måndag 21 februari 2011

Stukad löpglädje!

Söndagen skulle bjuda på en timmes lugn löpning var tanken. Efter att ha känt mig lite sliten i vaden efter veckans snabbdistans på band så kände jag mig nu ganska pigg i benen och löpglädjen tog över och jag kunde därför inte låta bli att köra lite tvåhundringar i tröskelfart.


Körde helt spontant vad gäller fart och vila med god kontroll fram till den sjunde intervallen. Då såg jag mig inte för utan trampade väldigt snett på en knytnävsstor isklump i 3:25-fart och det sved till rejält i fotleden - AJ!!! Jag snubblade till och blev riktigt rädd och det gjorde rejält ont!. Stoppade ner foten i en snödriva för att kyla av den och kände sedan efter försiktigt. Ingenting verkade trasigt och jag kunde fortsätta hemåt nu väldigt noggrann med var jag satte foten. Eftersom foten kändes OK så körde jag klart mina tio tvåhundringar och de två sista gick riktigt fort där jag hittade lite ren asfalt!

Jag kan mina löpvägar i Nykvarn och på hemvägen kom följande tanke spontant - "från den här korsningen är det en tusing hem". Sagt och gjort, avslutade med en tusing på 3:46 och lite nerjogg, totalt 13,4km @4:33 min/km.

Återigen ett riktigt bra pass och totalt 16km i fart omkring eller under 4 min/km i veckan som gick!

På kvällen och i morse var foten rejält öm, hoppas det går snabbt över med någon dags vila. Kommer att ta det lite lugnare i veckan, inte tre kvalitétspass som förra veckan. Både med tanke på foten och för att jag vill ha lätta ben på lördag för då ska det festas i löparskor minsann! Vi ska träffas ett gäng och köra intervaller ihop i Sätrahallen och gissa om jag ser fram emot det, både att springa snabbt inomhus på bana för första gången men också att få träffa de här urtrevliga löparna igen!

Innan dess ska dock ett par lättare distanspass förhoppningsvis hinnas med.

13 kommentarer:

 1. Jag håller tummarna för att foten inte får för sig att helt plötsligt svullna upp. Jag har själv varit med om att man stukat sig ordentligt, kört vidare ändå, sen händer ingenting och så helt plötsligt -BOM! Foten ser ur som en fotboll!

  Grym fart det senaste Staffan! Det är bara att gratulera till formen :)

  SvaraRadera
 2. Härligt med fart Staffan!
  Håller tummarna för foten! Alltid lika läskigt när man trampar fel i hög fart!

  SvaraRadera
 3. Ajaj.
  Får hoppas att det inte är så farligt o att det går över fort.

  SvaraRadera
 4. Aj! Men det där ska nog gå över snart. Hoppas jag.

  Blir riktigt trevligt/skoj att kuta intervaller på lördag! Lördagsgodis för löpare = springa intervaller med trevligt löparsällskap :-)

  SvaraRadera
 5. Hu, trodde av rubriken att du skadat dig riktigt rejält! Hoppas det där går över snabbt!

  Det är lite otäckt nu när det blivit gropigt och knöligt på många ställen. Själv testade jag både att trampa snett och att ligga raklång i snön igår. Dock inga sviter som satt kvar i morse...

  SvaraRadera
 6. Shit vad du skrämdes! Håll dig nu på benen så ses vi på lördag!

  SvaraRadera
 7. John, det verkar inte inträffa, foten är fortfarande öm idag men inte svullen, tack farten har varit bra och det känns som om jag är "igång" igen.

  Precis, Daniel, läskigt var ordet! Men det var kul med farten :)

  Olov, tack! Det är bättre idag som sagt!

  Hempa, Jo det verkar gå bra, ses på lördag, ska bara undvika den feber som 3 av fyra barn hemma har just nu också...

  Roger, aj då! Vurpor i löparskor har jag ännu så länge klarat mig från i år!

  Ingmarie, ska försöka!

  SvaraRadera
 8. Gaaah! Vad jobbigt! Men det går nog över snart! Tog du gasbinda runt efter? det brukar skynda på läkningen, jag har stukat fötterna massvis med gånger :/ gör förbaskat ont!

  SvaraRadera
 9. Hej Lina, nej, jag gjorde aldrig det och det kanske var dumt, jag fokuserade istället på att massera, hålla foten i rörlighet och har nu kört ett par korta rehab-pass på balansplatta och det är redan mycket bättre, har gott hopp om att kunna springa på foten väldigt snart igen!

  SvaraRadera
 10. Starka fotleder får man av nuvarande ojämna underlag har jag tänkt. Om man nu inte har oturen att stuka sig förstås. En balans det där. Hoppas det inte ger några kvarstannande besvär.

  SvaraRadera
 11. Anneli, precis ojämnt underlag är bra för fotlederna i det blev lite för ojämnt i söndags...Det är redan mycket bättre efter ett par dagars vila och balansplatta!

  SvaraRadera
 12. Puh! Det tycks ju ändå ha gått bra.
  Men jag tänker ändå "skälla" lite vänskapligt på dig. Fy på dig för att du ändå körde vidare med intervallerna! Stukar man sig lommar man hem, lindar foten hårt, högläge och is. Oberoende av hur det känns. Tre tvåhundringar till gör liten skillnad på det stora hela, en svår stukning däremot kan spoliera flera veckors träning. Fy på dig! (Jag är en lika god skåpsupare, så egentligen borde jag såklart tiga still. :-))
  Ha det superkul i Sätrahallen!

  SvaraRadera
 13. Tack Bureborn och naturligtvis har du helt rätt, jag försvarar mig lite lamt med att jag faktiskt var "längst bort från hemmet" när jag stukade till foten och faktiskt sedan sprang raka vägen hem, om än bitvis i ganska hög fart...

  Kan också glad rapportera idag att jag sprungit 8km och det gick hur fint som helst, jag tycker mer och mer om balansplatta som tränings-och rehabinstrument!

  SvaraRadera