lördag 2 juli 2011

Lyssnartips - Fysiopodden!

Ingen löpträning idag att rapportera om. Istället ett tips om utmärkta sidan Fysiopodden.


Fysiopodden är en både en blogg och en granskande podcast som inriktar sig på träning. Den startades 2011 av sex sjukgymnaststudenter som en del i ett utbildningsprojekt. Ambitionen är att i första hand sprida kunskaper samt i andra hand att delge personliga åsikter. Utgångspunkten är vetenskaplig och de kunskaper som sprids bygger inte på anekdoter och personliga övertygelser utan på forskning om inget annat anges.

Bloggen är ett komplement till podcasten. Här presenteras ämnen som tas upp i programmen, referenser anges och avsnitten från Podcasten läggs ut.

Min förhoppning med det här länktipset är såklart att flera ska hitta den här utmärkta sidan! Så vill ni ha något träningsrelaterat att lyssna på under långpasset i sommar och samtidigt snappa upp lite ny kunskap i ett lättsamt format, besök Fysiopodden och ladda ner några avsnitt till din MP3-spelare!

3 kommentarer:

 1. Tack för tipset! Och glöm inte "Sommarpratarna" som lite kontrast. :-)

  SvaraRadera
 2. Kul att du upptäckt vår podcast och roligt att den uppskattas!
  Vi håller just nu på med Fysiopodden Sommar som vi har modellerat lite efter sommarpratarna så hoppas det faller er i smaken =)

  SvaraRadera
 3. Ingmarie, tänker ofta att jag ska lyssna på sommarpratarna men sedan blir det sällan av, det blir oftast i bilen på väg någonstans på semestern, men jag har tankat över några avsnitt till IPoden i alla fall...

  Wille, ska testa Fysiopodden sommar också!g

  SvaraRadera