fredag 5 augusti 2011

Fiske, en massa bad och lätt distanslöpning mitt i semesterlunken

Det har blivit en del fiske med kastspö hittills i sommar, en riktigt bra avkoppling och något jag ägnade många många timmar åt som barn och var hyffsat bra på också. Häromkvällen var äldsta sonen och jag nere och tog ett kvällsdopp följt av just lite fiske.

Jag fiskade på rutin av området genom att kasta ut i solfjäderform på olika djup med olika drag och veva hem med lite ojämna ryck i fiskespöt för att få draget att uppträda som ett attraktivt byte för storgäddan utan annat resultat än att ett par pyttesmå abborrar nyfiket följde med draget in till strandkanten. Och vad gjorde då sonen medans jag fiskade enligt konstens alla regler? Jo han gick och lattjade med draget ca en meter under vattenytan vid bryggan och får givetvis direkt en gädda enligt "säkra" vittnesuppgifter av hyffsad storlek på kroken. Som så ofta så valde dock gäddan att göra ett kraftigt ryck och slet sig precis när sonen skulle ta upp den från vattnet, något sonen var både lättat och besviken över.

Jag blev också lite kall där på kvällen och kände mig lite förkyld morgonen efter så det har därför bara blivit ett lättare pass senaste dagarna, igår kväll 8km i femfart, lugnt och fint. Hoppas dock kunna springa både lördag och söndag nu. Veckan i övrigt har faktiskt bjudit på bad varje dag, det gäller att passa på när det varit så fint väder och efter att ha badat hela dagen idag, grillat med en kall öl på eftermiddagen så fanns inte motivationen att lämna fredagsmyset och dra in till Södertälje för att springa Enhörna Challenge 5km på bana. Ett lopp jag verkligen inte laddat för och som jag egentligen inte heller räknat med att springa.

Om en vecka avslutar vi semestern med en vecka på Cypern, innan dess ska det såklart springas lite, funderar på lite lättare 4x2000m på söndag t ex. På Cypern ska också löpardojjorna få mig ut från Resorten på några pass och så hoppas jag kunna komma till start på Telge Stadslopp dagen efter att vi kommit hem. Efter det är det sedan bara en månad kvar till halvmaran i Stockholm där jag ska försöka nå mitt mål att springa på 1:25 (helst under 1:25) men såhär mitt i semestern förmår jag just nu inte träna fokuserat mot ett mål utan fortsätter med lustbetonad löpning som visserligen kan vara tuff men ändå oplanerad. Vad jag däremot vill hinna med för att känna att jag förberett mig åtminstone lite grann är ett par lite längre pass innan halvmaran. Det borde inte vara något problem att få tid till om jag bara kan förmå mig till att planera in dem.

För övrigt nu knappt 250 unika besök kvar till 100 000 besök här på bloggen...hur ska det firas tycker ni? Ett gästblogginlägg (igen) av besökare nr 100 000 kanske? Jag har ju tyvärr inga kontakter som kan ge mig gratis löparprylar att lotta ut.

5 kommentarer:

 1. Grymt att du snart haft 100 000 besökare! Gästinlägg i all ära men jag som siffernörd skulle nöja mig med äran av att vara just besökare nummer 100 000 :-)

  Hoppas ni får en skön semester på Cypern! Det har dykt upp en kräftskiva den 20/8 som E vill gå på, får se hur det blir med Telge mao. Tycker du gör helt rätt som njuter av ledigheten och tränar avslappnat, det är ett i längden vinnande koncept. Ett koncept jag själv har lite svårt att realisera.

  SvaraRadera
 2. Hoppas att få läsa några kul inlägg om Cypern-löpning om någon dryg vecka.

  SvaraRadera
 3. Det är väl inte helt omöjligt att du blir det Thomas! Ser fram emot Cypern såklart och "problemet" med kräftskivan har jag lösningen på; Nu när du redan fixat sub18 så varför inte springa tillsammans du och E, i lustiga hattar, med vätskebälte med nubbe i och till medlöparnas och publikens förtjusning bjuda på lite nubbevisor längs vägen?

  Lars, under resan blir det inget bloggande men efteråt kan det nog komma ett par!

  SvaraRadera
 4. Hmm, besökare 100 103 blev jag precis. Inte ens nära med andra ord... :-)

  Kräftskivan åker E till på egen hand med barnen så det blir inga lustiga hattar vilket nog säkerligen hade uppskattats runt om i Södertälje. Bra koncept, kanske det vi ska ge oss på. Istället för att prestera bra tider satsar vi på lustfylld löpning och underhåller längs banan.

  SvaraRadera
 5. Thomas, jag var själv besökare nr 99 999, hade ju varit trist att själv vara nr 100 000 men det besöket passerade obemärkt.

  E själv på kräftskiva, hur förhandlade du dig till det? Har du lovat att diska i ett halvår?? Nja, hattarna sparar vi åtminstone tills, som du skrev häromdagen, vi inte kan utmana våra PB'n längre, då kan vi spexa runt tävlingsbanorna och vara ursäktade eftersom vi då är så gamla (förutser alltså att vi fortsätter utvecklas länge än). Sub 35 före 55 kanske?

  SvaraRadera