måndag 1 augusti 2011

Sprungit på sparlåga men ändå inte...

Veckan har tillbringats på resande fot - fyra dagar i Göteborg med Universeum, 10 timmar på Liseberg och bad i havet (Smithska badet på Näset för eventuella Göteborgsbaserade läsare), en dag på Skara sommarland och så en sväng via Motala - Vadstena på hemvägen.

Inte för att det blev så mycket karuseller på Liseberg, försiktig som jag är men tre åk Flumeride med barnen och 4000g choklad efter en insats på 20kr är ju inte så illa.

4000g choklad och glada miner
Varnhems Klosterkyrka och ganska uttråkade barn...
Göta Kanal
Löpmässigt har veckan varit minst sagt klen, bara två pass och totalt 15km. Det är ganska intensivt när man reser bort och bor tätt ihop hela tiden och lika mycket som egen tid då kan behövas lika svårt kan det vara och kännas att sticka ut själv och springa. Det blev i alla fall ett ganska tufft blandat fartlekspass i Slottskogen i Göteborg i onsdags där jag blandade 2km tröskel (ca 4:05 min/km-tempo) men backintervaller i alla backar jag hittade (och det finns ju några i Slottskogen...) och där jag också roade mig med att springa om långsamma cyklister, 6st stegringslopp på ca 60m och en avslutande snabb kilometer på 3:25, totalt 8km @ 4:19 min/km.

I lördags råkade jag hamna mitt i halvmaran Baltzarloppet i Motala med löpare som sprang längs med Göta Kanal. På kvällen blev löpsuget så stort så familjen mer eller mindre körde ut mig för en sen kvällsrunda längs med Motala Ström och Göta Kanal. Riktigt mysiga fina omgivningar att springa i och det blev en lugn sightseeing-runda på 7km i 4:47 min/km-tempo.

Vädret ser ut att stabilisera sig på lite varmare läge nu så jag hoppas jag på en del bad och också lite mera löpträning närmaste veckan även om jag just nu efter den här "lediga" veckan kommit av mig lite med träningen.

6 kommentarer:

 1. Aha, där ser man..fler som vinner choklad :) Ser ut att ha varit en trevlig resa.

  SvaraRadera
 2. 3 åk på 10 timmar var minst sagt försiktigt... :-) Vi brände av Grönan idag, "enbart" 6 timmar med karuseller men ingen choklad.
  Din löparform mår nog förmodligen kanonbra av lugnet i veckan. Ser inte alls fram emot 12,5 varv på fredag men kutar nog ändå. Hur blir det med Telge?

  SvaraRadera
 3. Ja, jösses, våra kids snurrade hem 5000 gr choklad. Det är tydligen chokladhjulens år i år.

  SvaraRadera
 4. 10 timmar på Liseberg är som tre tuffa träningspass :)
  Gissar på att ni var helt slut efter det?

  Cyklar förbi där varje dag och inser hur mycket folk det är. Brukar ofta köpa ett årskort och se en del konserter. Verkligen prisvärt.

  SvaraRadera
 5. Medeldist, ja, hur går det med Plopp-konsumtionen? Våra chokladkakor var inte så vackra efter varm hemtransport i bilen men smakar ju som vanligt...

  Hempa, nåja, det blev ju en del andra åk också såklart :-) Hoppas du har rätt, mitt högerknä som har trillskats lite grann känns i alla fall lite bättre!

  Telge hoppas jag med att kunna kuta även om det är dagen efter hemkomst från Cypern och dottern också ska skjutsas ut till Trosa för fotbollsläger. Eventullt är vi dock bjudna på 40-årsfest den lördagen eller veckan efter så vi får se.

  Lars, ja, det verkar så! 5 kilo minsann, vilken sort?

  Mikael, jodå, vi var både trötta och nöjda på spärvägen på väg hem! Förstår idén med årskort och att det kan vara prisvärt att "bara" gå dit för en konsert eller någon enstaka attraktion!

  SvaraRadera
 6. Daim (3kg) och Mjölkchoklad (2kg). Så jobbar proffs!

  SvaraRadera