onsdag 15 juni 2011

Sliten och trött men ser framåt

Två långa dagar med jobbkonferens i ett lite för luftkonditionerat hotell brukar ta på krafterna och jag har fortfarande kvar aptitlösheten, det subtila magontet och tröttheten från helgen trots att jag kände mig piggare efter söndagens tuffa tvåtusingar. Det har blivit noll träning nu i ett par dagar vilket jag också var inställd på från början. Benen var rejält sega på måndagens lunchjogg efter förra veckans för mig intensiva träning och jag var lite stram i vänster utsida vad så jag har inte stressats av utebliven träning de här dagarna.

Mina symptom är klassiska på en stressrelaterad "magkatarr" och även om jag inte alls känner av någon akut stress så har jag varit i en en längre period med mera lågintensiv stress och osäkerhet främst på jobbet vilket säkert satt sina spår. Nåja, jag är uppmärksam på symptomen och eftersom jag är i pillerbranschen så har just piller med långvarig syrahämmande effekt inhandlats för att råda bot på det hela.

Eventuellt blir det dock en lätt jogg ikväll igen ihop med sonen. Planen för resten av veckan lyder i alla fall intervaller i form av n x 800m eller n tusingar på fredag, ett kortintervallpass på söndag, förmodligen fyrahundringar i lite lägre intensitet, ett kortare lättare pass i början på nästa vecka innan onsdagens 10000m-tävling på Södertälje IP som jag hoppas kunna springa om den nuvarande känslan av kraftlöshet och trötthet försvunnit.

6 kommentarer:

 1. Det där med långvarig syrahämmande effekt förstår jag absolut ingenting av... Låter inte som någon vidare arbetsmiljö du befinner dig i. Stress och osäkerhet på jobbet, fyra barn hemma. Hur du kan bibehålla en så hög kvalitet på träningen är beundransvärt.

  Antar att du satsar på kortare vila (60-90 sek) nu när loppet kanske är nästa vecka? 400-ingar med lite handbroms tycker jag fungerar utmärkt ett par dagar innan tävling.

  SvaraRadera
 2. Lider med dig!
  Magkrångel är groteskt jobbigt! Kan ta musten ur vem som helst. T.o.m stålmän som dig.
  Säger som Hempa, beundransvärt att du grejar så mycket som du gör!
  Har du semester snart?

  Jag vågar knappt skriva det till en pillerman ;-) men "Ledins Digitur" är bland det bästa man kan ta mot magkatarr/magkramper.
  Absolut biverkningsfritt. :-)

  Krya på dig!

  SvaraRadera
 3. Hempa, låt mig bara veta om du vill prata histaminreceptorer eller irreversibel hämning av protonpumpen i parietalcellen någon gång :-)

  Jag ska inte klaga, det är mycket som är bra också med flexibla arbetstider och frihet under ansvar men eftersom vi inte varit framgångsrika på länge blir det jobbiga neddragningar och långa perioder av osäkerhet.

  precis, 90 sek vila på tvåtusingarna i söndags, planerar 60sek nu, ska vi sikta på 3:48-tempo på onsdag med fri fart sista varvet?

  Ingmarie, tack! Fyra veckors jobb sedan semester direkt följt av lång föräldraledighet till februari!

  Det där med biverkningsfritt är nog en dosfråga (om det har några effekter vill säga :-) så tack för tipset men jag håller mig nog till det jag vet funkar!

  SvaraRadera
 4. Haha, jag lovar. I fall jag någon gång vill prata om just de sakerna hör jag av mig... :-)

  3:48-fart och fri fart sista varvet låter bra!

  SvaraRadera
 5. Vagotomi kanske? Inte så länge sedan man behandlade magsår så... Nu hoppas jag förstås att du inte har något sår. Och att du kollat Helicobakter-status behöver jag väl inte ens fråga.

  SvaraRadera
 6. Hempa, då har vi en deal :-)

  Anneli, nja, verkar lite väl drastiskt och efter ett par dagar med H2-blockare känns det redan bättre! HP-status har jag kollat även om det var längesedan och det var neg.

  SvaraRadera