fredag 26 augusti 2011

Kanske ett pre-race inlägg om utifall att...

Om febern släpper greppet om yngsta sonen kan det faktiskt bli tävling imorgon! Högst oväntat i så fall! Det arrangeras verkligen små lopp överallt nu, imorgon kan man springa Stallarholmsloppet 5 eller 10km i natursköna Stallarholmen vid Mälaren. Frun jobbar så jag åker i så fall dit själv med barnen och de stora ställer upp som barnvakt till småsyskonen de ca 18 minuter det tar för mig att kuta runt 5km.

Därför blev det inget kvalitétspass igår kväll när förkylningen släppt utan ett lättare fartlekspass över 7,5km med fokus på kortare kontrollerade farthöjningar på ett par hundra meter för att väcka benen. Sprang med lätt känsla i lätta skor och körde även några lite längre farthöjningar över ca 400-500m men var noga med att inte dra på mig någon syra i benen även om Garmin påstod att det gick i sub 3 min/km i slutet av en farthöjning, jag undrar jag...
 
Vinnartiden förra året i Stallarholmen var blygsamma 18:37 så förutsättningar finns för en framskjuten placering men nu ska jag inte ta ut något i förskott, det är inte säkert vi är friska imorgon, jag har alls inte förberett mig, hade inte en tanke på att tävla så sent som i onsdags men hittade loppet i tävlingskalendern på jogg.se och efter att jag "missade" Telge Stadslopp har jag varit grymt sugen på att tävla. Banan tror jag är platt men underlaget är 80% grus och 20% asfalt.

Först ska jag komma till start och då ska jag göra mitt bästa såklart, siktet är i första hand inställt på nytt PB, jag har 18:45 från Telge Stadslopp 2010 och jag gjorde 18:30 på träning förra året och eftersom jag blivit snabbare i år känns det realistiskt att utmana dessa tider. Sub 18 känns däremot väl långt borta.

Det kan nog gå precis hur som helst detta! Håll tummarna för att jag i första hand startar! Efter loppet blir det raka vägen hem (någon prisutdelning så sent som 16:30 hinner jag inte vara med på) för 40-årsfest (inte min egen) på kvällen.

Trevlig helg!

5 kommentarer:

 1. Roligt! Haller tummarna som vanligt, Staffan! Kor sa det ryker!

  SvaraRadera
 2. Hoppas att du kommer till start. Lycka till!

  MVH

  SvaraRadera
 3. Spännande! Hoppas du får till en start. Pallplats och PB hägrar, hade varit en,höjdare att.se loppet. Får se fram emot en race rapport istället! Lycka till och trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Dina tävlingsrapporter är alltid kul att läsa så jag håller tummarna för att du kommer till start!

  SvaraRadera
 5. väntar med spänning på del 2 i denna blogg :-)

  SvaraRadera