torsdag 17 februari 2011

Strumpor, bloggande och alternativträning

Igår vilodag och en ledig dag mitt i veckan tillsammans med hustrun och lilla Nora. Dagen tillbringades inne i Stockholm så länge som Nora gillade läget vilket var ungefär halva dagen.

Som vanligt vid mina sparsamma besök inne i "stan" så blev det ett besök på Runners Store som just nu mest verkade fylld med längdskidor. Dagens "kändisspaning" var RW's prylbloggare.

Jag var inte ute efter något särskilt men köpte ändå ett par kompressionsstrumpor av märket GoCoCo. De ribbstickade från Apoteket jag redan äger är OK för återhämtning efter långa pass men kliar så förbaskat så de är inga höjdare att springa med.


När vi kom hem hade nya numret av Runners World landat i brevlådan. Jag har inte hunnit med att läsa den så noggrant, däremot läste jag direkt Ingmaries gedigna och fina reportage om Söderslättspilen Daniel. Daniel är en stor inspirationskälla och en härlig person som jag haft det stora nöjet att springa ihop med på Stockholm Marathon 2010 (klicka på länken för att läsa löparbloggosfärens längsta race-report...). Hade vi bott närmare varandra hade vi definitivt kutat mera ihop då vi har en hel del kontakt via bloggarna och jag nästan hänger med i hans sanslösa tempo.

Även om jag tror att de flesta av mina läsare också har hittat Daniels blogg så förtjänar han all uppmärksamhet han kan få och ni som ännu inte hittat dit, klicka på länken för att få en stor dos träningsinspiration och jävlar-anamma!

Då jag känt mig lite sliten i utsida vänster vad efter tisdagens snabbdistans på band (får ofta lite känningar efter snabbare löpning just på löpband) så blev det vila från löpning även idag, det fanns inte heller tid att lunchlöpa idag utan det får bli imorgon istället. Däremot var jag på kurs idag igen. Idag var det "Bålstabilitet - Ryggfrisk" på schemat och här kände jag mig verkligen stark och att jag haft nytta av min balansplatta och min begränsade coreträning. Jag fick t o m anmärkning på att sidoplankan inte behöver göras så tufft med två raka parallella ben som jag brukar köra.

Slutligen, håll utkik här på bloggen i helgen för mitt andra inlägg om marathon-förberedelser. Den här gången med fokus på mentala tricks för att motverka tröttheten på maran!

8 kommentarer:

 1. Hej!
  Ser fram mot ditt inlägg om dina mentala trick för den mentala biten inför maran.

  Ingmaries artikel om Daniel är jag nyfiken på. Kul att hon lyfter fram löpare som använder löpningen som verktyg för att nå ett högre syfte, dvs löpare som inte bara vill springa på en bra tid utan löpare som också vill informera om tex en sjukdom eller samla in pengar till ett gått ändamål.

  Jag tycker också de är beundransvärda.

  MVH

  SvaraRadera
 2. Japp håller med Lennart om att det är viktigt att lyfta fram att löpning inte för alla är en jakt på tider. Lätt att det blir endast en sport för de högre bemedlade avseende tider, material osv. Det är lätt att fokus hamnar utanför dina egna prestationer och framgångar stort som smått.

  Artikeln är verkligen mycket bra skriven och det påminner mig om att jag ska skicka iväg ett mail till RW om fler sådana artiklar.

  Peace Love och Löparskor!

  SvaraRadera
 3. Jag har de där strumporna men har inte använt dem vid löpning. Däremot vid/efter långa resor. Diggar dem starkt!

  Daniel förtjänar all uppmärksamhet i världen för en större inspirationskälla får man leta efter!
  Och nu blev jag allt nyfiken på vad det är för tricks du har i rockfickan! Hoppas jag kan ha nytta av dem när vi ses i hallen...

  SvaraRadera
 4. Kommer givetvis kika in i helgen och läsa! Sedan hoppas jag att du kommer med en utvärdering av dina nya kompressionsstrumpor. Jag vet att det finns flera löpare som använder dem (oftast de som alltid kör ullmax för den delen).

  SvaraRadera
 5. Hm använder du stödstrumpor under löpningen? Jag har, som Ingmarie, de endast på långresor på flyget. Ska testa efter ett långpass. Kan vara skönt.

  Ha en fin helg och jag ser också fram emot ditt inlägg om mentala trick. DET behöver jag nu...

  /Taina

  SvaraRadera
 6. Lennart, jag håller med dig, Daniel och andra som informerar och inspirerar om inte bara löpning är värda alla uppmärksamhet!

  Jesper, helt rätt, det roliga med löpning är att man kan ha den till så mycket, tidshetsande eller bara allmänt välbefinnande! Fler porträtt av riktiga löpare i RW önskas!

  Ingmarie, testa att springa långpass i kompressionsstrumpor, jag upplever bra återhämtning av det!

  Håller med dig vad du skriver om Daniel! Kika in här på lördag så får du veta mera, det är inga konstigheter men har funkat för mig.

  John, will do ang strumporna. Marathoninlägget kommer nog på lördag

  Taina, ja, det gör jag, framförallt har jag använt dem under långa pass och upplevt att återhämtningen går fortare. Testa under ett långpass också. Marathoninlägget kommer imorgon!

  SvaraRadera
 7. Tack för fina ord Staffan! Har följt din blogg sedan du började blogga och du har verkligen inspirerat mig tillbaka. Hade varit grymt att träna ihop om vi inte hade så långt mellan oss ;)

  Hoppas vaden känns bättre idag!

  SvaraRadera
 8. Väl bekomme Daniel! Det är du väl värd, jag läser på RW's hemsida där redaktionen vill ha feedback på senaste numret att Ingmaries artikel om dig verkar vara det som läsarna uppskattat mest. Just segmentet där vi befinner oss, långtifrån nybörjare, duktiga motionärer som lever vanliga liv och som pusslar med träning och presterar bra tider långt från eliten är ett segment som RW liksom glömt bort lite, det är antingen supernybörjare eller elit.

  Och ja, vaden är klart bättre och det blir en lugn distansrunda imorgn 10-12km, största hindret är kylan, det var minus 22 grader i morse...

  SvaraRadera