söndag 15 januari 2012

Snörvel

Efter fredagens långpass bröt rinnsnuva grande ut på kvällen och igår var det inte så roligt med en helt igentäppt skalle för alla vet ju hur synd det är om en man som är förkyld. Idag är det något bättre men det är tveksamt om det blir något lugnt distanspass ikväll som jag hade tänkt, kanske inte så smart att dra i sig en massa kall luft även om familjen säger att "lite snuva hindrar väl inte dig från att springa" vilket i och för sig är sant då feber och/eller halsont är mina showstoppers och jag har inte något av dem.

Däremot har benen inte alls protesterat efter de 32km i hygglig fart jag utsatte dem för i fredags vilket känns bra! Kompressionsstrumpor på hela fredagen kanske hjälpte till med återhämtningen, vad vet jag, men överraskande pigga och fräscha är de!

7 kommentarer:

 1. Det kan finns en poäng i att använda kompressionsstrumpor. När jag körde marathon och ultra blev kilometertiderna cirka 5-10 sek/km snabbare med dessa på.

  SvaraRadera
 2. Mår du inte bra så är det bra att du vilar. Det är inte bara feber och/eller halsont som är showstoppers

  SvaraRadera
 3. Äh, med snuva kan man springa. Om man i övrigt är pigg. Glöm inte D-vitamin, helst köpt via Ingmarie :-)

  SvaraRadera
 4. Fredric, jag tävlar nu nästan alltid i det och använder de efter långpass med bra resultat!

  Lennart, så rätt, det är så lät hänt att kilometerjagardjävulen tar överhandne men en skräpmil i lustempo mer eller mindre spelar ingen roll för träningseffekten.

  Anneli, vi pratar inte snuva, vi pratar fördämning (i bihålorna) likt en norrländsk älv och nedströms en rinnsnuva av det värre slaget men ikväll känns det bättre efter en lusjogg över 9km. D-vitamin äter jag sedan ett par säsonger men bara på vintern. Har ännu ett förråd men nästa beställning blir via Ingmarie!

  SvaraRadera
 5. Svårt att avgöra ibland, men bara man själv kan bestämma om det är bra med en extra dags vila eller inte.

  Krya på dig!
  Härligt långpass förresten! :-)

  SvaraRadera
 6. Hoppas du klarar dig undan en förkylning. Jag var förkyld med halsont till och från under 3 veckor i Colombia ...

  Nu är jag igång med löpningen igen även om jag inte hittat några bra rutiner för det än.

  SvaraRadera
 7. Västgötskan, välkommen hit! Ja, det är inte lätt att veta ibland men nu gällde nu: when in doubt - wait, och det var nog bra men nu känns det bättre!

  Mikael, inget halsont utan bara snuva men det är på bättringsvägen!

  SvaraRadera