söndag 5 juni 2011

Snabbdistans i sommarkvällen

Två varma, dammiga dagar på vinden närmar sig sitt slut. Det gamla spånskivegolvet ligger i en container på soptippen ihop med gammal isolering och ett gäng gamla kartonger med diverse prylar vi tidigare inte velat kasta av någon anledning. Nya golvreglar och ny isolering är på plats och nu ska det bara bäras upp lite plank som ska bli nytt golv så kan jag ticka av det projektet - gott!!

Jaja, alkohol och löpning hör inte ihop men ett kall pilsner satt riktigt fint i sommarkvällen
(obs, notera den låga alkohol-halten) efter snabbdistans i lätta skor och solbrillor

Då jag hann med riktigt mycket under eftermiddagen var det sedan riktigt skönt att dra ut på en löprunda! Tidig, ljummen sommarkväll med lätt bris, lätta skor, solbrillor - ren löpglädje! Det blev 8km snabbdistans @ 4:07 min/km varav de sista fem km på 19:56 och en sista kilometer på 3:45 med fin känsla. Tre kilometer nerjogg på det som också gick relativt snabbt i 4:42-tempo och sedan en kall pilsner i solskenet - sämre kan man ha det.

Bara jag och äldsta dottern hemma ikväll då resten av familjen dragit till svärföräldrarna för att låta mig "härja fritt" med vindsprojektet. Ikväll får dottern välja film - Eclipse från Twilight-serien innan vi hämtar resten av familjen imorgon och en ny arbetsvecka tar vid. Vindsprojektet har tyngt mig ett tag och det känns skönt att konstatera att det inte nu finns någon fukt där uppe och att det är nytt och fräscht material på plats. Man ska aldrig underskatta energin man får av att ticka av saker på att-göra-listan samt av att åka och slänga gamla prylar.

Med det inlägget kommer antalet besökare på bloggen att passera 90 000, det kunde jag aldrig föreställa mig för ett och ett halvt år sedan!

Hoppas ni haft en fin helg och får en fin nationaldag!

11 kommentarer:

 1. Härliga tider Staffan!
  Håller med om att det är gott att pricka av "att-göra-listan". Ofta undrar man varför det skulle vara så svårt när det känns så bra efteråt ;)...fast isolering är ett skit att jobba med tycker jag!

  SvaraRadera
 2. Ojoj.. Se nu bara till att hålla dig skadefri så ryker perset på milen om några veckor! Antar att det smakade extra gott med ölen efter en dag på vinden och sedan en snabbdistans med bra fart och lätt känsla.

  SvaraRadera
 3. Finns det ingen 10 km eller 5 km tävling du kan springa redan nästa helg. Du kanske inte behöver gå för fullt utan mer ta det som en "koll på formen".

  Du verkar vara i så bra form och det känns som att Semesterloppet ligger lite långt bort i tiden.

  MVH

  SvaraRadera
 4. Precis Daniel, ofta stressar man upp sig onödan för olika saker. Ja det kliar rätt rejält efter att ha umgåtts med isoleringen...

  Hoppas du har rätt Thomas och att jag kan springa den där kvällen på IP. Och ja, pilsnern smakade utsökt!

  Ingen aning Lennart men hade det funnits någon inom rimligt avstånd så hade jag nog haft koll på det. Jag springer så pass få tävlingar så när jag väl kommer iväg vill jag springa så bra som möjligt och inte bara ta det som ett formtest. Förresten kanske det blir en bantävlingar på milen istället för Semesterloppet som jag tyvärr inte verkar kunna springa

  SvaraRadera
 5. Synd att du inte kan springa Semesterloppet! Men det går ju fler tåg. Hoppas 22/6 funkar istället. Annars får du hojta till om du hittar nåt lopp som innebär lite resande, jag hakar gärna på och springer ett lopp på ny ort.

  SvaraRadera
 6. Hej igen Thomas, hade Trosa stadslopp varit 10k hade det varit givet, det lär vara ett av sommarenstrevligaste lopp med massor av publik men jag vet inte hur sugen jag är på att jaga ett PB på sträckan 8,9km...det går annars fredag kväll 1 juli

  SvaraRadera
 7. Härligt snabbpass med bra fart! :) Längtar tills mina ben är sugna på att kuta fort igen (efter maran) :)

  SvaraRadera
 8. En helt annan fråga. Vad var problemet med vinden?

  SvaraRadera
 9. Lina, tack! Det kommer nog snart ska du se! Kul att du börjat regga din träning på Jogg.se, bästa löparforumet på nätet!!

  Anonym, vi hittade fukt i isoleringen och en inspektör konstaterade fuktproblematik och mögel på en del ställen. Sedan dess har vi monterat ventiler, rivit ut det gamla spånskivegolvet och gammal sunkig isolering och nu är det torrt och fräscht däruppe!

  SvaraRadera
 10. Åh, en kall pilsner efter ett skönt löppass är ju bara så gott!

  SvaraRadera