söndag 6 februari 2011

Glad som en lärka pigg som en mört

Fick till ett härligt lugnt och skönt långpass ute i förmiddagssolen idag. 18,5km lugna kilometer i 5:09-fart med låg och fin puls hela vägen. Tanken idag var bara att springa och ta det lugnt utan någon forcering vilket jag också lyckades med. Jag sprang en av mina favoritrundor som går mestadels på grusväg över ängar och fält, förbi en flådig golfbana, igenom vacker gammal ekskog, längs med en sjö och slutligen genom gammal fin bruksmiljö innan skorna tog mig hemåt på asfalt på slutet. Naturen börjar vakna efter vintersömnen och jag stängde av IPoden för att lyssna, i slutet hade jag under någon kilometer sällskap av fyra stora korpar som höll på med någon slags akrobatisk sällskapsdans. Efter 1:35 var jag hemma igen och då hade svärföräldrarna som var på besök lunchen klar, lyx!!!

Lite sega ben i slutet vilket inte är så konstigt då jag just nu inte springer så här långa pass så ofta, kanske är det några sådana här pass som behövs för att mixen av pass ska bli komplett och det bli lättare att behålla nivån, snabbt och kortare ibland, längre och lugnt ibland och lite distanspass däremellan, det kanske inte är svårare än så? Efter 52km löpning i veckan kan jag inte vara annat än väldigt nöjd! Hoppas ni haft en bra helg?

Notera backen (som jag sprang nerför idag), där vid 8km, min alldeles egna Abborrebacke...

9 kommentarer:

 1. Härligt pass Staffan och vilken fin vecka du fick till! Den där backen ser grymt ut! :)

  SvaraRadera
 2. Hej Staffan!
  Tror också att långpassen behövs för att hålla nivån. Långpassen stimulerar storlek och antal mitokondrier i musklerna och det är nog bra att vidmakthålla den nivån av antal och storlek på mitokondrierna som du har idag med lite långpass.

  Möjligheten att utvinna energi i musklerna kommer annars att minska. Hmm, det här visste du nog.

  MVH

  SvaraRadera
 3. Klart du ska var NÖJD! Bra jobbat! Låter som om du har hyfsat underlag med? Här är värre än en skridskobana! :-(

  SvaraRadera
 4. Verkar vara en fin runda, bra jobbat!

  SvaraRadera
 5. Visste inte att korpen är besläktad med gamen, du måste sett dödstrött ut :). Bra vecka Staffan! Ser fram emot att läsa om hur du tar dig an din aborrbacke åt rätt håll :)

  SvaraRadera
 6. Låter mums!
  Precis som du valde jag bort i-poden i helgen. Plötsligt vill man liksom ta in ALLT på löprundan.

  SvaraRadera
 7. Tack Daniel, ja den där backen är bland det värsta jag upplevt i löparskor, den tar liksom aldrig slut...

  Lennart, jodå för all del men det är alltid nyttigt att få det upprepat för dig, tack!

  Ingmarie, de första 2km i skogen var löjligt hala, sedan gick det finfint!!

  Tack Roger, jo det finns många fina småvägar att springa på häromkring, jag har bara hittat några stycken hittills på mina längre pass.

  Precis, John, tänkte inte så men de verkade mera intresserad av varandra än av mig, kanske var det mätta och tyckte inte att det verkade vara så mycket kött på den där grönklädde långdistansaren där nere...Har sprungit uppför backen många gånger innan marorna men nu var det länge sedan.

  Burebornm, härligt! Precis så var det igår! Imorgon väntas visst en decimeter blötsnö så tur att vi fick njuta av vår igår...

  SvaraRadera
 8. Abborrebacken ska springas uppför :-)
  Ska inte du springa Lidigöloppet förresten?
  Snygg vecka du fick ihop också!

  SvaraRadera
 9. Alldeles riktigt Thomas men i söndags ville jag bara springa och ta det lugnt så det blev nerför :-) Lidingö...någon gång kanske, det har aldrig riktigt lockat mig som trivs bättre på platt asfalt, det brukar också ligga nära Stockholm halvmarathon och det kommer nog alltid att gå före.

  SvaraRadera