tisdag 7 juni 2011

Firade nationaldagen med långpass

Efter ett sista (för den här gången, måste ju lägga golv också...) "städpass" på vinden gav jag mig iväg på ett förmiddagslångpass i värmen på nationaldagen innan familjen skulle hämtas i Strängnäs.

Eftersom jag sprang snabbdistans på söndagen var benen inte så pigga och jag tänkte ta ett lätt distanspass men efter någon kilometer så bar benen mig ut på en av mina långpassrundor och så fick det bli.

20km i en snittfart på 4:36 min/km är såklart alldeles för snabbt nu när jag inte är långpassvan men siffrorna ljuger en aning eftersom jag tog tre korta pauser längs med vägen för att torka svetten ut pannan och få ner ansträngningsgraden en aning. För att få lite färg på min Magnecyl-bleka lekamen tog jag av mig linnet och sprang med bar överkropp i några kilometer på skogsvägen. Det blev segt de sista fyra km då många höjdmeter upp till huset ska tas igen men jag lyckades med det jag ofta gör på mina pass, att avsluta något snabbare med ett par kilometer i trakterna av 4:20 och den sista på 4:15.

2x40 armhävningar, 50 situps och några coreövningar senare var det sedan riktigt skönt med en riktigt sval dusch!

5 kommentarer:

 1. Du får byta namn på bloggen snart, när 4:30-fart är nerjoggningsfart :)

  Gott med en kall öl. 2.8 duger ju fint, när det är smaken och känslan man vill åt och inte promillehalten.

  SvaraRadera
 2. Nädå Jonna, 4:30-är fortfarande en bra beskrivning av hur fort det i snitt när jag tränar och dessutom är namnet så inarbetat nu!

  Precis, en kall öl i solen efter träning -härligt!!!

  SvaraRadera
 3. Är det måhända lite post marathon blues även i bloggvärlden? Det var ett högt tryck dagarna innan och efter maran men det verkar ha lagt sig.

  Snyggt där med fysen, av okänd anledning får jag aldrig in det i passen. Men varför är egentligen 20 km i 4:36-fart för snabbt? Jag förstår såklart vad du syftar på men när det rullar sådär lätt, varför bromsa? :-)

  SvaraRadera
 4. Kan nog vara så Thomas, här har det i alla fall varit väldigt lugnt senaste dagarna! Jag kan ju inte skryta med att vara världsmästare på alternativträning heller men att göra lite fys barfota på gräsmattan efter löpning så här års är ganska skönt!

  Näe precis, varför bromsa men det märks att "systemet" vant sig av med att löpa över 90 minuter och lite långsammare hade kanske gjort att jag inte behövt de där pauserna men det ÄR SVÅRT att springa långsamt :-)

  SvaraRadera
 5. Kul att man inte är ensam idiot som springer i 30-gradig värme :)

  SvaraRadera