lördag 7 januari 2012

Annan idrott, lite nostalgi och en rejäl vurpa

Likt en flaskpost i stiltje i en stilla lagun i cyberrymdens periferi har bloggen legat övergiven och guppat i vågorna de senaste dagarna och det har sina orsaker.

Sedan i torsdags har jag agerat chaufför (stor familj = stor bil = plats för många innebandygrabbar) och supporter när sonen spelat Storvreta Cup i innebandy i Uppsala med sitt lag Nykvarns IF P-01. Sonen var nöjd med äventyret och jämna, spännande matcher och vi åkte hem idag efter två förluster, en oavgjord och två vinster. Man inser värdet av ideella insatser i idrottslivet i Sverige och jag var imponerad över storleken på arrangemanget och hur proffsigt det var, 520 lag, över 1400 matcher över åtta dagar i åtta olika hallar. E4 var avstängd i 30 min på uppvägen p g a olycka i glashala väglaget och bara lite mera försening och hela matchschemat hade behövts skjutas på för ett stort antal lag! Det var kul att bidra med det lilla jag gjorde men den stora insatsen gjorde givetvis lagets fem ledare som sov och umgicks med 25 ganska livliga innebandygrabbar dygnet runt under de här dagarna.

Uppsala Universitet
Då vi har vänner i Uppsala har jag varit där många gånger sedan jag flyttade därifrån efter studier 1997 men det var ändå lite nostalgiskt att ta en promenad runt Universitetet, Gustavianum, Domkyrkan och många av Nationerna och tänka tillbaka på när jag gjorde samma promenad bland de gamla ärevördiga byggnaderna för snart tjugo år sedan, tvivlandes på min själv.

Uppsala Domkyrka
Gustavianum med anatomiska teatern

Löpningen har av naturliga och logistiska skäl fått stå tillbaka lite de här dagarna - tiden har helt enkelt inte funnits även om prylarna legat packade i bilen - men igår blev det i alla fall en lätt progressiv runda över åtta kilometer från femfart ner till strax under M-pace på ganska pigga ben. Den friska vinden var dock svårt att skydda ansiktet mot och det kändes betydligt kallare än tre minusgrader.

Höften protesterade dock inte och varför skulle den göra det undrar ni kanske? Jo, i onsdags, på veckans andra pass, på en i övrigt ospännande milrunda i femfart intog jag lika plötsligt som oväntat horisontalläge när jag halkade på utlagt grus i en tvär kurva. Plötsligt låg jag bara på cykelvägen med rejält ont i höger höft och ett fult skrapsår på höger hand. Efter att jag hämtat andan och känt efter en stund fortsatte jag springa (tänkte att det skulle vara bra med lite genomblödning) och även om det var lite stelt i början så gick det bra men det har varit lite stelt och ömt några dagar och jag har fått klappa i händerna "tvärtom" under innebandymatcherna, med höger hand i vänster handflata då höger handflata fortfarande är lite öm.

Det blir ytterligare ett pass den här veckan och det blir då veckans fjärde, en fartmässigt lugn, men helt OK uppstartsvecka på 2012.

12 kommentarer:

 1. Kul med tripp till Uppsala!
  Det är så kul när barnen är aktiva och man har förmånen att kunna följa med och se dom in action.

  Otäckt med vurpan! :-/
  Skönt att det känns hyfsat bra.

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Utan allt ideellt arbete skulle det inte bli en enda löpartävling. Jag tycker alla som någon gång tävlar också skulle ställa upp som funktionär.Både kul och "nyttigt". :-) Tur att du klarade vurpan!

  SvaraRadera
 3. Såg på dn.se att en förälder hade blivit polisanmäld. Var det du?
  (http://www.dn.se/nyheter/sverige/pojke-lamnades-att-ga-hem-flera-mil)

  SvaraRadera
 4. Ja, Linda, det var en kul helg både för vuxna och barn! Detsamma

  Ingmarie, sant Ingmarie, jag funktionärar ofta på just innnebandyn, men inte löparsammanhang (ännu). Tack!

  Fredric, ja, herregud, jag läste det där, och nej, det var inte jag. Övergår mitt förstånd hur man kan lämna sitt barn sådär, det var riktigt riktigt kallt i Uppsala. Det krävs tyvärr inget föräldrakörkort för psykopater!!

  SvaraRadera
 5. Är det lätt att plocka ur vätskesystemet ur Inov 8 ryggsäcken?
  Är du fortfarande nöjd med den?
  Har ännu inte kommit till skott att köpa ....

  SvaraRadera
 6. Mikael, ja ,jag är väldigt nöjd med den men har ännu bara använt några gånger. Det blir mera löpning med den i vår till och från jobbet. Den har dock inget vätskesystem och det är inget jag är intresserad av heller. Inte ens på mina längstalångpass uppemot 36 km har jag behov av sånt.

  SvaraRadera
 7. För sjutton gubbar! Halkar du runt "in my turf". Har varit med minstingen på Fyrishov minst varannan dag så vi måste ha varit i samma lokal några gånger.
  Hojta till nästa gång så tar vi ett pass tillsammans!

  SvaraRadera
 8. Tänkte tanken faktiskt Lars, grabbarna hade sin "bas" precis norr om Fyrishov (där de spelade tre matcher) på Tunabergsskolan. Hade det varit ett mindre hektiskt schema med lite mera "dötid" hade jag absolut hört av mig!

  SvaraRadera
 9. Är det bara jag eller har du tagit bort alla ramar på högersidan av bloggen? Som det är nu hamnar allt i mitten...

  SvaraRadera
 10. Anony, jag har sett det också, det verkar vara blogger som strular och inget jag gjort själv. Ramarna tar också lång tid att ladda

  SvaraRadera
 11. Nu är jag lite off här, det var väl en 15 l hydration pack du hade? Innebär inte att det finns en vattenblåsa inuti?
  Eller är det en annan ryggsäck du har?

  SvaraRadera
 12. Mikael, jag har ju en Inov Race Elit 15L som jag beskrev i ett blogginlägg i höstas men den fanns att köpa både med och utan hydration pack när jag beställde och jag valde attt köpa utan, det var också något billigare. Som jag skrev tidigare så är det inte tillbehör jag tror jag behöver.

  SvaraRadera