fredag 25 februari 2011

Löparskor som väcker ha-begär (men som jag egentligen inte behöver)

Det är så nördigt kul med löparskor, för det är väl inte bara jag som tycker det...hjälp!??

Egentligen är det lite för kul för garderoben och plånboken och eftersom jag redan har fyra par (låt vara av varierande ålder) så har jag lite svårt att hävda att jag behöver ännu fler. Vårens modeller har mycket färg vilket jag gillar. Här är några snabba skor som definitivt väckt ha-begäret hos mig! Saucony A4 - en väldigt lätt och tunn sko med platt sulprofil som gör sig bäst för distanser upp till milen och möjligtvis halvmaran om man är riktigt van vid att tävla i tunna skor. En sko jag definitivt inte behöver eftersom jag har mina Adidas Adios som visserligen är ett snäpp tyngre men annars ganska lika. Ha-begäret finns ändå där, jag är svag för gula löparskor helt enkelt!


Brooks ST5 Racers - Min marathonsko fast uppdaterad i ny version i ny funky färgsättning. En sko med pronationsstöd som är otroligt allround. Mina i version 4 är tillräckligt lätt (255g) för att fungera alldeles utmärkt på intervallpass och tävling och samtidigt tillräckligt dämpade för att springa maran i. Jag har inte hittat någon review av de här skorna men om de kunde sänka hälen några millimeter (heel-toe ratio är ungefär 10mm precis som på Adios och populära Asics DS Trainers) och skala av ytterligare omkring 20-30 gram så skulle det vara skor i världsklass! Mina ST4 Racers har gått närmare 60 mil vid det här laget och det är inte omöjligt att de här hamnar i min ägo så småningom! Jag är svag för oranga skor helt enkelt!

Brooks Green Silence - En "eko-sko" tillverkad på miljövänligt sätt t ex med sojabaserad färg och av återvunna material. En neutral tävlingssko kanske framförallt för halv-och helmarathon. En sko jag heller inte behöver men lite cool är den! Jag är svag för gröna skor helt enkelt.

Detta var bara ett axplock av nya modeller jag skulle vilja ha men som jag inte riktigt behöver. Vilka löparskor är ni intresserade av i vår?

11 kommentarer:

 1. Du är inte ensam Staffan! Trevliga skor! Själv väntar jag på denna! Tror du hade diggat den med! ;)

  http://gearist.com/wp-content/uploads/2011/02/IMG_3674.jpg

  SvaraRadera
 2. JAG VILL HA ETT PAR NEWTONS NU!! Sen vill jag också ha ett par Puma Road racer. Saucony A4 ser dessutom trevliga ut! De sätter vi upp på önskelistan också :)

  SvaraRadera
 3. Fyra par skor är väl ingenting?! :) Du behöver säkert fler! Jag har fyra par bara av Nike Air Pegasus (i varierande ålder), plus "några" par till av andra märken och modeller. Sen ska vi inte gå in på min skopark av andra typer av skor...

  SvaraRadera
 4. Daniel, Newton Racers? På alla bilder ser de väldigt klumpiga och högt uppbygga ut men jag har förstått från dig och Ingmarie att de inte upplevs så!

  John, Ja, de passar säker dig bra, kolla också in Saucony Kinvaara och Saucony Fastwitch 5 med i princip zero drop heel-toe. Roadracern påminner nog ganska mycket om A4 fast jag tror A4 är ännu lättare.

  J :) Tror du det, att jag behöver flera alltså, OK! :)

  SvaraRadera
 5. Absolut! Man kan aldrig ha för många par skor ;)

  SvaraRadera
 6. Det är nya racern MV2 från Newton som kommer i maj/juni! 5.5oz i storlek 42 vilket borde bli ca 160gram, ganska lätt! ;)

  SvaraRadera
 7. Letsdancebloggarn verkar ha varit framme igen :-)

  Själv funderar jag på ett par nya Asics DS trainer, den nya gula skolan med förstärkt hälkappa är riktigt skön. Och så är jag väldigt nyfiken på att testa Newtons, de kommer alltså i maj/juni till Sverige?

  SvaraRadera
 8. Coola färger vill ha =) men min plånbok säger no no även om jag beställer dom utomlands ifrån. Hoppas debatten på diverse websidor om just detta sätter sina spår.

  Peace Love och Löparskor

  SvaraRadera
 9. Skor är förbaskat kul! Varför vet jag inte. Jag bryr mig inte heller. Det får vara kul helt enkelt! :)

  SvaraRadera
 10. Har köpt ett par Saucony A4 som ska bli väldigt roligt att prova så fort snön är borta.

  SvaraRadera
 11. J :-)

  Daniel, Oj, nej en sko på 160g kan ju knappast anklagas för att vara klumpig...

  Thomas, tack för idag! Ja DS Trainern är fin, blir kanske ett par nya sådana igen. Ja, löplabbet ska visst ta in Newtons enligt Ingmarie.

  Jesper, vi får nog tyvärr leva med de höga priserna i Sverige.

  Claes, absolut, det får vara kul.

  Odda, spännande! Återkom gärna med rapport på bloggen!

  SvaraRadera