måndag 20 juni 2011

Trött men exekverade min plan med ett tidseffektivt pass!

I helgen har jag igen känt mig väldigt trött men nu har det varit en mera normal trötthet beroende på att lilltjejen sovit dåligt och vaknat tidigt. Söndagens heldagsregn gjorde att det inte gick att ta sig för så mycket, bevittnade en fotbollsmatch med dottern, spelade spel och läste ut en bok.

Kortintervaller i form av fyrahundringar skulle också springas. Regnet gav sig inte men som vanligt var det inte så farligt när man väl kommit ut. Trots det mötte jag bara en person (hundägare) där jag sprang fram-och tillbaka på cykelvägen.

Upplägget var 6x400m följt av 3x200m och som avslutning 1x100m, och 1x50m direkt efter varandra. Vilan mellan fyrahundringarna var 35 sekunders joggvila, mellan tvåhundringarna 30 sek joggvila. Serievila mellan fyrahundringarna och tvåhundringarna 90 sekunder och efter tvåhundringarna 50 sekunder. Ni hittar hela serien med tider här, farten blev ungefär som jag ville ha den, inte full fart utan snabbt med kontroll och lite handbroms i. Fyrahundringarna mellan 3:40-3:50 min/km, tvåhundringarna mellan 3:23-3:40 min/km, hundringen på 2:50 min/km och de avslutade 50m lite lugnare i 3:30-fart. Vet inte direkt tanken med det här upplägget utan improviserade lite, trött blev jag i alla fall!

Totalt 7km tidseffektiv träning på knappa 32 minuter i närheten av hemmet! Känslan av att följt och utfört min plan för veckan efter passet trots trötthet och hällregn var riktigt skön och behaglig och precis som Lennart så träffande skrev i veckan så är det ju så mycket skönare att ta igen sig när man har något att ta igen sig från!

5 kommentarer:

 1. Underbart att du lyckats bemästra den tristess som sprider sig över landet. Själv tillhör jag dem som tappade motivationen, fastnade i en svacka och stannade inomhus...

  Bra jobbat!

  SvaraRadera
 2. Kul med ett litet annorlunda pass! Så korta ruscher som 100 m och 50 m har jag inte provat.

  Att träna i lite regn är härligt. OK, det får så klart inte regna för mycket men lite lätt regn tycker jag är uppfriskande.

  SvaraRadera
 3. Effektivt exekverad plan, låter ju nästan lite militärt... :-)
  Skämt åsido, tror passet du genomförde igår var klockrent inför onsdagsloppet.
  Hoppas på uppehåll på onsdag och 25 varv i rätt fart innan vi passerad mållinjen som sub38-löpare! :-)

  SvaraRadera
 4. Det är alltid värst att sitta inne och titta ut. ;-)
  Mycket bra jobbat!
  När du slipper regnet på onsdag (för jag har beställt uppehåll till dig) så kommer det att bli busenkelt!

  SvaraRadera
 5. John, det var som vanligt värst innan, väl ute var det helt OK!

  Lennart, så korta ruscher vet jag egentligen inte om man har någon nytta av förutom att det är roligt och bra för löpsteget och det räcker som skäl för mig :-)

  Hempa, precis, det kändes lite militärt att vara ute i regnet! Hoppas du har rätt, var vansinnigt seg igår innan middagen igen, hoppas på piggare känsla nu idag och imorgon!! De har lovat bra väder imorgon!

  Ingmarie, precis, tack! Hoppas du har rätt och tack för väderbeställningen, det verkar som om vädergudarna kommer att lyssna på dig :-)

  SvaraRadera