onsdag 13 juli 2011

Två bra pass senare

Varför så bister uppsyn, det gick ju jättebra på intervallerna idag?
Igår ett lugnt luchdistanspass ihop med en kollega, 6km i ca 5:10-fart. Efter 6km fortsatte jag själv i ett högre tempo och sprang 3km - 3:56-3:56-3:35 min/km och det blev på så sätt ett bra kombopass med både lugn pratfart (för mig, inte för kollegan som har milen sub50 före 50 som mål ...fem år kvar att fixa det) och en fin genomkörare på slutet.

Jag skrev i förra inlägget att jag inte har lust att pressa kroppen just nu men jag tar nog tillbaka det. Idag blev det nämligen också lunchpass på Södertälje IP och 12x400m + 1x200m.


400m-intervaller har aldrig varit min favorit eftersom jag tycker de är svåra, det är lätt att gå på för tufft och krokna! Inspirerades av Ingmaries 12x400m och ville utmana mig själv att orka hålla farten i så många repetitioner och det gick faktiskt riktigt bra! Snabb men kontrollerad fart var mitt eget riktmärke och jag betade av varv efter varv och återhämtade mig bra med en minuts gåvila. Begynnande syra i benen de sista 4 men kunde ändå öka farten de två sista och också avsluta med en riktigt snabb tvåhundring på 31:46 innan 2,7km nerjogg. Serien blev som synes riktigt jämn och snittfarten för de tretton intervallerna blev 3:19 min/km och någonstans (förmodligen vid målgången på tvåhundringen) registrerade Garmin den fina toppfarten 2:14 min/km...roligt att kunna hålla den farten (i några få meter i alla fall...).

Ett till två pass till hoppas jag klara av i veckan men då blir det i betydligare beskedligare tempo än idag!

11 kommentarer:

 1. Herrejisses vilka farter - underbart!

  SvaraRadera
 2. Skönt pass, 12*400 är tufft och som du skriver så är det klurigt att hitta rätt ansträngning. 71 sek på sista är snabbt! Antar PB-loppet for förbi på näthinnan när du körde varv efter varv på favoritarenan?

  SvaraRadera
 3. Hej Staffan!
  Snyggt och bra pass Staffan. Börjar själv bli sugen på ett rent 400 m intervallpass men en lite fråga bara. Varför fyller du inte i siffran 400 meter i träningsdagboken? Eftersom ett varv på banan förmodligen är mycket mer rätt än vad Garmin visar?

  MVH

  SvaraRadera
 4. Riktigt fina tider på intervallerna! Imponerande jämna tider.
  Ibland undrar jag om alla dessa bloggare som skriver om löpning har några svackor? Alltid bra tider man ser :)

  SvaraRadera
 5. Ruskigt bra! Hoppas du kan nästa onsdag så jag får någon att jaga. Eller du jaga. :-)

  SvaraRadera
 6. Eva, tackar!

  Thomas, ja det gick överraskande bra! På sista tog jag verkligen i och ja, hade härliga flashbacks från när vi sprang de 25 varven runt runt!

  Lennart, tack, och bra synpunkt, har uppdaterat sträckorna i träningsdagboken nu!

  Mikael, tack! Nog har jag skrivit om svackor under våren allt men just nu tycker jag det är härligt att träna och formen är bra!

  Tack Ingmarie! Får se vad onsdagen innehåller!

  SvaraRadera
 7. Grymma fyrhundringar minsann! De fyra första kan ju inte bli jämnare :)

  Bra jobbat! Fortsätt att pressa kroppen ;)

  SvaraRadera
 8. Jäklar vad snabb du är! :)

  SvaraRadera
 9. John, precis kände mig som ett urverk när jag tittade på klockan i början :-) Press varvat med lugna pass verkar funka bra just nu :-)

  Lina, tackar tackar, ja, det har känts bra hela våren och färska 37:43 på milen visar att något hänt med formen i vår.

  SvaraRadera
 10. Det är alltid lika trevligt att titta in här! Du är en riktigt bra inspirationskälla. Har en smärre motivationsdipp just nu men känner mig bra taggad när jag läst dina inlägg. Keep up the good work!
  /Linda

  SvaraRadera
 11. Linda, och lika taggad som du känner dig när du läser min blogg, lika glad blir jag av din kommentar!! Hoppas du hittar motivationen, för löpning är det härligaste som finns, nästan...har du skadekänningar är mitt bästa tips att löpa med ett kortare steg, dvs med en något högre stegfrekvensen, vilket är klart mycket mera skonsamt!

  SvaraRadera