onsdag 1 december 2010

Tidig paketöppning och tips för skoköp via nätet!


Priserna på löparskor är som bekant klart lägre i USA och England och att beställa från t ex Wiggle, Start Fitness eller Pro-Direct Running sparar mycket pengar trots frakten. T ex betalade jag 900kr för mina Asics DS Trainer 15 från Pro-Direct Running i våras istället för 1600kr i butik i Sverige. Helt vansinnigt!

Att välja storlek kan vara svårt om man köper en skomodell man inte haft tidigare eller inte har möjlighet att ta sig till mera välsorterade butiker som Löplabbet eller Runners Store för att prova.

En hjälp kan då vara tjänsten "Shoefitr" på Runningwarehouse. Du söker efter den sko du är intresserad av, klickar på ikonen för Shoefitr, fyller i modell och storlek av dina nuvarande dojjor. Tjänsten föreslår sedan storlek baserad på faktiska mätningar av skomodellerna. Du får sulprofilen utritad (se ovan) och t o m en 3D-bild (nedan) som illustrerar passformen jämfört med dina nuvarande skor och kan byta storlek och se hur och var passformen ändras - fantastiskt bra!


Vad var det då i paketet jag skrev om i fredags? Jo ett par Adidas Adizero Adios i storlek UK9/UK10 (43 1/3) vilket shoefitr rekommenderade baserade på ett par andra Adidas jag har. Jag springer allt mer i lättare skor och just mycket populära Adios (220 gram i min storlek) är en modell jag tittat länge på. En lätt men ändå väldämpad modell för snabba pass och tävlingar. Många använder dem även att springa marathon med.

Priset? 736 kr inkl frakt istället för 1200 kr i butik i Sverige! Passar de då? Jadå. De sitter riktigt tight på foten som en lättviktare ska göra och visst hade väl en halv storlek upp också funkat men jag gillar tight passform på löparskor och efter att ha gått omkring med dem hemma nu ett par kvällar så tror jag att de blir jättebra!

11 kommentarer:

 1. Bra att skorna passade! Jag skall surfa in och titta lite närmare på Shoefitr och se.

  Jag känner dock ett visst motstånd mot att köpa kläder via nätet och det även skor. Men, det kanske är värt att försöka. Otrolig prisskilnad det var!!

  Tack för tipset!

  SvaraRadera
 2. Lysande funktion för skojämförelse, tack för tips!

  SvaraRadera
 3. Den tjänsten ska jag testa! Och adiosen är så snygga..jaha, ska de sitta bra oxå. Vilken tur att de gör det :-)

  SvaraRadera
 4. Det är sån här livsviktig information som det ska finnas massor av ute på nätet!

  Bra där!

  SvaraRadera
 5. En tjänst som man absolut måste testa. Ännu lättare att köpa skor via nätet. I like.

  SvaraRadera
 6. Vilken bra tjänst, tack för tipset! Spännande att se vad du tycker om Adios:en, tror det är en riktigt trevlig sko :)

  SvaraRadera
 7. ...förresten! Är det inte världens snabbaste marathonsko den där? Gebrselassie sprang väl med dom i Berlin?

  SvaraRadera
 8. Trevlig sida du hittat Staffan! Den skall jag absolut använda mig av. Läste förresten ditt bidrag till RW precis. Tycker du skall vara ganska nöjd. Det roliga är att jag känner igen mig ganska mycket i din berättelse. Jag saknade dock en sak som också relaterar till detta inlägg och ditt nya inköp. Tror du inte att det faktum att du lagt om löpsteget gjort att proppen gått ur? Jag känner själv att jag kan springa både snabbare och mer energisnålt med mitt nya framfotssteg. Skall nog också införskaffa ett par Adizero, eller Pumas Roadracer. Har inte riktigt bestämt mig.

  Trevlig helg önskar jag dig!

  SvaraRadera
 9. En paketöppning är alltid en paketöppning och jag vet att jag gått som ett barn och väntat på beställningar från Wiggle & StartFitness. Kul att skorna passade. Är det en sko som jag är riktigt intresserad av brukar jag försöka testa dem först i affär eller på mässor inför lopp. Hoppas att det blir nya pers med skorna!

  SvaraRadera
 10. Själv var jag i London i helgen och köpte ett par Acsis (nämner inte modellen för då börjar Staffan hosta av vrede) för 75 pund. I Sverige kostar samma sko 2000 kr. Mellanskillnaden täcker nästan flygbiljetten.

  SvaraRadera
 11. Lennart, visst är det prisskillnad! Jag har bara köpt två par via nätet men det verkar ha gått bra hittills. Firmorna har enkla och bra policies för returer om det blir fel!

  Roger, varsågod,

  Ellinor, håller med dig, jag har nu den röda varianten men alla är snygga. Just det, de sitter ju bra också!

  Farsan, näst efter 112 måste ju detta vara viktigast :)

  Odda, gör det!

  Daniel, jo den verkar riktigt bra, spännande för mig också med en neutral sko för första gången på ett par år nu när mitt löpsteg är lite annorlunda. Får återkomma med en recension så småningom, vill helst testa dem ute först. Jajamen, jag och Haile (och några andra...) jag tänkte mig en satsning mot 2:03:58 i Stockholm 2012, hänger du med :)

  John, tack för berömmet! Du har rätt, både löpsteget och kontinuiteten i träningen utan långa skadeuppehåll spelar också in. Jag skulle kunna skriva en mycket bättre artikel idag efter att ha fått tänka lite :) Ang valet mellan Adios och Roadracer kan jag inte råda dig, båda är uppskattade modeller men jag känner ingen (bloggare) som springer i båda.

  Magnus, jag känner igen känslan du beskriver!

  Lars, välkommen åter! ett par väldämpade Kayanos :) Ingen vrede här inte, alla måste köra på det som funkar för dem, finns inget one size fits all när det gäller löparskor! Prisskillnaden går ju absolut inte att motivera. Skulle vilja se en kritisk granskande artikel i RW om detta men med tanke på att RW och RS har samma ägare lär det väl inte hända...

  SvaraRadera