske inte gäller eller funkar nu med fyra barn…

  John, det blir nog returmöte ikväll, då dj…… :) Jag gillar tvåminutare som intervaller. Har kört en del 500m-intervaller och ute det är ju ungefär samma sak, det är aldrig långt till vilan och man kan köra ganska hårt. Sedan bara måste jag hitta på något när jag bandspringer eftersom jag tycker det är så trist…

  SvaraRadera
 8. Xavi, Iniesta och Messi. Eller Gud, Gud och Gud. :-)

  Hade jag vetat deras enormt begåvade syn på fotbollsspelare hade jag plockat med mig några tröjor från Teneriffa. Stod och höll i barntröjor med just ovanstående namn på ryggen.

  SvaraRadera
 9. Thomas :-) Omtänktsamt, lillgrabben har en Barcatröja från senaste Mallorcabesöket för ett år sedan.

  SvaraRadera