fredag 13 januari 2012

En handlingens man eller vad gör man inte för att få springa långpass?

En handlingens man är inte det främsta epitet jag skulle beskriva mig själv med, i alla fall inte när det handlar om "tråksaker" men igår agerade jag.

Jag som hade planerat det så bra, hustrun ledig, barnen i skolan och på dagis och hustrun ville själv åka och träna spinning på kvälllen. Alltså bra läge att nämna vilket jag gjorde tidigt i veckan, att jag ville sticka ut på ett längre långpass på förmiddagen och så packade tvättmaskinen ihop fullständigt. Den har strulat ett tag och det var så många fel på den att det inte var någon som helst mening att ringa efter service.

Så jag gjorde en supersnabb markandsundersökning på webben, packade in två ungar i bilen och åkte och köpte en ny och fick den installerad samma eftermiddag. Med fyra barn i familjen, varav två sportar ganska flitigt och två föräldrar som gärna tränar några gånger i veckan så var det inte läge att vänta några dagar om ni fattar vad jag menar.

Livet är gott men det har en tendens att komma ivägen för ens planer ibland men tur är väl det kanske...

Hur som helst så blev det ett riktigt riktigt bra långpass idag trots blåsten och halkan, 32,2 km @ 4:44 min/km med en lite snabbare andra halva och de två sista kilometrarna på 4:11 och 4:21 min/km. Känslan varierade mellan "Va' fan håller jag på med, jag säljer mitt startbevis" i början i motvinden, "jag är hur stark och glad som helst" i mitten av passet tillbaka till "Va' fan håller jag på med" igen i slutet. Extra nöjd med passet är jag med tanke på att det var halt, mest grusväg och en del tuffa stigningar. Bjuder på några bilder tagna i flykten idag från första halvan av passet.

Vid en sommarstuga mitt ute i skogen...när kommer hjälpen, lagom till Valborg?
Det här passet får väl utgöra starten på maraträningen som jag nu går in i bättre grundtränad än vid mina tre tidigare maror och jämfört med första långpasset (33km) innan maran 2010 som var en katastrofalt tung historia var det en helt annan känsla av form och löpstyrka idag - Pepp!!

Jag känner mig också peppad att lägga upp träningen lite annorlunda den här gången med olika faser av grundträning, fartträning och till sist mycket löpning i tänkt tävlingsfart,s k specifik träning men mera om det senare. Pepp!!

Nu blir det återbesök till kylskåpet - hungrig! Trevlig helg!

10 kommentarer:

 1. Hahaha, "jag säljer mitt startbevis" - ungefär samma tankar jag hade på mitt lunchpass i veckan när jag trodde att jag skulle dö löpardöden strax innan jag nått toppen på Älvsborgsbron :-P
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Man kanske skulle placera sig strategiskt utefter ditt nästa långpass, med jämna pengar i näven, och lura av dig startbeviset? ;)

  Närå, ska bli spännande att följa din träning! Vågar du sikta på tider redan?

  SvaraRadera
 3. Starkt jobbat får man säga. Och den där hundskylten..heh, jo man får hoppas att hjälpen finns i närheten :)

  SvaraRadera
 4. Nu kan du helt enkelt vila dig i form inför maran. Starkt jobbat. Att ha ett långpass som hägrar för att motivera sig för att fixa till tråksaker snabbt... du är verkligen en löparälskare som tänker så!

  SvaraRadera
 5. Oj vilket långt långpass! Ska bli spännande att följa din maraträning och jag kommer själv hämta inspiration härifrån som vanligt. Vi kommer bli grymma till våren och sommaren! :) Bra jobbat idag och trevlig helg på dig!

  SvaraRadera
 6. 32 km i 4:44 fart är grymt bra - dessutom så här tidigt! Var skall detta sluta??? :-)

  SvaraRadera
 7. Igenkännande löpartänk Eva! Trevlig helg!!

  Har du inget eget startbevis Claes, eller är det klassiker och thriathlon för hela slanten nu?

  Tack Magnus! Ja man får hoppas att i alla fall ägaren är i närheten om hunden är det...men lite...anmärkningsvärt är det...

  Ha ha, en lååång formtoppning alltså :) roligt att du skriver att jag är en löparälskare, tänker ofta när jag är ute och kutar hur mycket jag älskar detta, hur bra jag mår av det och hur glad jag är för att jag hittat till löpningen!!

  Tack Daniel, jo det var ett häftigt pass, siktade just på 32km, passerade hemmet vid 27 men så fan heller att jag sprang hem fast det var frestande i kylan, vi ska bli grymma i år (också)!!

  Magnus, det vore inte så dumt om det slutade på 2:59 någonting...tack!!

  SvaraRadera
 8. Imponerande långpass! Både vad gäller distans och tempo. Bra jobbat!

  SvaraRadera
 9. Och nu har de kollat upp storyn om innebandypojken..det var som väntat inte helt korrekt: http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=2795&grupp=9346

  SvaraRadera
 10. Tack Lisa!!

  Magnus, skönt för pojken att det inte var så illa, underlig historia!

  SvaraRadera