onsdag 15 december 2010

Begynnande bloggdöd?

Först Joel, sedan Ordskav och nu verkar Morgan luta åt att ta en paus i skrivandet. Det är lågsäsong för löpning och därmed mindre att blogga om. Kombinerat med en tid på året då mycket annat ska hinnas med kan något behövas tas bort.

Visst tar det tid att skriva frekventa inlägg, tid som inte alltid finns. Det kan jag absolut relatera till såklart! Ibland vid tidsbrist har också jag övervägt att ta bloggpauser men när det gått några dagar så börjar det klia i fingrarna och med flyhänt fingersättning över tangenterna och några minuter över så blir det snart ett inlägg ändå. Idéerna till inlägg är många och jag tycker det finns så mycket att skriva om. Ofta skriver jag utkast till olika inlägg som jag sedan återvänder till och skriver färdigt när det finns mera tid. Detta inlägg är ett sådant. Den genomförda träningen brukar jag dock inte beskriva förrän jag faktiskt genomfört den :-)

Alla har sina drivkrafter och motivatorer. Jag tycker väldigt mycket om skrivandet och givetvis att läsa kommentarer på det jag skrivit. Bloggen ger istället för tar energi för mig så jag fortsätter! Blir jag så småningom den sista löparbloggaren på planeten får jag väl omvärdera men jag tycker att t ex löparbloggar är oerhört mycket intressantare än att surfa runt på Facebook.

För övrigt ser detta ut att bli en riktigt bra vecka träningsmäsigt! Mer om det senare.

20 kommentarer:

 1. Hej Staffan!
  Har också noterat att det är relativt lite bloggande för tillfället.

  Angående ett gemensamt intervallpass har jag lagt upp en fråga på min blogg. Där jag hoppas på ett bra gensvar.

  MVH

  SvaraRadera
 2. Man måste avvika från de invanda stigarna ibland. Jag har insett att jag la ner mer tid på att skriva om löpning än att faktiskt vara ute och springa, och så kan vi ju inte ha det! Jag springer fortfarande, så nu är balansen bättre. Jag gillade också att få kommentarer, men jag fick nog inte tillräckligt mycket av den varan för att bli beroende.

  SvaraRadera
 3. Rubriken gjorde mig lite orolig då jag för ett kort ögonblick trodde du funderade på att lägga ner. Visst tar det tid men jag får ut mycket av skrivandet/läsandet och har inga planer på att sluta skriva.

  SvaraRadera
 4. Jag startade min blogg en kväll när jag var astrött på facebook - så innehållslöst liksom. Är själv inne i en rejäl fundering om jag verkligen ska hålla på med bloggen. Relativt få läser det jag skriver (antalet tycks dessutom sjunka) och mycket tid tar det. Kanske slutar jag före dig - men i så fall ar jag i alla fall dina kommentarsfält att piratblogga i ;-)

  SvaraRadera
 5. Jag tycker fb är helt ointressant. Är nästan aldrig inne där. Fast det är bra att den påminner om födelsedagar. Bloggar är mycket mer intressanta och alla har sin personlighet.

  Jag har samma teknik som dig, fast jag brukar lägga olika utkast i huvudet (inte så konstigt som det låter, bara minnesteknik) och återvänder till dem när jag har idetorka.

  SvaraRadera
 6. Jag tog en liten halvpaus här senaste två veckorna då jag inte kunnat träna pga förkylning. Blev bara sur när jag tänkte på löpning och inte kunde springa. Har inte ens läst senaste RW av den orsaken... Jag passade även på att ta en liten paus från bloggläsandet och fick lite mer tid över till annat. Inte helt fel det heller...

  Ibland är det bra att bryta sina mönster och få lite perspektiv. Sedan hittar man tillbaka till det man gillar och släpper det man inte känner lika mycket för. På det sättet fungerar i alla fall jag - andra har kanske ett mer stabilt förhållningssätt till bloggar och annat.

  SvaraRadera
 7. Vilken tur att det finns såna som precis har startat en blogg. Då kan man ju skriva om allt eftersom man inte har bloggat om något alls tidigare :)

  SvaraRadera
 8. Lennart, jag har röstat (tror jag...). Båda datumen ser ut att funka men jag har en viss preferens för torsdagen (hustrun lirar ibland innebandy på onsdagar).

  Morgan, beroende, vem jag? Har inte riktigt sett det så men kanske det :) Nej, skriver man mera än springer blir det konstigt med en löparblogg...

  Thomas, ingen anledning till oro. Som du skriver så ger bloggandet mig mycket så jag fortsätter definitivt!

  Anneli, är du riktigt snäll kan du få gästblogga :) Jag hoppas i alla fall du fortsätter, jag gillar dina texter!! För övrigt hade jag blivit helt paff om en försäljare kallat min rumpa för jeanssnygg!! :-)

  Håller med om FB Johan, bara ibland kommer jag på något underfundigt att skriva i statusraden. Av samma anledning har jag ALDRIG varit inne på Twitter, fattar liksom inte poängen!

  SvaraRadera
 9. Det är en sak att tvingas ta paus från löpningen p g a sjukdom men pauser med helvila har jag annars svårt för, detsamma gäller bloggandet.

  Visst är man extra springsugen efter några dagar utan träning. Jag tror nog du har rätt i ditt resonemang om att hitta tillbaka till det man gillar men än så länge gillar jag bloggandet så mycket att jag inte kännt behovet av att ta paus.

  SvaraRadera
 10. Jag är glad att du inte tänker sluta varken kuta eller blogga!
  FB vägrar jag. var med ett tag så jag vet vad det innebär. Trist och värdelöst.
  jag tycker som du att det är roligt att skriva oich en utmaning. Precis som det kan vara med träningen så är det lite tjurigare vissa dagar men sen när man kommer igång så vänder det! :-)

  SvaraRadera
 11. Jag håller med om ditt resonemang kring kommentarer. Det är ju inte så många som uppmärksammar det slit man lägger på löpningen i närmiljön. Därför är det roligt att få snälla kommentarer från likasinnade :)

  SvaraRadera
 12. Ingmarie, sluta kuta...hemska tanke!!! Ja, FB blir allt mindre intressant tycker jag. Bra liknelse mellan träning och skrivande där!

  John, japp så är det. Vi nördar kan söka bekräftelse hos likasinnade :-)

  SvaraRadera
 13. Att få besök till bloggen verkar inte vara så svårt om man jämför med hur svårt det är att få folk att kommentera. Vet inte varför egentligen men jag ser ofta intressanta bloggar utan minsta lilla kommentar eller väldigt få. Är det så kanske att dom som får mycket kommentarer får det från bekanta i första hand?

  SvaraRadera
 14. Mikael, jag märker att kommenterandet på min blogg (som får relativt mycket kommentarer) går lite i vågor, vissa kommenterar i perioder, vissa nästan alltid, andra bara någon enstaka gång eller när inläggen hamnar om något som intresserar dem särskilt.

  När man börjar blogga är det viktigt att sprida länken genom att kommentera ganska flitigt på andra bloggar, då kommer nya läsare och också nya kommentarer att hamna i bloggen.

  Vad gäller mina läsare så har jag träffat många av läsarna någon enstaka gång i samband med olika lopp. Ett fåtal har jag träffat ett par gånger och många har jag aldrig träffat IRL.

  SvaraRadera
 15. Det är väl där det brister för mig, att jag själv är så dålig på att kommentera. Men jag har ju inte börjat leta andra intressanta bloggar förrän nu... :)

  SvaraRadera
 16. Då kan det ju bara bli bättre Mikael. Du har ju uppenbarligen lagt ner mycket jobb på sidan så den förtjänar ju besökare...

  SvaraRadera
 17. Det ar svart att fa tiden att racka till! Blir det, som Morgan skrev, att man lagger ned mer tid pa att blogga an att trana sa har man ju tappat hela syftet. Men jag tycker snarare att nar man har tagit en paus fran bloggen sa far man mer inspiration att blogga(aven om det kan kannas lite pretentiost eftersom mycket kan kannas lite allmangiltigt och liksom inte 'vardigt' att blogga om). Men den support jag far fran bloggkompisarna (om man nu kan kalla dem for det) ar jatteviktig nar man tranar, kanske speciellt nar man inte ar med i en forening och far naturlig feedback. Skont att hora att du inte ska sluta blogga, det kommer inte jag heller att gora.

  SvaraRadera
 18. Petra, håller med om att skrivandet ibland kan kännas lite pretentiöst när träningen går lite på tomgång som nu under hösten. Samtidigt har jag så mycket idéer om saker att skriva om och så länge jag får så mycket kommenterar och feedback på att det jag skriver uppskattas så är det ju inte så svårt att motivera sig till att fortsätta.

  God Jul!

  SvaraRadera
 19. Hej Staffan.
  Är en amatörlöpare gemfört med dig men får mycket tillbaka genom att läsa din blogg. Hoppas att du fortsätter länge till. :-)

  SvaraRadera