onsdag 25 januari 2012

En bra början på mängdveckan och så lite kattbilder

Lovade i ett tidigare inlägg lite bilder på de tre nya familjemedlemmarna så håll till godo. Katterna är nu sex dagar gamla och gör ännu inte så mycket väsen av sig även om de faktiskt redan växt lite och också börjar röra sig lite mera mellan diandet och sovandet de annars ägnar sig åt. De håller på att öppna ögonen och det dröjer det väl inte länge förrän det är massor av spring här i huset.


Just det, löparblogg var det ja. Jodå, veckan fortsatte igår med 17km distans och om det var halt på långpasset i måndags så hade det fallit ytterligare någon centimeter snömodd igår som satte igen sulorna och och speciellt i uppförsbackarna släppte det precis hela tiden och löpkänslan blev därefter! Till slut blev det i alla fall 17km @ 4:57 min/km där jag gjorde en försiktig fartökning ner till 4:32-4:17 min/km de sista två kilometerna och det var faktiskt riktigt skönt att få sträcka ut steget lite till en fart där jag upplever att mitt löpsteg mycket mera kommer till sin rätt.

Idag kände jag ett behov, både fysiskt och mentalt att springa lite kortare så det blev en extremt lugn och pulsstyrd runda där jag inte tillät pulsen gå över 160 bpm (förutom i någon enstaka backe där det inte var möjligt), 10km @ 5:27 min/km vilket jag klassar som ren återhämtning, i "vanliga fall" ska jag kunna springa lite fortare, strax över 5 min/km, än så här med den pulsen men tydligen inte just nu. Extra lugnt med tanke på att veckans andra långpass förhoppningsvis ska springas imorgon. Inte många veckor i min bok där jag noterat 50km (77km senaste sju dagarna) och det bara är onsdag!!

15 kommentarer:

 1. Vilka sötisar!
  Och ja, det är svårt att springa långsamt ;-)
  Snön, ja den sänker tempot rejält samtidigt som den höjer pulsen. Men jag tycker att det är ansträngningsgraden som är det viktiga på ett pass oavsett om det går snabbt eller långsamt så att man vet att man får ut rätt av passet. Då jag inte använder pulsband så går jag enbart på ansträngningsgrad/BORG.

  SvaraRadera
 2. Tuff öppning, vad är planen för resten av veckan?

  SvaraRadera
 3. Javisst är det Eva! Borgskalan tycker jag själv är svår att förstå, funderar på att sluta använda den på jogg.se eftersom jag inte använder den till något,har aldrig reggat ett pass under tio på skalan utan alla tenderar att hamna ganska lika, hmmm, kanske jag borde variera träningen mera... ;)

  Magnus, resten av veckan är tänkt som långpass imorgon igen, enbart kort åh-jogg, kanske 5km på fredag morgon, helvila lördag och sedan ännu ett lugnt distanspass igen söndag kväll. Mycket mängd men i låg ansträngning. Ganska pigga ben hittills faktiskt, mest mentalt utmanande att springa långsammare!

  SvaraRadera
 4. Så sött så sött...När blir du så söt Staffan?
  Jag får kramp i vaden efter löpningen. Något tips?

  SvaraRadera
 5. Jo, nog lär det bli full fart om ett par veckor allt. Kattungar är ljuvligt söta och ljuvligt livliga. :-)
  Den "onormalt" låga tempot för pulsen tror jag du kan tillskriva snömodden. För du tänker väl inte gå och hitta nån inskolningsbacill?

  SvaraRadera
 6. Oskar J, jag blir inte sötare nu är jag rädd. Stretch av båda vadmusklerna,, gastrocnemicus med rakt ben med tårna mot en vägg och m. Soleus med böjt ben. Tåhävningar är alltid bra, t ex 3 x 15 i trappa. En del tar också magnesium mot kramper men jag har aldrig provat det själv.

  Just nu är det ett evigt flyttande av ungarna som kattmamman ägnar sig åt Bureborn, snart springer de väl själva. Jag tror som du ang pulsen och nej, några dagisbacillusker har jag ännu inte drabbats av men dottern är redan misstänkt snorig...

  SvaraRadera
 7. Å så underbara, hälsar en annan kattmänniska och löpare! Man blir för övrigt nästan mörkrädd när man ser vilket tempo man håller i snömodden, men vis av erfarenhet vet man ju att så fort våren kommer är det ett helt annat spring i benen!

  SvaraRadera
 8. Visst är det så Lotta, vi kommer bli obeskrivligt snabba när barmarken kommer åter, jag känner såväl igen den sega känslan från förra vintern!

  SvaraRadera
 9. Hej Staffan!
  För att komplettera ditt svar till Oscar så tror jag att de brukar rekomendera Magnesium.

  Oscar! Ät magnesium!

  SvaraRadera
 10. Lennart, jag skrev ju det, du är för trött i huvudet helt enkelt efter dina fina tvåtusingar ;)

  SvaraRadera
 11. NÄMEN HERREGUD VAD SÖTA!!!!!!:):) Vilken lycka att få ha sånna där små småttingar!!!!!!Hehe...jag skulle bli helt osocial och bara vilja vara hemma ;)

  SvaraRadera
 12. Halle min dar så söta. Tur vi bor en bit ifrån varandra....

  SvaraRadera
 13. Visst är de söta Lina, snart är det full fart här!

  Så långt bort bor jag ju inte Ingmarie, 28 minuter med tåget från centralen!

  SvaraRadera