lördag 16 juli 2011

Over and out

Sen ankomst fredag morgon till jobbet efter att ha snurrat runt i kulvertar i Västberga för att hitta till Studsexperten.se och köpa en studsmatta till ungarna (men med tanke på studsen i mattan tror jag nog vi vuxna kommer använda dem också).

Senare på dagen är jag sist kvar av kollegorna på jobbet, kastar min långa att-göra lista där samtliga punkter är överstrukna, loggar ur och stänger ner datorn och stoppar ner den i väskan, vandrar sakta förbi semesterstädade tomma skrivbord, tomma konferensrum och övergivna fikautrymmen. Passerar konferensavdelningen med sina vackra växtväggar och soffor och drar mitt passerkort i receptionen och lämnar byggnaden med vetskap om att nästa gång jag kommer in i det här huset för att börja jobba igen är det januari eller februari 2012, en märklig känsla helt klart även om jag varit föräldraledig även med de andra barnen!

Det ska bli grymt skönt med en rejäl paus nu, jag känner mig väldigt mentalt sliten och trött efter alla förändringar på jobbet senaste halvåret och har därför inte förmått komma upp i vanlig arbetskapacitet den senaste tiden.
  Innan föräldraledigheten tar vid 22/8 blir det fem härliga veckors gemensam semester! Det kommer att bli en sväng till Göteborg och en resa till Cypern ihop med svärföräldrarna i augusti, däremellan kommer vi vara hemma en del och mest bara ta det lugnt, förhoppningsvis umgås med släkt och vänner, sola, bada och äta glass såklart! Och lite löpning naturligtvis! Det är inte alltid lika lätt att få till träning när man lämnar rutinerna och går på helledighet konstigt nog men jag siktar på somriga kvällspass med hygglig kvalité och ett och annat längre pass så småningom för att vara förberedd inför halvmaran i september.

Bloggandet kommer jag hålla igång när vi är hemma om än med lite lägre ambitionsnivå. Då vi är iväg kommer inte tid vid någon dator att prioriteras! Jag tror mycket på att bryta mönster och vanor när man är ledig! Några redan färdigskrivna inlägg kommer dock att publiceras då och då för att stilla ert enorma begär efter mina texter :-) och för att inte visa när hemmet står tomt.


Ha en fortsatt skön sommar, träna hårt om ni känner för det, vila om ni istället känner för det. Låt träningen vara både lustfylld och luststyrd under lediga, härliga sommarveckor, variera dig, hitta ny inspiration, kör annorlunda pass, spring på nya ställen, läs en bok, lyssna och inspireras av Sommarpratarna eller fyll på med energi och inspiration någon annanstans!

12 kommentarer:

 1. Önskar dig en fantastisk semester och en härlig föräldraledighet!

  SvaraRadera
 2. Låter perfekt ju! Ha en skön semester och njut av föräldraledigheten sen också! :)

  SvaraRadera
 3. Låter underbart!
  Ha en fin sommar Staffan!
  Och att bryta mönster, det är aldrig fel :-)

  SvaraRadera
 4. Du har ett jobb att komma tillbaka till i alla fall. Det har väl inte varit helt givet om jag, från utsidan, förstått turerna rätt.

  Ha det underbart!

  SvaraRadera
 5. Trevlig semster staffan! Vi hörs!

  MVH

  SvaraRadera
 6. Tack Madeleine, ha en härlig sommar!

  Johanna, tack! Ha en skön sommar!!

  Eva, tack detsamma! Att bryta mönster gör att jag snabbt kommer in i semester-"mode"

  Annelie, tack detsamma! Jag har ett jobb till slutet av 2012 innan min nuvarande tjänst försvinner från Telge, men det känns som om det är gott om tid, ett helt år, när jag är tillbaka!

  Lennart, tack detsamma! vi hörs!

  SvaraRadera
 7. Kul att ni köpte studsmatta! Ni lär inte ångra er, jo kanske du om du hoppar för mycket dagen innan någon tävling i höst... :-)
  Ska träningen vara lustfylld? Du börjar låta som E :-) Ska träningen belönas rikligt med godis också? Nu har hon ju visserligen lagt denna inställning, men för mig är det bra med lite hjälp med balansen när träningen tar över för mycket.

  Ser fram emot de outgivna verken! :-)

  Ha en skön semester!

  SvaraRadera
 8. Thomas, det har studsat friskt här idag och grillats och åkt ångbåt...en härlig första ledig dag, det blev modellen "Champion" från Studsexperten och det verkar rätt att lägga lite mera pengar jämfört med de lite billigare studsmattorna från lågprisvaruhusen. Klart träningen ska vara luststyrd, springa fort är ju också kul :-) och vem orkar planera som du gör :-) Godis??? självklart, och en kall öl...ha en skön semester, hoppas vi ses vid tillfälle, om inte annat på något lopp!

  SvaraRadera
 9. Låter som ljuv musik! Önskar dig en fantastisk ledighet!

  SvaraRadera
 10. Ha en fantastisk sommar med hela stora familjen! Precis vad vore livet utan godis och ett glas ibland :-)
  Vi kanske ses på Stockholmsloppet!?

  SvaraRadera
 11. Ha en underbar semester!
  (och föräldrarledighet)

  SvaraRadera
 12. Ingmarie, ja det har absolut börjat i dur hoppas det fortsätter!!! Tack!

  Erica, tack!! Eller hur? Stockholmsloppet, som i Stockholm halvmarathon?? Absolut!

  Linda, tackar!!

  SvaraRadera