lördag 23 juli 2011

En kass snabbdistans blev ett bra (och tufft!) långpass

När solen stod som högst idag gav jag mig ut på en av mina favoritrundor. Inte idealiskt precis efter lunch och därefter en rejäl balja kaffe men det var den luckan som erbjöds idag!

Tanken var veckan andra kvalitetspass med vanlig distans inkl en snabbdistans mitt i men benen var pigga och springsugna direkt så det blev ingen uppjogg eftersom farten per omgående hamnade runt 4:20 min/km utan jag körde snabbdistansen direkt. Det blev dock lite väl tufft efter 5km när farten var 4:05 min/km i en rejäl uppförsbacke och eftersom pulsen drog iväg till 95% av HRmax och ansträngningen kändes som tävlingsmax så valde jag att ta en kort ståvila. Det kändes såklart inte bra att behöva avbryta, kanske var det den tryckande värmen, kanske bristen på uppvärmning eller att jag sprang så nära maten. Eller så var jag inte vassare idag helt enkelt. För att kompensera för vilan körde jag därefter 2km till i lite högre fart innan det blev en kort ståvila igen i en uppförsbacke där krutet i benen igen tog slut. Avslutade därefter med en riktigt snabb kilometer och "snabbdistansen" 5+2+1km summerades till 8km @ 4:01 min/km.

Fortsatte sedan med ganska kuperad "nerjogg" i 12km @ 4:31 min/km som bitvis också gick ganska tungt. Den här rundan är 18km men jag förlängde för att få ihop 20km vilket jag definierar som långpass (alternativt 90 min löpning). Senast jag sprang minst 20km var den 6 juni så det var ett tag sedan. Totalt blev det 20km @ 4:19 min/km och jag kom in i ett skönt flyt de sista fem km och kände mig ändå ganska vass när jag var hemma igen!

Resten av eftermiddagen har jag gått i skytteltrafik till vattenkranen och kylskåpet för att fylla på energi och vätska. Slutligen idag går mina tankar såklart till det oerhörda, grymma, fruktansvärda, brutala och hänsynslösa dådet i Norge och speciellt såklart till ungdomarna och deras familjer. Jag saknar ord för att beskriva en sådan grymhet! Kämpa Norge!!

4 kommentarer:

 1. Jag hade en liknanade upplevelse, mitt planerade intervallpass landade på 21 km... :)

  SvaraRadera
 2. Snyggt! Det är de där passen man lever på både länge och väl. :-)

  SvaraRadera
 3. Uppjogg i 4:20-fart och 12 km nerjogg i 4:31-fart... Hyfsad fart på semesterbuggarna får man säga :-)
  Hoppas ni har det bra och njuter av ledigheten.

  Det som hänt i Norge är onekligen djupt tragiskt. Kan inte för mitt liv förstå vad som driver människor till liknande handlingar.

  SvaraRadera
 4. Lina, det låter som ett riktigt tufft pass :-D

  Ingmarie, precis så är det!!

  Thomas, jodå, jodå, vi har det kanonbra men senaste veckan i Götet och på resa har det bara blivit två pass.

  SvaraRadera